Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте колеги,
разгледахте снимката и видяхте, че бифилярният кондензатор е триполюсник. Във въпросната схема е свързан като двуполюсник, това свързване се шунтира (късо по променлив ток) от капацитета на генератора. Във връзка с това при измерване нямаше промяна на резонансната честота при прекъсване на външния екран реализиран от зелената намотка. На теория капацитета трябва да намалее на половина и резонансната честота да се повиши. Опита и теорията съвпадат.
Краищата на бифилярната безиндукнивна бобина са двата края на кондензатора с еднакъв потенциал, а другият край е екрана, това е третият край на бифилярния кондензатор. Добър варянт на този кондензатор е да бъде четириполюсник, като от екрана излизат два извода.
При следващия опит този недостатък ще бъде избягнат с индуктивност, така че да нямам шунтиране.
mi68:
Здравейте колеги,
В последния макет има груба грешка. Никой ли не я забеляза или го мързи да пише?
Недостатъка мисля да го отстраня с несиметрична дебелина на диелектрика, т.е. да се получи по-голяма потенциална разлика. Това решение изглежда просто и надежно, но опита ще покаже дали е вярно.
П.П. Получих друга идея, да ползвам двойна бифилярка (четирифилярна намотка), състояща се от четири проводника в геометрична фигура квадрат. Във всеки ъгъл на квадрата се намира един от четирите проводника. Такъв кабел не се продава, може да се ползва двоен (мостов) кабел. Имам лентов кабел за компютри със седем проводника, може да се отделят четири жила и да образуват квадрат, така ще го направя, лесно е.
В тази бобина липсва индуктивност, но има капацитет, завишещ от броя на навивките (дължина на бобината). Този капацитет изглежда е параметрично зависим от тока и влиза в параметричен генератор на свободна енергия.
EDM electronics:
--- Цитат на: mi68 в Юли 26, 2012, 10:52:53 pm --- Получих друга идея, да ползвам двойна бифилярка (четирифилярна намотка) ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
mi68, интересно, мнооооого интересно - даже гениално!
А мога ли да попитам, откъде ги получаваш тия идеи?
Някакъв вътрешен глас ли ти говори или имаш видения /или контакти с извънземни/, също като великия Тесла? :D
С нетърпение и радост следя монолога ти, мисля, че си близо до целта. :D
mi68:
Здравейте,
Битието определя съзнанието, мислите и идеите.
Проведох три срещи с колегата teofilious, показа ми груба грешка и един път за поправка. Това бе повода за идеята на четирифилярната намотка. В момента провеждам по-прост експеримент с трифилярна намотка (три проводника едновременно се навиват) третият проводник се ползва за стабилна стъпка на бифилярната намотка. Целта е да се получи разбалансирване (биене), в резултат на това електрическо напрежение, което да покрива загубите в трептящ кръг.
Зарядът има двойствен характер, влияе се от магнитното (спиново) поле и от електричното поле. Магнитното поле влияе на движещия се заряд т.е. на тока. В безиндуктивна бифилярка магнитното поле е компенсирано и провеждам експерименти заряда да се движи от външно електрично поле, което е потенциално. За сега експериментите са напосоки, но постепенно се канализират.
velstar:
С трифилярни намотки съм правил експерименти още преди година. Няма свободна енергия в тези намотки, дори и десет проводника да навиеш заедно. Между другото, знеш ли че намотките в генератора на Бедини са навити от три проводника в паралел. Това е добре изучена техника и единственото което се постига, е отлично сфазиране на импулсите, и галванично разделяне, като при всеки трансформатор, а също така имаме и вътрешен капацитет на намотката, който участва в резонансни процеси. Имам готов генератор на Бедини с 5 -броя, бобини, навити трифилярно и мога да го демонстрирам. След дълги експерименти сигнах до извода, че и обекновенна секционна намотка върши същата работа, като при това се изработва далеч по лесно. :) Незнам каква полза ще имаш с трифилярна намотка при Капанадзе генератор, където магнитното поле е незначително слабо, за сментка на силното електрическо поле. Желая ти успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия