Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (254/629) > >>

coke2k:
И аз съм на същото мнение. Вярвам в СЕ но не и в Капанадзе. Има един филм казва се "Престиж"  има го в замунда - преди известно време го бях препоръчал на колегите от форума , ама явно никой не го е гледал. Е сега пак го препоръчвам дано да го изгледат и  най- големите привърженици на Капанадзе.

broiko:
Няма КПД ≥ 1. За мен свободната енергия е открадната енергия. Както при климатичните инсталации - влагаш 1000 вата енергия , получаваш 4000 - 6000 вата топлинна енергия. Да ама с тези 1000 вата който ги влагаш ти отваряш врата и отнемаш енергия от околната среда. На това му викат енергийна ефективност или коефициент на енергийна ефективност. При Капанадзе има нещо подобно. Капанадзе също краде енергия от околната среда. Затова всичките му генератори работят със заземяване. Не знам как стой въпроса при тороидните генератори, май и  там се краде от ефира. Слънце, вятър вода все е кражба на енергия. Всичко около нас е енергия и целта е да я изтръгнем с по малко енергия. После завъртаме изход – вход и разликата между двете енергии е полезната свободна енергия.

broiko:
Работих по тези схеми      http://jnaudin.free.fr/kapagen/replications.htm#15
Ако успея да открадна малко повече енергия ще Ви пиша, за сега няма да досаждам, защото нямам опит.

Maistora52:
Бройко, ти добре си се нахъсал, но има един проблем - с понятията - намери заместител на думи като "крадене, крадена, открадната", че който чете тук, случайно може да ни помисли за крадци и бандити, и на бърза ръка да ни впишат в списъците на "организираната престъпност".
По-подходящи думички са например "отнемане", "почерпване", "включване към..." - етера, вакуума, енергийното поле на Земята и др. подобни.
Много е важно словото, от него зависи, дали наистина ще бъде постигнато Нещо, или напротив...
Да знаеш, че на практика нищо не можеш да откраднеш от Земята и да си мислиш, че е твое... Не! - то пак си е на Земята. Друг е въпросът, дали си намерил Свободен Път да почерпиш от нейната Енергия. Точно затова се използва и термина Свободна Енергия, а не Открадната Енергия... второто звучи направо грозно!
Но ако речеш да се включиш към нейното енергийно поле... Тя... може и да се съгласи!
Карай по-полека, че не всичко дето хвърчи се яде!

coke2k:
@broiko
За климатиците си прав - те това правят, местят топлото от едно място на друго като консумират една единица електроенергия, а преместват 4 единици еквивалентна топло енергия. Не се притеснявай - топлото на земята няма да свърши скоро нито ще се наруши кой знае колко температурния баланс на планетата. Не забравяй все пак, че земята плува в космоса който е -273 гр. целзий и няма как да затоплим целия космос. Та със СЕ е същото направи сметка каква е отделената мощност от падането на  една малка гръмотевица. Ами сигурно ще е достатъчна да ти захрани апартамента за поне 1000 години. Замисли се колко гръмотевици падат годишно по цялата земя и пак се замисли от къде идва енергията за всички тези гръмотевици, торнада, цунами и разни такива, и как няколко милиарда години все  ги има, и в следващите няколко милиарда години пак ще ги има. Ей за тази енергия става въпрос - дето я има и никога не свършва - ей за тази енергия дето не мирише на нафта и не замърсява. Само трябва да се научим да си я взимаме. Само дето не сме дорасли още.
А Капанадзе не краде от никъде - той си я плаща енергията,  както и ние си я плащаме, и я взема от същото място от където и ти я вземаш.
П.С. Не се занимавай със схемата на Ноден която си вметнал в поста си - ще си загубиш времето.
P.S. Температурата на космоса е коригирана - мерси за забележката

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия