Автор Тема: Едно тъпашко питане, но някой пък може да има отговор ;-)  (Прочетена 217 пъти)

Неактивен rider777

• Наблюдаващ
  • Публикации: 45
Банда за да е по- нагледно снимах клипче с въпроса ми, който със сигурност е коментиран стотици пъти тук, но нещо не можах да открия нищо из темите ;-) Та ще съм много благодарен ако някой има идея откъде може да се вземе надежден регулатор на разумни цени и ще съм много радостен ако седнем да пием по бира с някой, който има същите бръмбари в манерката като моите ;-) Лек и весел уикенд на всички и бъдете благословени !!! https://youtu.be/L_Ij20zvf6I

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 261
  • Vae victis !
На твое място бих си купил едно Arduino Uno (да речем) и бих го програмирал (неколкократно с проби за реалният ефект) за PWM (Pulse-Width Modulation)
=> софтуер има бол, а и е достатъчно просто. Бих го сложил далеч от топлина (не черпи и не отдава никак). Толкова за управлението. Може да му сложа и разни датчици и защити.

Силовата платка бих си я измислил сам с инженерен запас поне 3 пъти (щом ти гори често) и бих сложил големи охлаждащи радиатори... що тия ми се виждат малки, за горещото място, на което се намират... А, и кондензаторите трябва да са качествени (маркови), да държат на температура лесно.

Ако имаш въпроси - питай. Не казвам, че това е the best of the best, но аз така бих направил.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 419
А какво трябва да извади тая платка? Някакви изходни данни за това какво трябва да излиза, щот е ясно че влизат 12-14 волта...

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 261
  • Vae victis !
Използвай MCU Ардуино (да речем), но ако дебита на произвежданият газ е постоянен - хич не е добре. Трябва да има някаква връзка/логика между обороти на двигателя и произведеният газ.

Иначе не виждам смисъл в упражнението. Съответно почти безброй експерименти и мерения.
Изобщо пълномеражен филм си е, въпреки, че изглежда просто. И сместа едва ли трябва да е повече от 4-5% водород. Тогава филма става трилър!