Автор Тема: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator  (Прочетена 52013 пъти)

Dex

 • Гост
http://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Lakhovsky - Georges Lakhovsky (1869 in Russia – 1942 in New York City, USA) was a Russian engineer, scientist, author and inventor. His medical treatment invention, the Multiple Wave Oscillator.

http://www.rexresearch.com/lakhov/lakhusps.htm - подробна статия със снимки на излекувани пациенти


Уредът на Лаковски, или Multiple Wave Oscillator, представлява Тесла трансформатор, изходът на който е свързан с дъговидни антени, разположени на няколко диаметра. Тези дъги фактически са трептящи кръгове, които се възбуждат от вискочестотното високо напрежение на трафа.

Защо са толкова много тези кръгове? Защото така построени, резонансите и хармониците им обхващат максимално голям диапазон. Получава се розов шум с много високо ниво. Този розов шум зарежда клетките с необходимия за правилното им функциониране волтаж. Клетките са като батерии, падне ли им волтажът, заболяват. Нормалната клетка има 100 миливолта напрежение. При 15 миливолта имаме голям проблем.
Според мен Лаковски уредът излъчва нещо като изкуствено биополе и лекува подобно на рейки лечител с тази разлика, че не се изтощава или уморява.
Цитат
   
Клетката е подобна на малък кондензатор, в който клетъчната мембрана играе ролята на диелектрик. Клетъчната мембрана е гранична структура, която отделя клеткта от околната среда.Тя осъществява връзката на клетката със средата, като извършва транспорт на вещества и в двете посоки.

Основните компоненти на клетката са положителни калиеви йони и отрицателни  йони на хлора. Нека в
даден момент концентрациите на двата вида йони в клетката са еднакви.
Калиевите йони лесно преминават през мембраната, докато хлорните йони - не. Когато част от калиевите йони напусне клетката, в нея остава некомпенсиран отрицателен заряд. Той се натрупва върху вътрешната повърхност на мембраната и индуцира равен по големина положителен заряд.

Когато напрежението на получения кондензатор стане около 100mV, вътре в мембраната електричното поле прекратява дифузионния поток от калиеви йони, напускащи клетката. Движението на молекули от разтвор  с по-висока към разтвор с по-ниска концентарция се нарича дифузия. Установява се необходимият за нормалното функциониране на клетката електричен баланс.Любопитен факт:
При бозайниците и човека необходимата йонна концентрация за протичане на жизнените процеси в клетката е равна на концентрацията на 0,9 % NaCl
Как точно става зареждането на клетките?
Имам някои предположения, като най-достоверно ми се струва, че енергията от уреда сублимира в етерното тяло на човек, което фактически е енергийното му тяло и от там се прехвърля на физическо ниво, през входовете на енергините меридиани. Пишейки това ми хрумна нещо. Акупунктурата. Забиват ти метален електрод, нали. Та това е антена бе хора, антена през която влиза енергия в дадения меридиан. Ами електронната акупунктура? Там имаме директно наливане на енергия с ток. Тази енергия се движи от минуса към плюса и точно за това, върху акупунктурната точка се поставя отрицателния електрод.

А сега за уреда на Лаковски. Гледайки как се разполагат антените на уреда, начинът ми напомня това: http://www.higher-evolution.co.uk/reiki_th.htm

Защо се ползват честоти до 20Ghz? Един руски учен, когото имат за основоположник на електронната хомеопатия е открил, че информацията между отделните клетки се пренася на честоти oт 2 до 9Ghz, а може би не е само информация, а и енергия във подходящ вид. Обмен на енергия може да има само между два резонансни контура с еднакви честоти, като енергията е в посока от висок, към нисък потенциал. Това правят и рейки лечителите. Тяхното тяло има същите честотни характеристики, като на пациента и като на всички хора, но тяхното био поле е в пъти по силно. Биополето е резултат от електрическата активност на клетките, а тя при лечителите, явно е на високо ниво, подобно на Лаковски уреда.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 12:26:08 pm от altium »

Krasimir

 • Гост
Re: Методът за лечение на Лаковски
« Отговор #1 -: Декември 16, 2009, 08:08:14 pm »
http://www.bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2097&Itemid=74
ВЕЛИКАТА ПРОБЛЕМА - Жорж Лаковски
Цитат
Жорж Лаковски

ВЕЛИКАТА ПРОБЛЕМА

Големият прогрес в науката за радиовълните, на радиестезията, на радиобиологията и пр. трябваше да създадат един Жорж Лаковски, който синтезира всички факти из тия области и осветявайки ги и със свои собствени наблюдения и опити, дойде до теорията си за радиациите на организмите и на всичко съществуващо.
Той излезе пред света с важната си първа книга "Произход на живота" в 1926 година. След това се заредиха редица негови книги до днес:
"Принос към изучаването на рака" (1927 година)." "Универсион" (1927 г.). "Тайната на живота" (1929 г.). "Науката и щастието (Дълголетие и безсмъртие чрез вибрациите) (1930 г). "Клетъчни радиации" (експерименталните изследвания по въпроса, събрани) (1931 г.). "Етатизъм, смърт на народите" (1931 г.). "Изгубване на равновесието в радиациите на клетката" (лекуване на рака с помощта на радиации) (1932 г.). "Вечност, живот и смърт" (1932). "Земята и ние" (1933). "Расизъм" (1934). "Материята" (1934). "Великата проблема" (1935).
Теорията на Лаковски предизвика нови интересни изследвания и роди грамадна литература по въпроса от разни автори. Професор Калигари в книгата си "Телепатия, мозъчни радиовълни" с теорията на Лаковски за радиациите обяснява телепатията. Професор Миликан от университета в Пасадена потвърждава космичните лъчи на Лаковски и даже измерва дължината на вълната им; тя е според него две хилядни от ангстрьома.
В международния конгрес по радиобиология във Венеция от 10 до 16 септември 1934 година професор Бергами от Милано е представил апарат в конгреса, чрез който превръща човешките радиации в тонове, и тогаз тия радиации могат да се чуват. Същото правил и с животни. В конгреса по физика в Лондон от 2 до 6 окт. 1934 година космичните лъчи на Лаковски и материализациите намериха бляскаво потвърждение. На тоя конгрес са присъствували всички най-видни физици в света, живущи днес, между които и всички физици, които са взели Нобеловата премия. Конгресът се е председателствувал от Лорд Ръдърфорд.
Тук ще изложим само някои мисли от последната книга на Лаковски: "Великата проблема", за да се види, колко далеч отива вече той със своите теории и изследвания. Ето някои мисли от тая книга:
"Безброй мъки в нашия живот имат своя единствен източник в страха от смъртта и от неизвестността на отвъдния свет. Всеки човек, който е достоен за своето име, всеки човек, който мисли, не може да не се занимае с въпроса за смъртта и за това, което стои зад нея. Въпросът за смъртта, разбира се, не се задава от верующите, но от неверующите, от рационалистите и позитивистите. В тая книга читателят ще види моя отговор, който потвърждава, че ние продължаваме да живеем и след смъртта телесно и духовно. Ние не умираме. Нашето съзнание продължава и след смъртта. Аз идвам до едно ново разбиране на сигурните факти и те ни приближават до Висшето Същество! Някои верующи ме укориха, както и някои неверующи. Последните ме укориха, че аз поставям връзка между религията и науката. Аз с моята теория не се намирам в противоречие с никоя религия.
Съществува една основна нематериална субстанция, наречена "универсион". Тая субстанция е основата на всички видове лъчи. Сгъстяването на последните образува материята, т.е. материализацията. Има вечна материализация и дематериализация в света! Телепатията се обяснява чрез предаването на мислителните трептения чрез вълните на универсиона.
Човешкото тяло може да се дематериализира и после постепенно може да се материализира на друго място. Радиациите, които идат към земята от други небесни тела, поддържат живота на земята. И обратно, радиациите, които нашата земя изпраща в пространството, служат за поддържане живота на другите планети и другите небесни тела.
Ние сме съществували преди нашето раждане. Даже ние сме съществували и преди образуването на нашата земя. И ние ще продължаваме да живеем и след разрушението на земята.
Всички същества, които изгубват живота си тук, не са умрели в абсолютната смисъл на думата, но продължават да живеят със своето съзнание в други области на вселената - даже върху други небесни тела. И после, те могат да се преродят пак на земята. Поради това Наполеон, Цезар, Виктор Юго, Пастьор и пр. продължават да живеят в други области на вселената - върху другите планети с всичкото си съзнание и продължават своето дело.
Научно могат да се обяснят предчувствията, интуицията и пр., явления, които играят голяма роля в живота на повечето хора. Мнозина от нас са били предпазвани от важни опасности и даже са избягвали смъртта по чудесни начини. Интуицията идва от същества, с които сме сродни, които са свързани са нас и живеят в други области на вселената. Много пъти човек има и сънища, които се сбъдват след много години,
Земята, на която ние живеем сега, не е място за удоволствие. Тя е едно преходно място, дето идваме временно, за да отидем след това на други светове. Земният ни живот има за задача да поправим грешките си, които сме направили в другите наши съществувания. Земята е един вид училище, дето се очистваме чрез много изпитания.
Небесните тела са населени и някои от тях са по-горни от земята в своето развитие, а някои не са по-горе от нея.
След уморителната дневна работа, пълна с грижи, безпокойства, разочарования, аз излизам вечер на балкона на къщата си, за да съзерцавам величествената небесна гледка с милиардите звезди, които светят по небосвода. И аз се вглъбявам в размишление. Колко е хубаво да изпращаме своята мисъл към тия звезди, отдалечени от нас различно; някои са на разстояние няколко светлинни минути, а другите на няколко светлинни години, на няколко светлинни века и пр. Много от тия звезди са наши бъдещи жилища! Вашата мисъл може да влезе в свръзка със съществата, които ги населяват, защото бързината на вашата мисъл е грамадна. Затова можете да влезете в свръзка с тях почти в същия миг!
Ако имате две пиана еднакво акордирани и ако ударите напр. клавиша "ла" на едното пиано, то същият тон ще почне да трепти и в другото пиано, защото струната "ла" от другото пияно е способна да трепти при същия брой трептения. Също така ако имате в една стая две махала еднакви по форма, тежест и дължина, и ако поклатите едното махало, а другото оставите на почивка, то след по-малко или повече време ще видите, че и другото махало ще почне малко по-малко да се движи като първото. Това обяснява връзката между душите, обяснява телепатията. Защо понякога аз приемам състоянието на някои, които са далеч от нас, например в Америка, и при това ни са непознати! У някои нервната система е много чувствителна и затова те могат да възприемат съзнателно радиациите, които идат към тях. В своите сънища човек вижда горе всички свои приятели, които смъртта е отнесла и мнозина други приятели, които още не е видял на земята. Понякога аз съм виждал на сън неща, които след 4 години са ставали реалност на земята. Колко красив става животът, когато човек знае, че животът не се прекъсва и че човек никога не умира. Всички наши страдания тук стават поносими, когато човек съзнава, че животът тук е временен и че ни очаква друг живот.
Радиациите са вече научно доказани. За да покажа, как много явления в живота могат да се обяснят само с радиациите, ще приведа писмото на един лекар, което получих напоследък. Ето извлечение от писмото на д-р P.:
"Гледах едно дете шестмесечно. То е съвсем здраво и весело. То весело посреща всекиго, който се приближи до него. Обаче, когато до него се приближава лицето М. X., то почва да плаче, да крещи, да се дърпа настрани при крайна възбуда. Г-н М. X. има рак в черния дроб и в пилоруса. Той знае това; и другите го знаят. Друго едно лице когато се приближи до детето, последното също така плаче и се дърпа настрани. И това лице има рак. Това лице не знае това; зная го само аз. Тия две лица излъчват неприятни радиации, които детето чувствува и у него настъпва криза."
В този случай са действували ненормалните клетъчни радиации, и тия радиации са именно причината на рака.
Един пример от галванопластиката може да обясни, как човек при смъртта премества своето съзнание в друго едно тяло: Ако в отрицателния полюс на една електрическа батерия турим един металически предмет: напр. лъжичка или друго, а на положителния полюс една сребърна плоча, то като пуснем тока, след време среброто ще се премести от плочата и ще покрие лъжичката, която е на отрицателния полюс. Ако наблюдаваме водата, няма да можем да видим пренасянето на среброто. Сребърната плоча постепенно се разпада на електрони, които отиват на отрицателния полюс и там пак се възстановява среброто.
Всеки ден получавам писма и статии от познати и непознати, които ме насърчават и които привеждат нови факти за потвърждение на моята теория!
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 11:42:07 am от altium »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Методът за лечение на Лаковски
« Отговор #2 -: Декември 17, 2009, 08:19:21 am »
Цитат
Големият прогрес в науката за радиовълните, на радиестезията, на радиобиологията и пр. трябваше да създадат един Жорж Лаковски, който синтезира всички факти из тия области и осветявайки ги и със свои собствени наблюдения и опити, дойде до теорията си за радиациите на организмите и на всичко съществуващо.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 12:13:59 pm от altium »

Dex

 • Гост
Re: Методът за лечение на Лаковски
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2011, 06:44:30 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=UKTYo9M-gVI - идеи за доработка от Peter Lindemann
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 12:20:56 pm от altium »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
Re: Методът за лечение на Лаковски
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2011, 09:27:29 pm »
Качвам руски превод на сайта http://www.rexresearch.com/lakhov/lakhusps.htm
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 12:13:03 pm от altium »

boio67

 • Гост
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #5 -: Юли 25, 2012, 02:20:03 pm »
привет на всички
днес попаднах на нещо и може да ви е интересно
http://www.webalice.it/iw1pue/georges_lakhovsky/art_m_t_1962godina.htm
и нещо на италански , но не го разбирам гледах само картинки
http://users.skynet.be/Lakhovsky/Secrets%20Revealed.htm

поздрави
бъдете здрави

Колега. Главни букви? Точки?
mzk
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 08:40:11 pm от mzk »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #6 -: Април 12, 2019, 02:01:17 pm »
Колеги, попаднах скоро на един сайт, като четях поредните новини, за устройство тип "пасивен Лаковски" и ще ми е интересно някой по-знаещ или запознат да коментира, доколко това нещУ не е поредната заблуда.

От друга страна си викам, да не би този сайт да е на някой колега от форума и той по-подробно да ни обясни, може да му станем и клиенти, стига да ни убеди в работоспособността на уреда обективно.  ;)

С моите закостенели и консервативни знания и логика  ;), не мога да си обясня как една фолирана платка от текстолит с кръгове наподобаващи в умален мащаб антената на Лаковски, която иначе е активна - вързана към предавател и логично тогава излъчва нещо си, то туй чудо на според мен оргонната или етерно-прановата  ;) технология ми е крайно непонятно.

Бая доктори там са наслагани в сайта за по-голяма достоверност, не знам дали тези лекари знаят, че са направили нещо  :D или са образи-фотографии генерирани от софтуер, които реално не съществуват, но съм свикнал да подлагам на съмнение всеки и всичко - вроден инстинкт за оцеляване.  :D

Николо Тесла присъства на първо място в тази платкова технология - но накъде без него, оказва се, че той е измислил почти всичко.  :D Онзи ден жена ми купи  и една подправка за манджа изобретена от Тесла.  ;) - така казват запознати с технологиите...  :D

Новината:
https://blitz.bg/zdrave/genialno-izobretenie-po-trudove-na-ruski-uchen-za-lechenie-na-mnogo-bolesti-e-veche-v-blgariya_news667296.html

Официален сайт пълен с доктори:
https://polarisdisc.bg/
Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #7 -: Април 12, 2019, 02:10:37 pm »
Малииии това не трябваше да го публикуваш тук. Не дай си боже го прочете кадуцея, няма да може да заспи една седмица че не се е сетил той. А знае ли човек, може да се окаже, че са го изплагиатствали от него.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #8 -: Април 12, 2019, 02:14:55 pm »
Малииии това не трябваше да го публикуваш тук. Не дай си боже го прочете кадуцея, няма да може да заспи една седмица че не се е сетил той. А знае ли човек, може да се окаже, че са го изплагиатствали от него.
Колега, ти сериозно ли мислиш, че някой от форума може да има нещо общо с това, най-малкото да обясни принципа му?  :D

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #9 -: Април 12, 2019, 03:11:34 pm »
Въобще не вярвам едно такова чисто пасивно устройство да може да работи.
По принцип смятам, че в редки и неподлежащи на някаква повтоеяемост случаи е възможно да се постигне нещо което да дава ефект. Обаче сериини производства на такива, да ги наречеме амулети... Няма как да стане. Поне още хиляда години ни делят от този монент.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #10 -: Април 12, 2019, 04:28:08 pm »
Это скрывается намеренно, устройство для излечение любых болезней даже простата и мужская сила

метода си работи, кадуцеус може да ви го обясни ако попитате вежливо.
Не не може да ми го обясни. Може да ми каже каква е неговата хипотеза по въпроса. Проблема обаче е, че колкото по малко се съмнява човек във вермостта на хипотезата си толкова по сигурно е че греши.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #11 -: Април 12, 2019, 04:40:47 pm »
Радико, този пръстен съм го виждал в Алиекспрес за 0,85 $, продават се и на килограм. Какво го прави толкова лековит?

С тези технологии на невидимите енергии изглежда трябва човек да има голяма вяра, не и акъл, за да си ги обясни. А такива като мен, които не са членували в секта имат много слаба вяра, напротив имат силни съмнения, затова и мисля този пръстен освен, да ми боядиса пръста с окис, друго няма да направи.  :D

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #12 -: Април 12, 2019, 04:57:34 pm »
да Радико, разбирам за да повярвате, вие искате доказателства, а не обяснения. Просто не се изразихте с правилната дума, на вас ви трябват и изисквате доказателства за всяка една идея изложена във форума. Иначе отсичате: Не, Верю!
Абсолютно вярно!
Щом нещо не е доказано, че работи, то то не работи.

И нека да не говорим превратно: не идея, а готов продукт, който се рекламира и продава, нали?  :)
Напълно допустимо е една идея да работи или не работи, защото идеята не е доказана. Но продукт, за който се твърди, че прави нещо, то трябва да се докаже, че той действително прави това нещо. Иначе колега се нарича измама. Трябва ли да давам легалното определение за измама?

И за да няма измама, повечето си слагат "ламаринка" и казват следното:
"Този продукт не лекува заболявания, той не може да замести вашето лечение, но може да окаже благоприятно въздействие на......."

Анадън мо?

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #13 -: Април 12, 2019, 05:10:30 pm »
да Радико, разбирам за да повярвате, вие искате доказателства, а не обяснения. Просто не се изразихте с правилната дума, на вас ви трябват и изисквате доказателства за всяка една идея изложена във форума. Иначе отсичате: Не, Верю!
Ами да горе долу така. Всяко обяснение което бих приел трябва да се основава ако не на директни доказателства то поне на стройна верига от непротиворечащи си хипотези. Не знам дали не се изразих прекалено сложно.
Добре ще пробвам с пример:
Ако ме пипиташ съществува ли черна магия ше ти отговоря. Да смятам, че съществува и даже много хора в България твърдят, че разбират от нея, но също така и много хора твърдят, че разбират и от космонавтика. И по мое мнение към днешна дата броя на действащите черни магьосници в България е равен на броя на действащите космонавти.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 289
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Методът за лечение на Лаковски - Multiple Wave Oscillator
« Отговор #14 -: Април 12, 2019, 05:30:42 pm »
Кадуцеус може наистина да ви обясни, но той не практикува в точно тази област!
Въпросните технологии действат на матрично-информационен принцип, не на директен енергиен пренос (или пре/насочване).
Пръстенът съдържа символи, които са по-стари от поне две предходни нам цивилизации.
Друг е въпросът, че според мен, тези символи не трябва да са на...пръстен (но това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него).
Много древни символи и геометрични мандали действат на същия принцип, доста и от житните кръгове са точно изображение на геометричните мандали, между тях има и някои нови за нас, за които нямаме открити артефакти.
Сега...няма да обяснявам принципа, понеже съм го правил доста обстойно в други теми, който го е интересувало, той е чел!
Да, има и много шарлатанстване, има и спекулации и т.н...както и серийно производство на "дрънкулки" с лъскав вид, понеже така хващат око и вяра!
За "продукта", показан от EDM electronics само мога да ви кажа, че няма никакво значение дали е платка с медни (златни или платинени) писти или обикновено парче бяла хартия с принтирана фигура на него - то ще работи еднакво добре (или зле)!
Но...няма да се продава еднакво обаче... :D Кой би дал пари за нещо, което едва ли не може сам да си разпечата?
И съм почти сигурен, че всички "производители" и разпространители на подобни "устройства" си нямат и хал-хабер точно за какво става въпрос...да живее комерсът!
Да, има значение единствено големината на символа (за налагане в матричен обем на тъкан или зона от тялото) и масата на предмета, който е носителят! Да, има връзка и с енергийните трансформации (фини енергии), но е по-скоро като информационен шаблон за изпълнение (проект), а не устройство! Устройството е самият човешки организъм!

П.П.Радико, в грешка си..."бай бабо, да не ме среща мечка"...