Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 13, 2024, 11:01:55 pm ---krasias, какви са тези жени, да не са superwomen, че да правят тези неща всеки ден по 2-3 часа ??? Ами че моята жена, направо ще ме напусне ако и кажа че трябва да говтви и пере 2-3 дена в седмица ;D. Дайте да сменаме жените тогава може и да започна да виждам вашата гледна точка ;D ;D ;D.
--- Край на цитат ---
Извинявай пикси, моя е грешката. Просто не знаех че вкъщи готвиш и переш ти, а не жена ти, та и затова не знаеш нищо за жените.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 13, 2024, 11:01:55 pm ---В действителност, това което обяснявате, въпреки преувеличенията които правите (които са нормални), е точно проблема на цялостнонто мислене на консумативните хора. Вместо човек да се вгледа и да види как може да оптимизира ежедневието си (собственото и на семейството си, та даже и да дава пример на съседи, съселяни и съграждани и съдържавници ) така че да употребява по-малко електроенергия (и принципно по-малко всякаква енергия), то, поне това което вие обяснявате, дайте да купуваме, инсталираме, и свързваме (много) повече ресурси отколкото имаме (реална) нужда, понеже не може да променим навиците си. Това мислене пренесено на милион човека създава проблемите, които вие си мислиете че по някакъв начин негативизирате с гоелми соларни инсталации. За съжаление така се отклонихме към много абстрактни (човешки) а не на числови и точни понятия.Надявам се само това производство да го затвяряте през зимните месеци че ниаче сметките си тогава няма да можеете да си ги плащате ;D
--- Край на цитат ---
Тука ама нищо не си разбрал от това което съм написал, за сметка на това пък вече за хиляден път ми повтаряш за консумативното мислене и консумативните хора. Та вече взе да ми писва и ще ти го кажа направо. Не аз не съм от консуматорския тип, просто така ти се привижда щот ти си АДСКИ СТИСНАТ.
Радико:
epwpixieq-1
Еи тука долу на снимкатасе виждат няколко лампи късно вечерта в имота на един ресторантьор намиращ се на задната страна на язовир Искър. Човека си беше купил за там и хладилник на газ. Сега там има и кафемашина и готварска печка на ток и всичко 10 киловата са му и на него панелите само е с две батерии по 10 киловатчаса. Електричество има най близо до него на 4-5 километра.
h2motor:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 13, 2024, 09:04:15 pm ---h2motor, като гледам за тебе дори морето е до колене ;D. Как ще го направи според тебе. Кой ще му издаде необходимите сертификати и разрешителни за работа. Ако стане някаква експлозия дори да не е това изменение причината, кой мислиш ще го отнесе. Кой ще пише кофи с мастило пред следователите. То един бойлер 80 л като гръмне та отнася стените, а кво ли ще е с това чудо?
П.п. понамали малко тоя тик-ток.
--- Край на цитат ---
Защо си мислиш че това ще е по малко надежно от това да пуснеш един поплавък по тежък който да олеква от Архимедовата сила и да го теглиш с кантарче. То все пак има някаква механична система и електрониката му трябва да е изолирана от влагата. При варианта с уртразвук излъчвател и приемник всичко ти е извън водата - влагата, и какво по хубаво от това. Имало температура която достига 160 градуса, но източника и приемника на ултразвук могат да се направят да издържат тази температура. Как са приели системата с кантара, а това няма да го приемат. Също може да се постави скачен съд и в този в който се измерва температурата флуида да си е съвсем хладен с по ниска температура, тогава пък нямаш никакъв проблем със сензорите. Този метод са се досетили да го използват за измерване на количеството газ в бутилка с пропанбутан, която може да е 120л. и резолюцията е 1 литър, защото смятат че от по голяма точност няма нужда. Имаш скачени съдове в които нивото ще се колебае съвсем леко, т.е. течност от единия към другия ще се прехвърля минимално, в единия течността е с температура 120 градуса, в другия няма да е толкова гарантирано по ниска. При този метод няма контакт с някаква агресивна среда на измерващото устройство и според мен и който и да е това нещо е далеч по надеждно. Той казва че проблема е че се повреждат другите датчици и цената им е висока. Нещо което се поврежда често, за надеждно ли се смята ? Не се заяждам, само изказвам мнението си ! Ти правилно ме засече че Земята е най близо до Слънцето през зимата, не съм спорил защото беше прав.
h2motor:
Радико, когато няма мрежа и електрозахранване употребата на акумулатори е оправдана. Въпроса е когато имаш мрежа дали си заслужава. Наистина има акумулатори с 15 години живот, но има и такива със само 4 години живот - различно качество и вложени материали е разликата. Има и употребявани елементи на които върху терминала заваряват с лазер шпилка. В момента няма измислено как да замаскират че елементи от типа - пакет с терминали от лента - фолио са били употребявани. При тях ти е по гарантирано че няма да попаднеш на употребявани и цената им е по ниска защото кутията е по скъпа при другите, може да намериш цени на части за един елемент такъв в кутия , те се продават и ги купуват да сглобяват елементи, пакета е много евтин - punch cell.
juliang:
--- Цитат на: h2motor в Декември 14, 2024, 11:07:03 am ---... Наистина има акумулатори с 15 години живот, но има и такива със само 4 години живот - различно качество и вложени материали е разликата.
--- Край на цитат ---
И във всички други елементи е така. Ти постоянно се оплакваш че сензора бил скъп, и че можело да се направи с по-евтин сенозр. Ами може, ама сигурността и живота на тоя сензор ще са по-малки.
Тия сензори които използваме... монтирали сме десетки, и имаме един-единствен отказал, защото той наистина е поставен в изключително неблагоприятна среда - постоянна влага и температура надвишаваща 60 градуса. И пак издържа няколко години преди да се предаде.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия