Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
epwpixieq-1:
--- Цитат на: h2motor в Декември 07, 2024, 08:43:35 pm ---Има един инсталатор като теб, по две на седмица домашни централи правел в Германия и показва как не си вдига телефона вече защото го търсят че не правели ток достатъчно да се изплащат и собствениците трябва да правят вноски да си плащат заема. Този казва - звънят ми да ходя да ги демонтирам и да си ги прибирам.
--- Край на цитат ---
;D винаги ще е така когато има хора и компании (а правителства, както се вижда) които не разбират какво правят (те че не да инсталират могат, но мисленето им куца) и така объркват хората които пък абсолютно нищо не знаят и се надяват на инсталатора. Виже да свържете този инсталатор със познатия на krasias който си е изплатил вече замеите и още "инвестира", та да даде съвет на тези които имат проблеми с изплащането ;D
Иначе на по-сериозна нотка, това е само началото на тази фалитна динамика, и ще го наблюдаваме от първите редове понеже това ще става доста (особенно в по-западна) Европа, понеже не само неразбиращите-какво-купуват хора ще фалират на тези заеми, а и цели държави (само им погледнете набъбналите задъжения), понеже енергиината физика ще им покаже че фотоволтаиците и веторовите турбини си имат своите природни ограничения които не се премахват от "зелените" мечти.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 08, 2024, 01:10:55 pm ---В крайна сметка смисъла е ефективност на технологията, идея която вие (а и други участници във форума ) явно не разбирате, а не модерна играчка и колко години ще издръжи, при положение че те трансформират ЕМ вълни с (цялостна) ефективност от 15-тина процента 1/5 от времето през годината (поне на територията на Балканите).
--- Край на цитат ---
Оооо пикси знам колко много ти се иска аз и другите участници от форума нищо да не разбираме за да можеш ти гениалния даскал с фундаменталните прозрения да ни учиш и водиш напред към истината. Крайно време е да се разберем по въпроса за ефективността на единица площ. Сега ако ти нямаш място къде да сложиш два три панела то не всички са като теб. Аз имам двор няколко декара, да не ти казвам колко, но ще спомена само че съм купил радиостанции за да се чуваме с жената когато сме из двора че на места разстоянието е над 100 метра. И независимо от това че съм посадил повече от 100 овощни дървета пак има мноооого свободно място, и мога да направя панелите като покриви на къщички из двора, така че хем да е красиво хем практично.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 08, 2024, 01:10:55 pm ---А иначе тези които си ги купуват за да си намалят електрическите сметки през лятото за климатици, вземете ги открехнете че в Иран има цели дворци които използват 3000 годишна технология за охлаждане през лятото без климатици, и то при температури от 45С (достигайки и до 50С) на Слънце. Същото е и в Индия, отново голяма част от населението се охлажа без климатици, замислете се малко как и кой знае, при такова замисляне, може осъзнаете че "старите" технологии са мнооооого, по енергиино ефективни от новите особенно от тези зависещи от електричество.
--- Край на цитат ---
Пикси аз не случайно ти казвам че си неандерталец, някак си все те привличат някакви технологии на по 3000 - 5000 години. Е мен това не ме привлича, аз си обичам тока.
h2motor:
krasias, по добре си направи такава къща наистина, това е напълно възможно. Когато бяхме деца сме живяли в такава къща - лятото в най голямата жега вътре е хладно, водата се носеше от кладенец студена и лятото си стои в кофата и не се стопля. Зимата се топлеше за деня с един наръч дърва и то тънки клони които може да събереш в една гора без да сечеш дървета. Не ти казвам да живееш като едно време, но това е нещо което ако се използва е по добро от климатиците или ако ползваш климатик той ще потребява толкова ток че с много малко панели ще го захранваш. Отоплението с дърва е много здравословно, влиза въздух - свеж и по друг начин се чувства човек, няма нищо общо с климатика с пълния с бацили топлообменник.
Радико:
Краси, като отвори дума за панелите като къщички, виж какво предлагат Амон-ра. В сайта си са го пропуснали намира се само с търсачката им:
https://amonraenergy.eu/produkt/%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d1%83%d0%bf%d0%bb%d1%8a%d1%82%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8/
Това превръща панелите в покрив!!!
krasias:
Благодаря Радико, това е идеално решение. Истината е че когато човек иска може да намери някакво решение. То на всички е ясно че с по малко панели да постигнеш по голяма мощност е по добре но засега технологията е на такова ниво. Хубавото обаче е че сега повечето хора могат да си направят малка ФВ централа без да си натоварят бюджета и без да вземат заеми.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия