Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (239/629) > >>

gvg:
Ако може да споделите нещо за схемата.

giunal:

--- Цитат на: gvg в Февруари 27, 2013, 12:41:25 pm ---Ако може да споделите нещо за схемата.

--- Край на цитат ---

На пръв преглед виждам че, 220В директно се подава на товара и към земя.Ако това е фазовият проводник тогава през  товара винаги ще протича ток. Така че дали останалата част на схемата ще работи или не то, върху товара ще има захранващо напрежение-тоест той ще си свети постоянно. За мен е не работеща схема на генератор на СЕ. Но кой знае.....??? :o

mito_kupona:
gvg Според мен схемата е неработеща. Най-много да се увеличи малко светенето на лампата на изхода, когато се включи първия трансформатор, но това не е СЕ, правил съм подобни схеми и нищо. В патента се казва, че схемите, са две и има биене на честотите между тях и точно при това биене се получава допълнителната мощност. С други думи двете бобини не са в резонанс помежду си, а всяка резонира на собственната си честота и вследствие на взаймодействието на тези магнитни полета се получава енергията. Друго важно нещо е правилната комутация на тези полета за това, са и двата транзистора. В момента, в който се влива енергията в товара, захранващия източник трябва да е отвързан от схемата. Това е правило номер 1 за получаване на СЕ.
  giunal Тази искра е контролна. Има ли искра процеса започва, няма ли не, и затова разрядника е от вън, за да се вижда. В тхо-то не може да се запаси енергия и затова високото напрежение се прави по друг начин и другото е, че не се изисква мощност, а висок потенциал, който предизвиква процеса.

gvg:
Мисля схемата ще работи само когато работи генератора, иначе няма какво да отпушва транзистора. Ако се манипулира с регулируема честота дали няма да се получи така необходимия резонанс. Някакъв музикант, май беше тромпетист направил нагревател от две камбанки една в друга изолирани помежду си. Така ги е настроил, че като изпаднат в резонанс консумацията рязко пада. На времето правехме кафе по този начин, само че с две лъжички една до друга, но тогава никой не е мислел за резонанс. Мисля, че без него няма СЕ. Пък може и да не съм прав. Близкото бъдеще ще покаже.

mi68:
Изказването на колегата mito_kupona ми харесва. Чрез биене, интерференция, двоен резонанс се получават надлъжни електромагнитни вълни. Може да се каже и вихрови ефирни обекти.  След това в резонатор със съсредоточени параметри се сваля усилената енергия. Акустичният архитект Капанадзе е направил китара.
На струна действа механична сила, предизвиквайки механично трептене. Механичното трептене предизвиква акустично трептене (звук) заради ефира. Акустичното трептене се усилва от резонатор. Това изделие е известно като акустична китара.
Тънкостта при електрогенератора е създаването на надлъжни електромагнитни вълни, чрез двойка (чифт) напречни електромагнитни вълни. Процесът е нов за публиката и се изписаха тонове мастило без да се разбира, а той е пределно прост.
Първият етап да се разбере процеса приключи. Остава вторият - практическа установка на процеса.
Всеки, който представя схема трябва да каже това е първа бобина, това е втора бобина.  Отговаря на въпроса: има ли надлъжни електромагнитни вълни (интерференция-стояща вълна)?  лично мнение: не ми се гледат глупави и неразбираеми схеми...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия