Автор Тема: MAGVID  (Прочетена 32026 пъти)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
MAGVID
« -: Юли 14, 2009, 01:53:47 pm »
MAGVID на Стефан Маринов

Пускам темата, тъй като тя има много общо със свободната енергия, много сходства и интересни предложения, върху които трябва да се работи.

Още от сега призовавам тези от вас, които четат тази тема да си свалят двата прикачени файла от първия пост. Единият са подбрани мнения на Боб Бойс, събрани от Yahoo групата, в която се обсъжда неговият електролизер и трансформаторът, който извлича радиантна енергия за разлагането на водата.

Вторият файл е колекция от мнения, които Стефан Маринов пуска с псевдоним по пощенските списъци. За тези мнения се смята, че са причина да се стигне до загадачната му смърт.

http://mazeto.net/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=2&Itemid=14 -статия в сайта ни

Събрани мнения на Боб Бойс

Документ с мнения на Стефан Маринов

И така. Съществуват известни съвпадения между мненията на Боб Бойс и тези на Стефан Маринов.

Боб Бойс говори за радиантна енергия извличана в неговия трансформатор. Можете да погледнете и темата за зареждане на акумуатори, пусната от мен, в която съм описал подеобно причините, заради които имам желание да се тестват теслови трансформатори върху зареждане на акумулатори:
- Трансформаторът на Боб Бойс е Теслов трансформатор с три първични, вместо една.
- Бедини за зареждане на акумулатори и самоиндукцията

В най- прост вид, по мое мнение, самоиндукцията представлява извлечена радиантна енергия. Въпросът е условията, при които ще се предизвика самоиндукцията, за да може да имаме по- голяма ефективност.

Няма да се спирам подробно, защото материалът е прекалено обемен. Идеята да пусна тази тема е вътрешният ми порив и това, което ми подсказва интуицията за правилния път.

Ще акцентирам върху някои мнения на Стефан Маринов (можете да разгледате във втория файл).

Полковник от Грум Лейк разкрива всичко

* Възбуждането (намагнитването?) и ускореното време; по- малката инерция; гравитация; маса - са едно и също нещо.

В този документ предимно се разглеждат методите за изкривяване на времето и гравитацията (описание на действието на летящи чинии, за които съм сигурен, че съвпадения могат да бъдат намерени и в до момента описваните технологии във форума).

Има няколко абзаца, обаче, които можем да използваме за изследването.

Цитат
Някои кораби използват електромагнетизъм за да неутрализират гравитацията...

Припомнете проекта Филаделфия (друго име: проект Дъга - Rainbow).

Цитат
Електрическият вакуум (вихровото поле) също причиняват възбуждане (excitation) на атомите, което променя честотата на вълните и ускорява времето.

* възбуждане, магнитизиране - excitation - вижте: http://en.wikipedia.org/wiki/Excited_state

Устройството Магвид е устройство за "постоянно възбуждане" - използва магнитен вихър (въртящо се магнитно поле) и слабо статично поле.

Всъщност има два метода за възбуждане, единият е чрез метален лист, върху който е приложено статично (постоянен ток) поле, върху което се комутира от бобина постоянен ток (симулира се постоянен магнит с дадена честота). Погледнете пдф-а на стр. 10 и 11 за подробности. Интересното тук е, че в трансформатора на Боб Бойс имаме първична намотка, върху която имаме комутиран постоянен ток (постоянен магнит), която се намира в близост до вторичната намотка, върху която има постоянен ток, някакво напрежение, което при Боб Бойс е 160 волта и е с малък ампераж (можем да приемем, че играе ролята на статично заредения лист). Ето тук е първата фрапираща аналогия, която можем да направим между двамата учени.

И не само- самият Боб Бойс обяснява, че трансформаторът работи в импулсен режим, който е с по- малко КПД за извличане на радиантна енергия, но е по- безопасен. Боб Бойс съобщава, че конструкцията на трансформатор за въртеливи магнитни полета е различна.
Разположението на трите бобини и хармонично отнесената честота е предвидена само с цел подобряване импулсния режим, предполагам до известна степен чрез симулиране на въртящо се магнитно поле, но невъзможно да се получи такова поради разположението на бобините.


Вторият вариант е устройството Магвид. Графика за него е прикачена, а принципът на действие е обяснен в пдф-а за Стефан Маринов.

Цитат
Зарядът в полукълбо се върти срещуположно на зарядът в срещуположното.

Цитат
Откриваме, че това поле също така ускорява времето, което може да се установи чрез намаляване на гравитацията, масата или инерцията - през призмата на относителността.

Цитат
Възбуждането причинява промяна срещуположна на гравитацията. Например, ако атомите са възбудени, електроните са по- далеч от ядрото и са под по- слаба електрическа сила. По- слабо свърани са.

Основният проблем е да намерим методи за възбъждане без отпускане. Отпускането обикновено освобождава цялата съхранена енергия в милярдни от секундната. Енергията необходима за промяна на честотата е огромна. Установяването на слабо статично магнитно поле позволява вид резонансен ефект, където енергията се възприема от полето без атомите да се освобождават от възбуденото състояние. Възбуждането и резонансът са възможни единствено когато 'отпускането' е елиминирано, както може да бъде във въртящото се магнитно поле.

Цитат
Earth operates in such magnetic vortex. It explains the earth’s positive ground charge, its negative ionosphere layer, and Coriolis force. The last is explained because Lorentz deflection in above electric vacuum system is in opposite directions in north and south fieldsphere hemisphere, so electrons in different hemispheres revolve in opposite directions about the ship. High frequencies are needed to provide sufficient voltage and increase collision time for electrons so energy is not wasted. Again electrons are responsible for inertia, causing water to lag in different directions in different hemispheres. The electric sheet has force and inertia but the ship does not. And this is another proof for antigravity.

Земята се движи в подобен магнитен вихър. Това обяснява положителният заряд на земята, отрицателният заряд на йоносферата и силите на Кориолис. Последното се обяснява, тъй като Лоренцовото отклонение в над система с електрически вакуум е в срещуположни посоки на северното и южното полукълбо. Така че електроните в различните полукълба се въртят в срещуположни посоки около кораба. ... Отново, електроните са отговорни за инерцията, причинявайки водата да се спуска в разични посоки в различните полукълба. Електрическият лист има сила и инерция, но кораба няма. Това е друго доказателство за антигравитация.

Е, в този момент ще се спра до тук. Чета този текст за четвърти път и все още ми е прекалено сложен. Иска ми се да го преведа изцяло, но няма да го направя до момента, в който не съм сигурен че е преведен коректно и разбираемо, а това, както може би виждате, в момента не е точно така.

Доста насоки има вътре, много интересни виждания. Сигурен съм, че може да помогнат в разработките на свободната енергия. Вече подчертах някои сходства от теорията на Стефан Маринов с изпълнението на трансформатора на Боб Бойс.

Най- интересно ще бъде според мен зареждането на акумулатори с радиантна енергия, като спазваме гореописаното. Единствената причина да се използват акумулатори, а не електролизер е, че акумулаторът ще съхрани енергията, а водата трябва да попадне в точна честота, в която молекулните връзки да бъдат разкъсани от тази енергия.

Става въпрос за резонанс между две магнитни полета. Сигурен съм, че свободната енергия е в ежедневието ни от много време- телевизори, всякакви електроуреди. Въпрос на творчество е да подходим към използването на медните кабели и транзисторите и да увеличим потенциала на иначе набедените ефекти като самоиндукцията. И пак повтарям- както бе посочено- две магнитни полета- едното постоянно- другото- пулсиращо - както е в трансформатора на Боб Бойс. Това може би е само един от възможните варианти да използваме потенциала на самоиндукцията.

 :)
« Последна редакция: Август 17, 2009, 06:38:07 pm от mzk »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Стефан Маринов
« Отговор #1 -: Юли 14, 2009, 11:10:33 pm »
Привет колеги. Още нещо ми хрумна следобед.

Като оставим на страна, че цялото ТПУ е вид фенератор за въртящи се магнитни полета;
Като оставим настрана, че разположението на бобините трябва да е такова, че да се образува виртуален магнит (най- ясно според мен е в графиките на Магвид);

Стигаме до спусъчните намотки на тетраедърното ТПУ. Не знам дали е грешка в превода или действителните условия, при които трябва да работи това устройство, но в случая иде реч за създаване на магнитно поле от една намотка, втора намотка навита върху нея създава магнитно поле, което леко закъснява от първото (дефазирани са).

Това ми напомня отново на първичната и вторичната намотка в трансформатора на Боб Бойс и това, което Стефан Маринов пише- извличането на енергия от възбуденото състояние на атомите, БЕЗ да се получи отпускане/връщане на състоянието на атомите, е възможно чрез вид резонанс между две полета.

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Re: Стефан Маринов
« Отговор #2 -: Юли 15, 2009, 09:29:31 am »
Колега mzk, а принципа на MEG-а. Намираш ли аналогия - две магнитни полета, едното от постоянни магнити и т.н...... :)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Стефан Маринов
« Отговор #3 -: Юли 15, 2009, 09:56:56 am »
Честно казано очаквам, че при МЕГ-а на getca се получава радиантна енергия отчасти, но принципът на устройството е изграден върху съвсем различни виждания.

При МЕГ има магнитен поток, който се комутира, той е един- потокът на постоянните магнити. Има шунт, който променя проницаемостта си и така се получава генерацията на ел. ток

При него се получават колебания с голяма честота. getca работи в килохерцовия диапазон. Доказателство за наличието на радиатна енергия е ролята на кондензатора, чрез който се получава дефазиране и съответно по- голямо КПД - лампа с нажежаема жичка свети по- силно.

Друго доказателство е, че при товар неонова крушка, лампата свети силно, без мег-а да кляка.

Т.е. имаме съвпадения по трите условия, изброени от Боб Бойс, че радиантната енергия:
- може да се конвертира в напречна и да се използва за нормални нужди чрез капацитет/акумулатор;
- че може да се използва директно за осветление в неонови лампи;
- може да се използва директно във високоиндуктвни товари (всъщност това не е експериментирано при MEG на getca).

Тук има един проблем- не е ясно дали дефазирането благоприятства КПД-то на устройството или кондензаторът успява да съхрани радиантната енергия. Възможно е както да има ефект заради залъгването на реакцията на Ленц, така и двете неща (разширението и свиването на магнитното поле) и реакцията на Ленц да се окажат другата страна на медала на радиантната енергия и да са взаимосвързани.

В случая, за който говоря аз, става въпрос за индуктивност, която вече има веднъж създадено магнитно поле (пуснат прав ток по едната намотка), и втора намотка, по която се пуска пулсиращ прав ток.

ПС: прилики виждам също така в проекта Genesis, както и всички останали проекти, при които се търси електростатична трансформация (бобина поставена в поле на силно напрежение).

Ще цитирам mi68 от форума, който говори за методите резонанс (с ефира):

Имаме три вида резонанс:
- обикновен
- параметричен най-добре е Fr=2F
- импулсен (ударен) - теслова измишльотина, при него възникваникват свободни затихващи осцилации (вибрации). За да имаме незатихващи вибрации трябва да имаме ЕДНОПОСОЧНИ импулси. Преобразуването от време в честота и обратно става, чрез тригонометрични редове на Фурие. Най-добре е единична (моно) ф-ция но и правоъгълна поредица върши великолепна работа.

Методи за получаване:
- перпендикулярно поставяне на постоянен магнит на искрището (виж статия студено електричество)
- поставяне на блокиращ диод(виж. Стени Мар)
- смесване на постоянен ток и променлив (виж. случая), чрез настройки мoже да се получи ШИРОКОлентов резонанс и постигане на добър резултат.

За мен устройството на нискочестотния МЕГ е непонятно и почива върху други закони.

Прикачвам файл, в който са описани експерименти с бобина и полезният ефект на самоиндукцията. Пак повтарям- мисля си, че може да се възползваме от самоиндукцията при подходящи условия.

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Re: Стефан Маринов
« Отговор #4 -: Юли 15, 2009, 10:35:46 am »
Потвърждавам работоспособноста на схемата по долу. Правих експеримента. Но максимума, при който получих положителен резултат е около 5 Вт. Точно както е описано в документа. Не можах да получа задоволителни резултати при (за) по-голяма мощност.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Стефан Маринов
« Отговор #5 -: Юли 15, 2009, 02:35:17 pm »
Аз също  успешно възпроизведох тази схема но за голяма мощност е проблем за сега...

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Re: Стефан Маринов
« Отговор #6 -: Юли 16, 2009, 10:34:45 am »
     Несериозно е да се смята КПД при мощности от няколко вата. Поне аз така мисля. Пък и има загуби в греца, в дросела, които са вероятно съизмерими и по-големи от тези в лампата.
     Ако не получим полезна мощност поне 100 вт с КПД поне 200% всякакви сметки са излишни и ненужни.
     Няма никакъв смисъл от фрее устройство с КПД примерно 190% и полезна мощност 3,5 Вт, когато е невъзможно (на този етап) да се реализира подобно с 1 кВт например. 
Един коментар от мен:
Цитат
(Заявка подана и теперь можно сказать, что конвертор в его схеме - это индуктивность и …)
В превод:
Цитат
Заявката е подадена (за патент) и сега може да се каже, че конвертора се състои от индуктивност и ......
Трябва да се разгадае това многоточие....... :)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Стефан Маринов
« Отговор #7 -: Юли 16, 2009, 01:12:24 pm »
1,5 ~1,7 КПД

ppg

 • Гост
Re: MAGVID
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2009, 10:56:15 pm »
Описание и експеримент с работещ  "вечен двигател", изобретен от СтефаН Маринов.

 http://www.matri-x.ru/forum/index.php?s=&showtopic=164&view=findpost&p=54916

@mzk,  ако този случай е вече описан, изтрий ми поста, просто нямам време да прочета всички материали публикувани до сега.

Тук са двете снимки:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2940/193132928160389170712560318885dvGwk6LMART35gi1VgM.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2474/1516356491180505936312560318868VMoC6er7jUwbDnwnjtH.JPG
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 12:46:46 pm от ppg »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: MAGVID
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2009, 08:53:46 am »
в руския сайт има две снимки на ротора , ако някои има акаунт за този сайт  моля да ги свали и да ги пусне на нашия форум

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: MAGVID
« Отговор #10 -: Октомври 20, 2009, 12:52:54 pm »Магнита трябва да бъде добре екраниран с магнитно-меко желязо или пермалой, така че силовите линии да се затворят в него и да не въздействат на медния пръстен около магнита.  Идеята е че освен познатото ни векторно поле , магнита има и скаларно поле което не се екранира. Именно скаларното магнитно поле действа ускоряващо и не създава токове на фуко. Опита който е правил Стефан Маринов е следният. Когато върти медният пръстен на растояние или над магнита , далече от неговото скаларно поле , времето за спиране на въртенето след изключване на развъртащия двигател е по-късо отколкото когато медният пръстен е вдянат около магнита и е развъртян до същата скорост за целта на измерването.  Информацията е че Стефан Маринов е направил постановка при която пръстена около магнита се е въртял постоянно и ускорително, без токове на Фуко в него. Инсценираното самоубийство му попречва да сподели изобретението си ...
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 01:02:25 pm от teofilius »