Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (247/629) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: vdomov в Март 02, 2013, 02:02:29 am ---
Например имаме Генератор с мощност 10 Вата с него захранваме LC трептящ кръг. За 100 такта ще имаме 100*10W=1000W=1kW Мощност запасена в LC кръга. На 101 такт тази събрана енергия 1kW я изпращаме в товара с честота 50Hz, а помпим енергия с генератора ни 10W в LC кръга с честота 50Hz*100=5kHz. Така на всеки 100 периода ще имаме изпразване на 1kW мощност за 1/100-тна от периода на 50Hz сигнала така по формулата на проф.Канарев P=(U*I*Cos(Fi))/S2 ще имаме 100 пъти по-малка консумация от реално измерената независимо с какви съвременни уреди. 

--- Край на цитат ---

Колега vdomov, с интерес чета постовете ти по темата. Всичко което казваш е актуално и логично, в търсене на тайната на Капанадзе. Обаче нещо ме накара да се позамисля от горният ти извод и ще те помоля да разясниш:

Ако имаме генератор, чийто пълен период, представляващ средна стойност на мощността 10 W и захраним с него един трептящ кръг, как така всеки импулс /пълен период/ ще натрупва енергия в кръга 10 W?
Нима кръга е кондензатор? За мен той е товар. Как така всеки пероид на генератора ще натрупва по 10 W в кръга? - по тази логика след 1 час би трябвало да се натрупат мегавати в тоя кръг и да не излизат от него  :-\. Вероятно има някакви "неизвестни" условия, при които това може да се случи. Помня, Тесла говореше там за някакви критични периоди.

Ако този кръг е резонансен на генератора, то тогава енергията вложена в него ще се изразходи на първо място за реактивни загуби, а останалата част от нея в околното пространство. Но аз поне не мисля, че тя може да се натрупа в кръга, като примерно я изчакваме 100 пълни периода на генератора и после на 101 да я отнемем вече готова - натрупана.

Моля за разяснение по въпроса, вероятно имам стандартно мислене, но е добре това да се обясни математически и логично.

Поздрави!

EDM electronics:
Ако да речем си прав съгласно осцилограмата горе, че трептящият кръг се напомпва инерционно от генератора на правоъгълни импулси и до достигане на максималната си амплитуда той наистина натрупва енергията отдадена му от броя на всеки импулс, и хипотетично приемем, че този максимум е 100-ния импулс, то на 101-вия отнемаме тази енергия от кондензатора и я отклоняваме в друга верига, която както си дал пример ще захранва товара с 50 Hz. Или както си описал тук:

--- Цитат на: vdomov в Март 02, 2013, 02:02:29 am ---...........така на всеки 100 периода ще имаме изпразване на 1kW мощност за 1/100-тна от периода на 50Hz сигнала така по формулата на проф.Канарев P=(U*I*Cos(Fi))/S2 ще имаме 100 пъти по-малка консумация от реално измерената независимо с какви съвременни уреди.  Виж
http://www.micro-world.su/index.php/2010-12-22-11-46-00/789-2013-01-21-12-44-14 и следователно 1kW входна мощност / 100 = 10W на входа и 1kW на изхода, a честито СЕ.

--- Край на цитат ---

Тогава, ако сваляме 1kW мощност от кондензатор на всяка 1/100 време, който предварително сме помпали с 10W, със 100 на брой импулса, то тогава чисто математически средната стойност на тази черпана мощност ще бъде 1kW/100 или пак 10W!

Бих се съгласил, че може да черпим 1kW, ако тази мощност не е на 1/100-на импулс, а е постоянно напрежението. А тук всеки стотен импулс е с мощност 1kW или коефициент на запълване 1%. Интересно, как така приемаш единичен импулс с мощност 1kW от кондензатор за постоянна мощност, т.е. за останалото време от 100 импулса мощността няма да се променя, тя ще се поддържа някак си, сякаш е постоянно напрежение. От разсъжденията и простите изчисления, не ми става ясно, как изходната мощност се получава 1kW.

Как би коментирал това?

x_name41:
Ок, значи при процеса на зареждане и (комутиране) разреждане на кондензатор през товар във трептящ кръг входящата енергия е по-малка от изходящата поради споменатите от vdomov причини по горе (а именно свръхпроводимост при изравняване на съпротивленията в кръга....) и така кондензатора не изпитва съпротивление от източника и той се зарежда по-бързо до някаква установена стойност и именно в онзи момент, когато е зареден се комутира за кратко към товара съгласно материалите по mustafa007. Вие ще видите, че самия Никола Тесла използва този (динамичния) метод като заявява в една от публикациите си, че зарежда кондензатора за определено време и после го разрежда за кратко време чрез късо съединение при което се отделя много по-голяма енергия. Другата особеност както колегата vdomov e подчертал е свързана с инерционността на товара при, който не се забелязва пулсиращия ток (с висока честота модулиран с 50хц.), и именно така  по този начин, със този метод Тариел Капанадзе показва и демонстрира, че изходящата енергия е много по голяма от вложената. Модулацията с 50хц. не е задължителна ако има изправител  на изхода тъй-като както посочих  тя е за да може да работи товар предназначен за мрежова честота. Но нека все пак и колегата vdomov сподели нещо по въпроса.

EDM electronics:
Колеги, първо предлагам да говорим на "Ти", тъй като от доста време сме познати аватари във форума.
Дано не сте възприели въпросите ми, като някакво заяждане, напротив много бих искал Вие да сте прави.

Преди малко се запознах с материала на Конарьов за средната стойност на мощността при импулсен ток. И аз, като повечето смятах, че примерно 10% от коефициента на запълване е равно на 1/10 от средната стойност на мощността, а в крайна сметка се оказва, че формулата е друга, т.е. средната стойност на мощността е равна на произведението от напрежението и тока върху квадрата на коефициента на запълненост на импулсите. Или ако импулса е примерно U= 10V и I= 10A при запълненост 10%, то средната стойност на мощността не е 10W, а е 1W!
Или 10% не е 10% мощност, а е 1% мощност. Хубаво, ама какво от това? До тук не виждам никаква свободна енергия.

Казвате "инерционен товар", т.е. токоносителите се движат по инерция и извършват работа, за която не се разходва енергия. Има една такава работа, но трябва да се спомене и това, че има и инерция, докато тия токоносители наберат инерция. По принцип всички полупроводници имат инерция. Знаем, че един транзистор за да се отпуши или един тригер за да се превключи минава известно време, набира се инерция, не става мигновено. По същият начин става и изключването, то приключва пак по инерция по-късно. Да вземем за пример и маховика. Вярно има инерция след като се развърти, но има и инерция да се развърти, т.е. той е един акумулатор. В противен случай, ако някой твърди друго, ако между един двигател и един генератор съществува положителна обратна връзка и на тяхната ос поставим маховик, следва че системата би се самозахранила, а то на практика не е така.

Изводът който си правя аз е, че инерционният товар не е облагодетелстван от СЕ. Ако сложим един маховик на ел. двигател, то до достигане на максимални обороти ще е необходимо време, докато се развърти маховика и той така ще съхрани определено количество енергия. Когато натоварим този двигател рязко, освен енергията от оста на двигателя, ще се сумира и запасената енергия в маховика - докато се изчерпи, и край с неговата помощ. По същият начин действат и електролитите в НЧ-усилвателите.

x_name41 казва, че допълнителната енергия идва от свръх проводимостта при определени условия в трептящия кръг, т.е. има участък в определено време с отрицателно съпротивление, от което може да се черпи енергията. Това ми звучи по-логично, но за сега поне за мен е необяснимо.

Колега vdomov, ще те помоля още веднъж да ми обясниш опита с ел. крушка, че не го разбирам добре в по-предния ти пост. Аз имам всичко необходимо, като лаборатория, да го пробвам за отрицателно време.

Поздрави!

mi68:
Здравейте,
 Щом нещо се зарежда и разрежда, изменение на параметър. Генераторът на Капанадзе излиза прост параметричен генератор, в по-елементарен случай усилвател. Параметър примерно капацитет се управлява чрез товара. Единственото доказано нещо е управление на индуктивността (капацитет) в бифилярна намотка тип Тесла.
При амплитудна модулация имаме два вида детектори, синхронни и асинхронни. Усилването идва от полето, примерно телевизионна антена усилва спрямо единичен вибратор. Следователно при  определени условия електромагнитното поле се сгъстява/разрежда. Имаме надлъжни вълни, т.е параметрична генерация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия