Горелката,
е отраснал в комунистическо семейство, има комунистическа закалка, цуцал е от червени петолъчки, изхранван е бил със заплати на комунисти, в училище става комсомолски секретар, не щото е бил по-умен от другарите си, а защото е син на преподаватели и комунисти, иначе видно си е бил простоват.

След като завършва средното училище, той не искал да учи, както смятали неговите родители, които видно са били трудолюбиви, свестни хора, загрижени. Твърдата шопска глава казала - НЕ, аз съм си умен и така, на мен образование не ми трябва, да ходят да учат баламите и глупаците.
Понеже не ставал почти за нищо, освен за обща работа, баща му го уредил на работа в Държавна сигурност. То нямало щат по принцип, но в ония комунистически времена скалъпили един щат специално за сина на професора, там си е играл реално с компютри, за 2 ст. работа не бил свършил.

Но и тази "тежка" работа не му харесала, напуснал, но разбрал, че сгрешил, защото в реалния живот трябвало да бачка, не да си клати краката, като в ДС, като
Михаил Кузмов в БАН, който реално там е бил на курорт със заплата.
Не стига че е с комунистическа закалка, не стига че бил комсомолски в прогимнациалния курс, не стига че е от ДС,
но е и АТЕИСТ, и много се гордее с това, присмива се на вярващите и смирените.