Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
velstar:
mi68 разясни ми какъв е този неутринен ток? Неутрино се отделя само при ядрен- бета разпад. Неутрино не взаимодейства електромагнитно и не се влияе от движението на електрони. Как установи че в проводника се движи неутринен ток, след като учените са построили лаборатории на 7 километра дълбочина под земята, за засичане на тези всепроникващи частици? Нещо не се връзва теорията ти?
--- Цитат ---Неутриното е елементарна частица. Открита през 1931 г. при β разпад. Бележи се с ν. Има една втора спин (\begin{matrix}\frac{1}{2}\hbar\end{matrix}) и следователно е фермион. Неговата маса е изключително малка в сравнение с другите частици и се приема, че е равна на нула, но се извършват прецизни измервания на неутронната маса. След като е електронеутрален лептон, неутриното не участва нито в силно, нито в електромагнитно взаимодействие, а само в слабо и гравитационно.
--- Край на цитат ---
mi68:
Здравейте,
Колега velstar забележката е правилна относно постоянния неутринен ток. Явява се като постоянен магнит примерно при желязото или катализатор примерно при платината. Нас ни интересува променливия неутринен ток известен в електротехниката като "ток на разместване, отместване, сменяване". Наименованието "сменяване" е много показателно, от електронен ток се сменяваме в неутринен в диелектрик ( токът на оттечка в диелектрик е нищожно малък и практическо пренебрегване е допустимо). Другото наименование разместване отместване се свързва с материален диелектрик, разместват се, отместват се електрическите диполи, като диелектрика се загрява, пример микровълнова печка. Вакумът не се загрява, да се наизусти, от тока на разместване-сменяване!
Материята от земен тип може да се каже, че е "куха". Ако се наредат всички атоми на голям морски линеен кораб то те ще се вместят в главичка на топлийка. Такова вещество е неутронна звезда или черна дупка. Така излиза, че неутриното се движи от вакум към материята, т.е. от висока концетрация към ниска, елементарна логика.
Практически и при стояща вълна имаме загуби и "антенен" ефект в направление предаване. Антетният ефект да е в направление приемане логично е да се сложи екран. За това всичко щателно трябва да се екранира, не само екран на тръбата в моята бобина.
Ако изскате снимка на постоянен неутринен ток трябва да ми пишете, повторно ще сложа.
В предишния си пост уточних, че става въпрос за променливия неутринен ток (най-отдолу в П.П.) , излезе цялото в синьо.
П.П. Слънцето е достатъчно силен реактор да произвежда неутрино. Информацията на колегата velstar е относително стара. Маса на покой на неутрино е 34 еВ (електрон волта).
toto_nagamoto:
Здравейте на всички във форума, отдавна следя публикациите относно принципа на генератора на Капанадзе по наши и чужди форуми и съм останал с впечатлението, че не се разбира именно ясно принципа и процесите протичащи в този "усилвател" бих казал на енергия, където според мен няма нарушение или противоречие на нито един закон във физиката и всичко си протича така както трябва да е, но тъй-като за по голямата част от хората теоретици и експериментатори (свикнали и прилагащи класическите схващания и разбирания) не е ясно откъде би дошла допълнителната енергия именно затова става и объркването. Явно все пак някои неща са или премълчавани или още неоткрити във съвременната електротехника за да се стига до такова неразбиране и объркване. Колегата Динатрон от руския форум наскоро откри "нов вид електричество" или "студено електричество", както той сам го беше определил по присъщите му характеристики, но той неможа да намери адекватен подход за неговата утилизация от технологична гледна точка защото избра за основа разработката на Доналд Смит, която модифицира по грешен начин но както и да е. Във патента на Капанадзе перефразирано се говори за взаимодействие на две нееднакви по интензитет магнитни полета при, които се формира трето и именно от това поле би следвало да се получи и големия ток след съответната утилизация и точно затова са вероятно и тези филтри и честотни стабилизатори там. Значи тази допълнителна енергия (етера или там както и да се нарича) винаги си е съществувала във природата, но никога не са се създавали технически условия за нейното проявление с изключение може би на инцидентни случаи. А по отношение на неутринното колега mi68, бихте ли посочили откъде имате тази информация, че енергията му се равнава на 34 електрон волта защото ми е интересно, а що се отнася до моите заключения то аз съм си ги направил чрез съответните логически изводи до които съм стигнал във времето, но на този етап даже и за мен всъщност съществува все още неясна технологична концепция как би се реализирала една такава установка, като се надявам впоследствие да се избистрят нещата.
mi68:
Здравейте,
Неутринният ток в желязото също не отделя топлина. Тава е познатия магнит. Аз имам магнит на 10-12 години и не е мръднал. Ако същия ефект изскаме да получим с електронен ток с електромагнит то:
-първо ще имаме топлина
-второ ни трябва източник на ток (батерия)
По неутринен ток- ток на разместване, сменяване всички електрически вериги са затворени.
По електронен ток- ток на проводимост веригите биват затворени и отворени (прекъснати) това да се научи на изуст.
За това еднопроводно и безпроводно предаване на електрическа енергия не трябва да ни смущава, веригата е затворе по неутринен ток.
Темата е теоретична и е с цел борба с невежеството. Първа задача да се избистри понятието електроматнитна вълна. Това е променлив неутринен ток. Формата на тока може да бъде произволна. Често се работи с правоъгълен импулс, същият се получава в приемника (не се получава вълна както е да хвърлиш камък в езеро). Друг основем проблем е теоремата на Гаус-Остроградски. Доказана е в електростатиката но в електродинамиката никой не я доказвал. Максуeл взел, че я въвел в неговите уравнения на електромагнитна вълна. На никой не му прави впечетление грешката. Ако непреосмислим електротехниката не можем да вървим напред. Генераторът на Капанадзе ще изглежда нереалистичен.
До сега говорех "граждански" реално имаме електронно неутрино и мюонно неутрино.
Отговарям на колегата toto_nagamoto стойността на масата на покой на електронното неутриното съм взел от Ринат. Теоретично той я сметнал на 27 еВ (електрон волта) но 2010 г., цитира резултати на руски експериментален център по фундаментална Физика, маса на покой на неутрино измерено 34 еВ. От ниво на гаражна наука 27 или 34 еВ е без значение. Математически може да има 0 или безкрайност, но физически и филосовски 0 и безкрайност няма, просто няма празно, митове и легенди бол.
Да обсъдим някой практични аспекти.
Материала на екрана може да бъде:
-мед (бакър) парамагнит-образува едноименин магнитен полюс
-алуминий диамагнит- образува разноименен магнитен полюс
-желязо феромагнетик- образува силен разноименен магнитен полюс
От тук излиза най-добре е мед- непровежда неутринния ток, за разлика от алуминия и желязото.
Но тук е важно да се инвертира (посоката ) на неутринния ток. Най-вероятно е ползвал тънка желязна ламарина, готова зелена кутия-най евтин варян. След много умуване спретвам реални ескперименти с мед, алуминий, желязо.
В раздел справочник има преведена статия от мен за магнетизма. Преводът го отценявам на 98% има стилни грешки но темата е заключина и немога да ги поправя. Най-отгоре е адреса на Ринат, последна публикация е НЛО установка. Трета снимка е на неутринен ток радиално излитащ от електрическа дъга.
Това Ви го представям на вниманието Ви с цел избягване на невежество и преосмисляне на електротехниката.
Лека Нощ!
mi68:
Здравейте,
Да покажа как смята Ринат маса на покой на неутриното или първи стъпки в "небесната електродинамика".
Маса на покой на електрона е 511 000 еВ разделя на константата на тънката материя 137 и получава маса на покой на мюонно неутрино; 511 000:137=3730.
Маса на покой на мюонно неутрино разделя на 137 и получава наса на покой на електронно неутрино;3730:137=27. Имаме:
-маса на покой на електрон=511 000 еВ
-маса на покой на мюонно неутрино (тежко неутрино) 3730 еВ
-маса на покой на електронно неутрино (леко неутрино) 27 еВ
Тук се забелязва периодичност в разтежа на материята. Тъй като енергията ще дойде от този поток то най-вероятно трябва два екрана, единият е зареден +; другият е - ; бобината има два края подобно ЕН антени. Другият варят е ползването на заземление.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия