Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
k
mi68:
Здравейте,
Вчера пуснах една снимка, до сега никаква реакция, читателите са много реактивни. За да станете активни читатели трябва да знаете какво да видите, а не само да се гледа. Поставил съм и малка задачка-закачка.
Вижда се клетъчна структура от последователен тип (възможен е паралелен тип, не съм експериментирал но може да се окаже по-удачен). Първата и третата бобина са във фаза но са развъзани и не си взаимодействат, много важно свойство. Движи се изключително реактивна енергия.
Капацитивна намотка №1 е жълта, а капацитивна намотка №2 е зелена. Началото на бобината е бял проводник край кафяв. В точки А, В, С и D са смяна на посоката на навиване, на снимката са дадени на късо. Възможно е да се добавят две двойки светодиоди и макета да има пет двойки светодиоди ( на снимката е показано три двойки светодиоди). Капацитивните намотки са свързани бяло+жълто и кафяво+зелено резононсна честота 1,9 мгХц,- това свързване радиоестезичното махало го даде като по-добро, но аз имам съмнение. Обратното свързване на капацитивните намотки бяло+зелено и кафяво+жълто ( кръстожка) дава по-ниска резонансна честота 800 кХц. До тук толкоз но трябва развитие и ползвам философията: количествените натрупвания водят до качество. За това макета трябва да се възбуди ударно от искров генератор. За искров генератор се ползва маломощен генератор от озонатор на Штеки с тиристор схема от форума. Поставям следната задачка-закачка: Къде да поставя възбудителната намотка? Литература:
- трансформатор на Тесла
- снимки на генератор на Капанадзе
Чао!
tod:
Стига си писал само глупости и то непроверени! Само тлачиш темата!
mi68:
Колега tod напиши нещо умно аз се оттеглям на почивка!
mito_kupona:
Колега tod напиши нещо умно аз се оттеглям на почивка!
Вземи си мнооого дълга почивка, защото сигурно си изтощен от камарата глупости, които изписа напоследък. А и ние малко да си починем от твоите " брилянтни " умозаключения. Приятна почивка!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия