Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Прикаченият файл работи ли? Не знам какво съм прикачил и коментар не правя. Извинявайте колеги.
mi68:
Здравейте,
Много ми е зле техниката. Видях че липсват снимките към горния текст. От снимките може да се види разликата на ТЕМ и LDM вълни.
Опита ми по-горе е с ТЕМ конфигурация. Подготвям LDM конфигурация с диодни трептящи кръгове. Вижда се, че тук магнитното и електричното поле са във фаза, обратно при ТЕМ магнитното и електричното поле са противофаза.
Ctah:
Здравейте mito_kupona и madsatbg!
Виждам, че сте от най-активните в тази тема, и ако мога да бъда полезен, ще е удоволствие.
Прикачвам едни "копнати" схемички от братушките, които според мен трябва да се пробват
- ако няма "файда", то поне опит :)
Пиша по този начин, защото не знам кой какво прави, какво експериментира и докъде е стигнал.
Напоследък чета само теории и идеи във форума (което не е добре), а трябва описание на евентуалното зачатие
на пробата (експеримента) и разбира се практичното мнение или съвет, а не сарказъм и...
Правих №1 ама с малко навивки :( оцених преимуществото на качествения кондер!
Мисля, че с готино изчисление на навивките и размера, ще има добър резултат ;)
Надявам се повече хора да включат!
Поздрави!
velstar:
Здравейте колеги.
Тази плоската намотка на Тесла, съм я изследвал обстойно. Тъй като беше преди година не си спомням резултатите с точност, но основно това което открих е, че намотката представлява отличен резонансен кръг. Захранвана с импулси на 12V на резонансната и честота генерира идеален синус, със амплитуда превишаваща няколко пъти напрежението на захранването. Когато две еднакви намотки се поставят на разстояние една от друга, те изпадат в резонанс ако към едната се подават импулси на резонансна честота! Поради този факт, намотките са подходящи за предаване на енергия на разстояние, без кабели. Китайците пуснаха на пазара телевизори, които се захранват по подобен начин без да висят кабели от него.
Никола Тесла е използвал плоските бифилярни намотки в системата си за телеуправление. Той използва по две еднакви намотки за всеки канал, като едната излъчва а другата приема. Всеки комплект намотки имат различни резонансни честоти и по този начин осъществява дистанционно управление. В един от филмите, показва как дистанционно включва и изключва различни лампи само като променя честотата на излъчване. Това е била първата му дистанционна система. :)
madsatbg:
--- Цитат на: Ctah в Октомври 27, 2012, 10:36:41 am --- Здравейте mito_kupona и madsatbg!
Виждам, че сте от най-активните в тази тема, и ако мога да бъда полезен, ще е удоволствие.
....
--- Край на цитат ---
Благодаря колега Ctah,
за добрите думи.
Аз се занимавам със установката Dally.
За сега напредваме със навиването на "трансформатора".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия