Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Нови възможности за работата на MEG

<< < (2/5) > >>

Bat_Vanko:
Благодаря Пикси, но аз от 14 години работя по мой уникален принцип. Постигнал съм някакъв успех и не желая да се разводнявам. Целта на тази тема е да окуража тези които имат желание за работа, а не да търся съвети и насоки. Ако такива желаещи да работят няма, то тази тема е безпредметна.

Bat_Vanko:
И така, гледам че 12 души са изтеглили американският патент. Надявам се че поне са разбрали принципа на MEG - промяна на параметрите на средата (магнитното съпротивление) чрез насищане на магнитопровода. Но съм сигурен че никой не е забелязал едно много съществено несъответствие. При тези размери на магнитопровода и този брой товарни намотки няма как да се получи тази индукция от 1500 V. Просто при тази честота от 100 Hz магнитният поток през сърцевината трябва да надхвърля поне 100 пъти възможностите на съществуващите материали. Сякаш тока извира от товарната намотка, без да има логично обяснение. Всъщност обяснение има - честотата. При достигане на захранващо напрежение от 6 V тока рязко скача от 0 до 20 А ( в един такт), без да има някакво разколебаване като при резонансно усилване. Напрежението скача на 1500 - 2000 V. А честотата от 100 Hz на 10 kHz. При спиране на захранването в този момент, генератора продължава да работи още 1 - 2 сек и спира. Няма самоподържане, но няма и връзка на изхода към входа. Генератора работи така 3 дена, но аз започнах да подсилвам електрониката за да не изгори и той спря. После цяла година правих опити за да разбера защо работи, защо спря, защо един работещ ключ поставен на друго място не работи, защо един лист хартия поставен не където трябва срива всичко и т.н. Сега мога да кажа, че при съвпадение на определени параметри, съществува нещо като свръхпроводимост но за магнитно поле. Тази свръхпроводимост толкова рязко и силно всмуква цялото поле на магнита че създава този импулс. В процеса на пробите унищожих половината ключове и сега се боря с фалшивият материал изпратен ми от китайците, така че не съм повторил този успех.

VITAN:
Едно време питах едни китайци, кои се бараха, че могат да намерят всякакъв чаркуляк:

- Имате ли тоя ултра-бърз високоволтов "ключ"?
- М'а имаме бее...

Пристигна тоя шит, на корпуса имаше исканият надпис. По параметрите после горе-доле разбрах, че това чудо имаше само 1 предимство - трудно ще го изгориш по ток. Едно 100А мисля издържаше...! Другите параметри бяха гола вода.

Според мен продаваха едно и също, само пишеха каквото потрябва.

EDM electronics:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Ноември 16, 2024, 07:20:15 pm ---В процеса на пробите унищожих половината ключове и сега се боря с фалшивият материал изпратен ми от китайците, така че не съм повторил този успех.

--- Край на цитат ---

Няма да забравя никога иронията и сарказма ТИ - ее, аз нали не съм руснак...
Демек те тъпоъгълници, ти си острия ъгъл.

В качеството си на тъпия руснак, асоциирайки се с него мисля: доста тъпо е да ползваш китайски ключове-мосфети, ако гониш ефективност и пределни параметри. Има един магазин Farnel - ей оттам се купуват тия неща, за да нямаш проблем.

Не отричам по принцип китайските - имам една кофа от тях, но ги ползвам за банални, непретенциозни, йофтини места.

Извинявай за напомнянето, но понякога е достатъчно една дума да каже човек и аурата му да си промени цвета, да разочарова.  :)

Bat_Vanko:
EDM в желанието си да блеснеш като най великият електрончик, само ще ти кажа че използвах най простите мисфети на 40 А и 500 V. И те издържаха до края. Всички опити с различни честоти, различни демпфиращи групи показаха че електрониката няма никакво значение. Дори и захранването е необходимо само за да затвори веригата. Унищожих магнитните ключове, а те са от особен материал и специална форма. А с този материал който китайците ми изпратиха не мога да постигна необходимите магнитни характеристики. Но ще търся други фирми.
П.п. Защо всички си мислите че като запоите два кондензатора и един транзистор ще изкарате СЕ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия