Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения
Електромагнитните полета (EMF) и въздействието им върху здравето
Радико:
Miromad
Можеш ли да ми дадеш линк към такава индустриална микровълнова фурна работеща на 915 мехахерца. И защо не работят на 1100 юегахерца или на 800 ами точно на 915???
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Април 18, 2026, 03:34:41 pm ---Miromad
Можеш ли да ми дадеш линк към такава индустриална микровълнова фурна работеща на 915 мехахерца. И защо не работят на 1100 юегахерца или на 800 ами точно на 915???
--- Край на цитат ---
915 MHz - там космическият (околен) шум за комуникация (първият GSM стандарт) е много нисък.
Ksurnev:
https://www.gismeteo.ru/weather-sofia-3429/gm/
dymelsoft:
Радико, 915MHz се използва в индустриалните сушилни с мощности над 20KW. Има и индустриални машини за размразяване на месо, които също използват магнетрони на 915MHz.
Относно резонанса на водната молекула, че бил 2.4 MHz продължавам да се смея.
Радико:
--- Цитат на: dymelsoft в Април 19, 2026, 09:35:37 am ---Радико, 915MHz се използва в индустриалните сушилни с мощности над 20KW. Има и индустриални машини за размразяване на месо, които също използват магнетрони на 915MHz.
Относно резонанса на водната молекула, че бил 2.4 MHz продължавам да се смея.
--- Край на цитат ---
Продължаваш да се смееш защото използваш думата резонансЪТ. Във същност става дума за множество резонансни честоти наричани също и честоти на поглъщане. Една от честотите на поглъщане на водата е 2,4 гигахерца. При 5 гигахерца поглъщането е много по малко поради което рутерите на тази честота покриват много по голям периметър дори и в дъждовно време когсто 2,4 гигахерца се губи буквално на метри от рутера. Докато на 5 гигахерца не е проблем предаването на данни на 60 километра. Имал съм устроиство покриващо това разстояние без проблем със две педи широка антена. А да и с мощност под един ват
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия