Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Искаш да кажеш, че при високи температури примерно 1000 градуса целзий, няма да може да тече ток, тъй като алфа желязото преминава в гама желязо според желязо-въглеродната диаграма, а гама желязото е немагнитно - цитирам уикипедиа "Аустенита (или гама фаза на желязото) е металическа не-магнитна алотропна форма на желязото. Аустенита съществува над критичната евтектоидна температура от 730 градуса по Целзий; различните сплави на стоманата имат различни евтектоидни температури. Аустенита носи името на Уилиям Чандлър Робъртс-Аустен (1843-1902 г.)." край на цитата. А какво става по нататък с повишение на температурата - гама + бета и накрая само бета желязо. Ще ме извиняваш ама дори и при бета желязото при 1700 градуса ток може да тече, а това вече е много над точка Кюри която е определяща за наличието на магнитни свойства на метала - цитирам пак уикипедиа "Температура на Кюри, или още точка на Кюри това е стойността на температурата, над която феромагнитните вещества стават парамагнитни, или с други думи когато магнитните материали губят магнитните си свойства.
За желязото точката на Кюри е 769 градуса по Целзий, а за никела — 358."
Може и аз нещо да не разбирам , ама все пак това са елементарни неща за които трябва да се сещаме и което директно ме кара да не се съгласявам с теорията на Лидскалнин. Пак казвам това е мое мнение.
П.С. Ако се замислим за произхода на земното магнитно поле - нещата съвсем се объркват със сигурност не е желязното разтопено ядро за което всички сме учили .....просто разтопеното желязо не е магнитно..., а земята все пак си има магнитно поле....
EDM electronics:
Първо, не се знае дали Ледскалнин не е набеден да е направил генератор на СЕ. Има там някакъв ръждясал ротор в каменния му замък, ама от къде се разбра дали е такова нещо...... :-\.
Второ, не се знае дали тези файлове са на Ледскалнин, а не ги е писал някой, като един колега по теориите от този форум. Аз за него знам, че бил каменоделец, построил каменния замък някъде в САЩ по технология на Египетските пирамиди - чрез левитация.
Трето, те такава теория, че в проводника прелитат не електрони а магнити, сефте чувам. Явно трябва да си мисля, че в електронно лъчевата тръба прелитат магнити а не електрони, а там във вакуума метали нЕма.
Моето мнение е, че няма никаква коспирация по електронно-токовата теория. Хайде, като не можем да си обясним принципа на генератора на Капанадзе, да си правим недоказани свободни съчинения, без да се опровергаят официалните теории.
mito_kupona:
Аз нищо не казвам, това го е казал Лидскалнин. Явно нещо не си разбрал, прочети статията и после можем да спорим. Какви 1000 градуса, тук става въпрос за стайна температура.
Не метала определя магнитните си свойства, а тока от малките северни и южни магнити, които се движат в него те определят магнитните му своиства, това искам да кажа.
В статията има описани много елементарни експерименти, с които Ледскалнин доказва, това, което твърди, за разлика от глупостите, които се пишат в дебелите книги за електрически ток.
mito_kupona:
Колеги, прочетете много, много внимателно статията и вникнете в експериментите, с които човека доказва това, което твърди и ще мислите по друг начин. Всичко гениално обикновенно е много просто, но човека така е устроен, че винаги си усложнява живота.
Тези супер малки северни и южни магнити не, са метални,те проникват през всичко и от тях е изградено всичко включително и атомите, те са градивните частици на материята и когато се движат в метала те определят магнитните му свойства, защото се движат противоположно и така създават двата полюса северен и южен. Всичко това Лидскалнин доказва с елементарни експерименти. Аз поне три пъти четох статията, докато вникна в нещата.
Даите определение за електричен ток и го докажете с елементарен експеримент, като Лидскалнин, е няма да стане, защото такива частици, като електрони, позитрони и други не съществуват в природата. Това от, което е изградена материята, са именно тези микро северни и южни магнити, които се въртят по двойки в спирала на дясно, около една неутрална частица и при различни комбинации създават и удържат химичните елементи и всичко около нас. Името на частиците, които се движат в проводника не е от значение, дали са електрони или северни и южни магнити, не важно, важно е да се вникне и разбере същността на понятието ток
Лидскалнин е знаел тайната за построяването на египетските пирамиди и я е приложил на практика, като е построил огромен каменен замък във Флорида с камъни по 5-6 тона и повече, абсолютно сам, а е бил дребен на ръст и около 50-60 кг.. Капанадзе в едно от изказванията си твърди, че също знае, как са построени египетските пирамиди. Е, задаите си въпроса, защо още никой не е повторил генератора на Капанадзе? Ами, защото Капи е много хитър и ни води в заблуждение с разни Тесла трафове, рарядници и подобни глупости - хитрец....
Не ме съдете, тази теория не е моя, аз само я представих пред вас, но интуитивно усещам, че това е истината или много близко до нея. Поздрави!!!
mi68:
Здравейте,
представям принципна електрическа схема и снимка на макета варянт 3. Бифилярната намотка е по средата на магнитната верига, а в електрическата е в началото. В бифилярната безиндуктивна намотка посоката на тока не оказва значение на магнитното спиново поле, защото то липсва, обратно на индуктивната намотка, където посоката на тока има значение. Когато имаме радиално движение посоките изток, запад, север, юг престават да действат и имаме две посоки:
- към центъра - цетростремителна сила
-срещу центъра - цетробежна сила
= за посоката на въртене (спин) имаме два случея: а) има значение; б) няма значение
Светодиодите са във връх на тока и възел на напрежението.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия