Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
krasias:
--- Цитат на: h2motor в Декември 07, 2024, 06:37:25 pm ---krasias , много ясно че за тока не им пука, няма да произвежда ток, но пази си панела човека.
--- Край на цитат ---
Моторчо много бих искал да го видя този човек как пази този фотоволтаичен панел как го държи на сянка. Дай тука пусни един клип да знаят хората как да ги пазят от слънцето, това е много интересно. Някаква тайна ще да е, непозната досега.
h2motor:
Закача му там една козирка да му направи сянка. Между другото панелите се палят, ако се нагреят много и ти казваш че нищо им няма. Има един инсталатор като теб, по две на седмица домашни централи правел в Германия и показва как не си вдига телефона вече защото го търсят че не правели ток достатъчно да се изплащат и собствениците трябва да правят вноски да си плащат заема. Този казва - звънят ми да ходя да ги демонтирам и да си ги прибирам.
h2motor:
https://www.youtube.com/watch?v=0Nj-dQ5jEbY
https://www.youtube.com/watch?v=9UnadcFWKV4
Разбираш ли му на украинеца какво казва ?
krasias:
--- Цитат на: h2motor в Декември 07, 2024, 08:43:35 pm --- Закача му там една козирка да му направи сянка. Между другото панелите се палят, ако се нагреят много и ти казваш че нищо им няма. Има един инсталатор като теб, по две на седмица домашни централи правел в Германия и показва как не си вдига телефона вече защото го търсят че не правели ток достатъчно да се изплащат и собствениците трябва да правят вноски да си плащат заема. Този казва - звънят ми да ходя да ги демонтирам и да си ги прибирам.
--- Край на цитат ---
Е покажи де, как се слагат козирки, как се палят панелите от топлото. Покажи го и тоя инсталатор, е така да ги видиме тия неща. А да, крайно време е да разбереш че тук коментарите са за истински качествени панели а не за разни боклуци. Това с тестовете съм го правил преди 10 години,така че ми е повече от ясно.
h2motor:
Истински качественни панели са по 400лв за 400вата, и това е начин да ги познаеш. Тези които показа ги има доста по евтино, ами не са от най качественните сигурно. Виж какво обяснява украинеца, ние нищо не правим и само смятаме какво ще си купим. Има смисъл да си произвеждаме панелите от замерени и групирани клетки. Цената на качественните панели въобще не е 200 лева, а 400 за 400 вата си е сериозна цена. Някой като каже че всичко е ок..друго не си и помислям освен че току що е тръгнал, проходил. За тези неща трябват хора, които са подготвени.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия