Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения

Експериментът на Ronald Mallett

(1/1)

LeoBruh:
Това е малко информация за Ronald Mallett

--- Цитат ---Роналд Малет е американски физик и професор в областта на теоретичната физика, който е известен със своя интерес към пътуване във времето. Роден през 1945 година, Малет получава своята докторантура по физика от Пенсилванияския университет и след това става професор в Университета на Кънектикът.

Малет е популярен със своята теория, свързана с пътуване във времето, базирана на теорията на Айнщайн за релативността. Той предполага, че ако едно масивно въртящо се тяло може да създаде вихресто движение на пространството около него, то може да създаде условия, при които времето ще се върти назад. Това обхваща концепцията за затворени времеви криви, които могат да предоставят възможността за времепътуване.
--- Край на цитат ---

Като цяло информацията я имам от интернет, но по - смислената е това:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5uEWfXhBBA - интервю с Art Bell
https://www.youtube.com/watch?v=xtQlQmWMxmg - 2ро интервю, но за разлика от горните тука има и самите му експерименти

След, като създава теорията си, той се опитва да я докаже експериментално, като до сега поради липса на финансиране има само 2 прости експеримента. Първият е свързан със "зацикляне" на лазер между огледала, като едно от тях пропуска светлина в едната посока. 2ят експеримент е с 4 лазера, които оформят нещо, като светлинен квадрат. В средата на всеки квадрат от двата експеримента той поставя съд с някаква течност, която не съм сигурен каква е.

Все пак имам и някакви картинки, които се надявам да унагледят двата експеримента.


Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия