Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водород чрез електролиза на урина

<< < (3/4) > >>

bdimov:
С Азота нищо не се случва, защото в доста инертен газ. Колкото до урина за електролиза ... по-тъпа идея не бях чувал. Какъв е проблема да си разлагате разтвор на NaOH при положение че основата не се губи като концентрация в разтвора ами мислите от някаква "икономическа" гледна точка , карбамиди и не знам си так какво.
Урината е доста сложена по състав и същия зависи от различни фактори, като това, какво си ял и пил преди часове, какво ти е здравословното състояние и т.н. ( не може да сравняваме солевия състав в случай, когато лятото си изял половин диня и зимата, когато си ударил 3 ракии с един буркан кисели краставици  ;D ). Иначе в урината има карбонати, фосфати, нитрати, нитрити, сулфати, амини, амоняк, следи-остатъци от какви ли не микроелементи и много много др.
Не се занимавайте с глупости!   

gguest:
Вече се смея с глас на някои идеи във форума :)
то не са води, електролити, магнити- а сега и урина. Голямо обработване на всичко, каквото падне, само и само да се кара без пари  :D
Бъдещето е на електромобилите. Категорично. Макар, че и аз се мъча да се търкалям на водород, но водата просто не се връзва с идеята за двигател с вътрешно горене в масовия му вид. В Америка има джипове на водород (при военните), но са експериментални машини и са със съвсем други двигатели. За електромобилите знаете -  ще станат масови след време, но трябват нови батерии.
А това за урината го забравете, става само за майтап.  8)

Чичо НОНЧО:
Приятели,
мислете малко по - " разчупено".

Бъдещето на енергетиката (по-близко или далечно) така или иначе е на Водорода. Без значение дали ни се харесва или не!
В този смисъл няма никакво значение по какъв начин се добива стига да е в голямо количество и  с минимални разходи.
Поздравления за MZK( с главни букви), че непрекъснато рови на тази тема.Чудя се как съм я пропуснал толкоз време, въпреки че непрекъснато мисля и аз как -аджеба- да си добия евтин водород. И по възможност без кислорода в него.

В тази връзка искам да попитам нашият химик -- от къде по дяволите би се взел Калциевият карбонат при този процес след като тук не присъства Са, а килородът е само един?
За справка- Карбамид - CH4N2O , Калциев карбонат - CaCO3

Сашо:

--- Цитат на: Чичо НОНЧО в Декември 17, 2013, 10:18:05 pm ---Приятели,
мислете малко по - " разчупено".

Бъдещето на енергетиката (по-близко или далечно) така или иначе е на Водорода. Без значение дали ни се харесва или не!
В този смисъл няма никакво значение по какъв начин се добива стига да е в голямо количество и  с минимални разходи.
Поздравления за MZK( с главни букви), че непрекъснато рови на тази тема.Чудя се как съм я пропуснал толкоз време, въпреки че непрекъснато мисля и аз как -аджеба- да си добия евтин водород. И по възможност без кислорода в него.

В тази връзка искам да попитам нашият химик -- от къде по дяволите би се взел Калциевият карбонат при този процес след като тук не присъства Са, а килородът е само един?
За справка- Карбамид - CH4N2O , Калциев карбонат - CaCO3

--- Край на цитат ---
колеги нека не влизаме във празни спорове  bdimov визира  състава на урината а там има от къде да дойдат калциевите йони ,но не това е важното ,важното е да се търсят евтини  източници на водород .Като например студения синтез на проф.СТЕФАН НАЙДЕНОВ при който се получава като страничен продукт водород.

Сашо:

--- Цитат на: Чичо НОНЧО в Декември 17, 2013, 07:27:55 pm ---Между врочем направих бърза справка- карбамида е в пъти по-евтин от NaOH.
По- интересно ми е какво се случва при изгарянето с азота.
Друго-
Цитат Процесът е наистина прост – евтин електрод окислява уреата

За какво окисляване става дума или е просто грешка?

--- Край на цитат ---

Процеса на отдаване на електрони от единия електрод на йоните на водата(карбамида) по своята същност си е окисление ,най-вероятно са използвали катализиращ метал за този електрод и се опитват да подчертаят че е евтин ,но аз не съм чувал за евтин катализатор що се отнася до електролизата .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия