Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства
Сигнал генератор и зареждане на акумулатор
момчо:
админ, сигласен съм с теб, понеже и двамата казваме същото нещо но с различни думи.
концепцията ми е, проста. При алтернатора на Майер, имаш изменение на магнитните линии вътре в алтернатора, а външното устройство е за филтириране. ( това е само хипотеза). Но да не забравяме че алтренатора има именно 3-ФАЗИ през които минава магнитното поле от ротора с отстояние между фазите 120 градуса (точно както е намотан тороида на БОЙС). Сега (продължавам с хипотезата), мистър Боб не използва алтернатор, а 3 чесототи които пулисарт през тороида и изменят магнитнитят поток около вторичната намотка. Бях писал, в един мой пост това което пише за обикновенна автомобилна бобина- "...колкото по-голяма е скороста на изменение на магнитният поток, толкова по-високо напрежение ще се индуктира..."
сега имаме една скорост за 10.7 КХз, двойно по-голяма скорост за 21.4, и четворно по-голяма за 41.8. следователно ако при прървата честота получава (примерно) 100В при последната получава 400, това поотделно. Ако тези изходящи напрежения се пуснат през инвертора ( който влиза в пакета на Бойс), получаваме 3 фази със солидно напрежение които влизат в клетката. :-\
там е приликата с графиката на Майер. по-ниската честота има по-"нисък" пик в сравнение с по-високата. И това ме навежда на идеята за промяна на заряда на електрона. Ако нещо подобно ще се ползва за акумулатор, предполагам че ще има различен механизъм от конвенционалната електролиза при оловен акумулатор. :-\
mzk:
Здрасти момчо!
Тук има една странна работа- на Боб Бойс трите първични са с еднакъв брой навивки. Т.е. максимален ток ще протече през онази бобина, която е с най- ниска чесота.
Честотите за да изглеждат по този начин на графиката трябва да се редуват 42,8; 21,4; 10,7
Иначе си прав за алтернатора, но не забравяй, че Тесла е започнал с въртящите полета и електродвигателите. Половината му патенти се отнасят до устройства за превключване (осцилатори).
Алтернаторът трябва да извади три синусоиди при еднаква амплитуда. Не знам за формата и какви модификации се правят за да се изостри максимално...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия