Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
madsatbg:
Благодаря,
но от опита който направих / наредих 4 по 4.7 nF / 2000в. / "носи" още, може би 100 nF.
Ще търся.
мадсат
vitan:
Когато кондензатора/кондензаторите си повишат температурата с 3 градуса над околното пространство, проектанта на схемата има проблем!
Когато температурата се повиши с повече от 8 градуса имате голям проблем.
Когато кондензатори греят, те рано или късно ще гръмнат. Когато се работи с големи енергии, може да стане ГОЛЯМ сакатлък!!!
madsatbg:
--- Цитат на: vitan в Януари 23, 2010, 06:45:12 pm ---Когато кондензатора/кондензаторите си повишат температурата с 3 градуса над околното пространство, проектанта на схемата има проблем!
Когато температурата се повиши с повече от 8 градуса имате голям проблем.
Когато кондензатори греят, те рано или късно ще гръмнат. Когато се работи с големи енергии, може да стане ГОЛЯМ сакатлък!!!
--- Край на цитат ---
Извода какъв е?
Не ползвайте кондензатори от микровълнова!!!
Този на снимката не грее.Форума е за това, поне аз така мисля, всеки да стъпи на раменете / опита /на другия.
поздрави мадсат
vitan:
--- Цитат на: madsatbg в Януари 23, 2010, 07:46:27 pm ---Извода какъв е?
Не ползвайте кондензатори от микровълнова!!!
Този на снимката не грее.Форума е за това, поне аз така мисля, всеки да стъпи на раменете / опита /на другия.
поздрави мадсат
--- Край на цитат ---
Това не е извода! Дали един кондензатор ще грее или не зависи от няколко фактора!!! Дори и този твоя, ако го обримча в неадекватна за него функция може да почне да грее. Всеки кондензатор може да грее. Всичко е "според зависи".
Факт.
Pyramid:
Известно ли е, че кондензаторите се произвеждат с конструктивен параметър "мощност"? Измерва се във VAr или волт-ампер-реактивни. Право пропорционална на напрежение и честота при фиксиран капацитет. При това, при по-високи честоти греят проводниците в кондензатора , а при по-високо напрежение-диелектрикът. Това - като обяснение забележката на Витан - напълно уместна и редна.
Освен това, сещам се за различните видове ток - на проводимостта и на изместването. Дали пък в " случая Капанадзе" не става дума за изпълзване на последния? Всеки отклонен електрон от трептящия кръг или въведен dФ/dt е фактор, влошаващ Q =>загуба. Прочетох коментара за работата на генератора и оставам настроен скептично - нека някой ми посочи източника, от който се тегли тази свободна енергия - мая ваша не понимайт. ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия