Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Търсене резонансна честота на водата
eclipse:
Търсене резонансната честота на водата или на водната молекула... това са две съвсем различни неща. В повечето случаи ми се струва, че се получава смесване на двете понятия. За отслабване на между-молекулните връзки на водните молекули честотата може да е една и зависеща от много фактори. И в крайна сметка ще получим "изпарение" на водата на единични водни молекули. А честотата за отслабване на между-атомните връзки вътре във водната молекула е съвсем друга. Тогава ще получим разпадане на водната молекула на съставящите я атоми Водород и Кислород... мисля, че това се търси нали? Някъде бях попаднал (може би в Уикипедия) на резонансна честота на водната молекула която попада в инфрачервената област като дължина на вълната, а това са твърде високи честоти ... няколко десетки пъти над 2.5GHz. (в тази връзка ми се върти в главата мисълта за инфрачервен лазер).
Разрушаването на обекти и тела когато изпаднат в резонанс е нещо което ще ни вкара в грешната посока. В крайна сметка се получава раздробяването на обекта на по-малки парчета... а не на съставящите го химични елементи и съставки нали? Разтрошеното стъкло си е пак стъкло, а не силиций и още куп елементи, разтрошения камък си е пак камък само че на прах... а разкъсаната на отделни молекули вода си е пак вода.
Дори си мисля, че по-скоро самия съд (клетката) е по-добре да бъде поставена в зоната на действие на това поле което да дестабилизира връзките в молекулата на водата. А може би и в комбинация с честотно модулиран постоянен ток през електродите на електролизера... и както казва caduceus между тях може и да се търси и честота на биене. Или някакви интерференции помежду им.
А другото което ни остава е да се наредим в кръг пред една чаша с вода... да ударим по една... и да почнем мощно да "ом"-каме като тибетски монаси. :o
eclipse:
Мислел съм си за Канзиус... неясно случайно откритие... но не мисля, че тази радиочестота реагира с водата... по-скоро със солта във водата понеже се казва "каква да е солена вода", ами ако не е солена? Вероятно няма да се запали, следователно тази радиочестота не въздейства пряко на водата. Какво се отделя от епруветката, направен ли е анализ или само се предполага, че се отделя водород, а кислорода къде отива? А натрия и хлора? Специфичния жълт пламък говори за наличие на натрий, а защо ако се отделя само водород?! След горенето какво остава в епруветката вероятно някое ново съединение между Натрия, Хлора и Кислорода?
Все пак си мисля, че ако имаше такава честота в рамките на 0Hz до 5GHz (масово използваните честоти достатъчно дълго време за какво ли не) то досега все някой щеше да направи някое случайно откритие на поне една капка вода преобразувала се във газ. Или някоя радиостанция или предавател избухнал в пламъци в дъждовно време от случайна искра от случаен електростатичен разряд.
vlindos:
Според мене Канзиус не е октрил нищо повече от специфична индуктивност на солената вода. На видеота с него се вижда как епроветката обградена от излъчватели на ЕМ, които са достатъчно близо до епроветката (на не повече от 3-5 см. до тях) и той пали ръчно епроветката. Няма и преминаване на фарадеевия максимум при него. Също така солта прави водата високо ел. проводима, нали така? Колкото за останалоте съидинения самият той казва, че се отделят отровни съидинения заради солта във водата. Източник (по-скоро каталог по темата).
Исках само да спомена за идеата ти за подготовка на водата за електролизата с инфра излъчватели. Има патент по въпроса (търсих линк, но не успях да го открия). Самият Стенли Маер също е използвал такава обработка на водата. Репликирането на таква система обаче не би било лесно (така си мисля). Търсих преди време готови излъчватели, но те са в ранга на мегахерците.
gaco:
eclipse, vlindos, имам различно от вашето мнение относно метода на Канзиус.
В интервютата които съм гледал, той твърди че процеса е енергетически изгоден( т.е. надхвърля Фарадеевият максимум). От експерименталното повторение на метода му (качено е във форума) се вижда че количеството натриев хлорид в разтвора не се променя - натрият не гори, а се явява катализатор (според друг източник), не се образуват и съединения на хлора.
При най-повърхностно наблюдение върху процеса забелязвам следното:
пламъка е доста по-силен от този на обикновен електролизер с мощност около 2000W, а радио излъчвателя е около 300W......
Освен това цялата постановка търпи сериозна оптимизация, все пак е сложена само една епруветка пред антената...
eclipse:
Споменаването на Канзиус от моя страна е във връзка с търсене на резонансната честота на водата и съмнението ми, че използваната от него радиочестота има някакво отношение към темата за резонанса, а че това което се получава при неговия опит е нещо друго и не съвсем ясно... в никакъв случай не омаловажавам и не оспорвам самото откритие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия