Автор Тема: За биогаз стига една реколта, за природен - 300 млн. години  (Прочетена 5668 пъти)

venvel

  • Гост
Това е заглавие на статия от "ТРУД" от 17.02.2007. 10 декара царевица = ел.енергия за 5 домакинства за 1 година или 70000 км пробег на автомобил. Разработка на учени от Германия, пазена досега в тайна.

administrator

  • Гост
Re: За биогаз стига една реколта, за природен - 300 млн. год
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2007, 09:22:02 am »
Цитат на: "venvel"
Това е заглавие на статия от "ТРУД" от 17.02.2007. 10 декара царевица = ел.енергия за 5 домакинства за 1 година или 70000 км пробег на автомобил. Разработка на учени от Германия, пазена досега в тайна.


Аз бих казал -- ако ще продължаваме да изхвърляме въглероден двуокис, било то от биогаз или природен ще ни трябват две планети, не една.

venvel

  • Гост
За биогаз стига една реколта, за природен - 300 млн. години
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2007, 05:25:01 pm »
Така е ако не се направят подобрения на двигателя, като например реактора на Пантон. Не мога да ги разбера тия бюрократи (всъщност нещата са ни ясни) - до еди-коя си година емисиите трябвало да се намалят до еди-колко си единици. Ами че то проблема е решен вече-внедрете реактора на Пантон масово, пък дори и задължително и готово! Ние тук се мъчим с подръчни средства да сглобяваме разни устройства, а представяте ли си една компания като Мерцедес например да се заеме с реализация на тези плазмени реактори.
Цитат
Истината е в "Направи си Сам" устройствата, според мен, нещо като казаните за ракия, кой може да постави монопол върху тях?

Пак трябва да констатирам, че за огромно съжаление ти си абсолютно прав!

freeman

  • Гост
в българия е пълно с безобрзно богати глупаци.ако дори само един се навиеше да инвестира в някакъв фрий проект,то мисля че ефекта можеби щеше да е голям.можеби ще го убият или разорат или ще му спретнат някое активно мероприятийце и ще свърши в затвора.винаги съм се чудил каква е единицата за измерване на човешката алчност.

vitan

  • Гост
Цитат на: "freeman"
винаги съм се чудил каква е единицата за измерване на човешката алчност.

Бих ти казал, и ти сигурно ще се съгласиш, но ще упрекнат администраторите, че толерират расовата дискриминация  :D

Между другото навремето из градовете и у нас са се разкарвали камиони със следното гориво:
Пещ със тлеещи дърва. Не горящи, а тлеещи. Отделя се дълго време висококалоричен газ. Сега някои германци си поддържат цяло домакинство с някой-друг кубик дърва на тоя принцип.