Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

solar cels

<< < (6/7) > >>

Номак:
Днес при посещение в Кауфланд срещнах това изделие което е модерно да се монтира на терасите в Германия ,а именно -слънчева електроцентрала с гъвкави панели - 800 вата
Гледам че има мрежов инвертор който работи без батерии а в стандартната мрежа като генерира директно променливо електричество с напрежение 220волта .. Тъй като сме разисквали този инвертор като такъв който без консумация в дома може да повиши сметката , възможно ли е германците да са измислили решение на това ?
Някой има ли такава "електроцентрала" за да даде повече инфо ,гледам има смарт приложение към инвертора ..     

Радико:
При новите електромери няма как това устройство да ти повиши сметката защото те не отчитат върнатата енергия. Проверил съм го лично не е чуто от тук от там.

Номак:

--- Цитат на: Радико в Юли 31, 2025, 12:44:47 pm ---При новите електромери няма как това устройство да ти повиши сметката защото те не отчитат върнатата енергия. Проверил съм го лично не е чуто от тук от там.

--- Край на цитат ---
Това вече е новина -нападайте кауфланд  8)

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Радико в Юли 31, 2025, 12:44:47 pm ---При новите електромери няма как това устройство да ти повиши сметката защото те не отчитат върнатата енергия. Проверил съм го лично не е чуто от тук от там.

--- Край на цитат ---
Радико, сигурен ли си в твърдението си? Каква гаранция даваш че и останалите електромери на твоят доставчик са умни? Да не говорим за останалите електроразпределителни дружества!
Защото аз не съм убеден!
А да дадеш 1000 лв за нещо което не ти дава икономия а напротив те набутва двойно - не си заслужава.

Радико:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 06, 2025, 09:12:12 pm ---Радико, сигурен ли си в твърдението си? Каква гаранция даваш че и останалите електромери на твоят доставчик са умни? Да не говорим за останалите електроразпределителни дружества!
Защото аз не съм убеден!
А да дадеш 1000 лв за нещо което не ти дава икономия а напротив те набутва двойно - не си заслужава.

--- Край на цитат ---
Под "нови" електромери нямам в предвид такива като този:
https://smartarena.bg/produkt/wifi-elektromer-100a/ 
 А ето такива:
  https://krez.bg/product/monofazen-elektromer-5-100-a-m6002251   
Но по принцип въпроса със връщането на енергията се решава много лесно.
Някой инвертори  ограничението го имат по рождение "като моят"  на другите трябва да им се добави едно малко устройство "експортен ограничител"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия