Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Браунов газ и метали

(1/1)

GreenHulk:
Някой знае ли нещо за това?
https://plam.energy/inzh-chavdar-kamenarov-energiyata-na-bdeshheto-veche-e-v-rczete-na-blgariya/

Изпарявам морска бода или?

epwpixieq-1:
Toчно какво прави човека кой го знае, пък и може да желае да не обяснява процеса, което мисля че е нормално, все пак е тоделил време и средства за усъвършенстването му. Което не е нормално обаче, при толкова много възхвали и гръмки обещания, е липсата на данни за енергоемкостта на процеса за единица "утайка", както е изразено. Това, винги и във всички случай, е червен флаг особенно когато информацията се преставя от човек с инжинерна насоченост.

И нещо друго обаче:

--- Цитат ---При добива се получиха утайки в огромни количества. В тях има значителна концентрация на минерали, от които могат да се извличат всякакви метали.

--- Край на цитат ---
Не съм съвем сигурен, но утайки в огромни количества се получават още когато към морската вода се добави сода каустик, и даже не много, на 2 литра са 15-20 люспички, и така за 24 часа, без нищо допълнително, се получава дебелал утайка на дъното, която е пълна с минерали. Това всъщност се знае още от преди 150 години. Сега как може да стане извличането на минерал от тази утайка, и каква би била икономическата ефективност на самия процес, не съм запознат, но това което знам е ча тази минерална утайка се използва като много успешен минерелизатор на земята. Този процес успешно се прилага от доста потомствени фермери (тоест предаденото познание е през поколения) които живеят сравнително близко до океанските крайбежия на САЩ и отявлено имат достъп до неограничени количества солена (силно минерализирана) вода.

GreenHulk:

--- Цитат ---На 17 юли от 18 часа в Националния политехнически музей в столицата на ул. „Опълченска“ 66 за пръв път ще направим мултимедийна презентация и да разкажем за нашата технология.
--- Край на цитат ---

mindos:

--- Цитат на: GreenHulk в Юни 26, 2022, 07:37:19 pm ---

--- Край на цитат ---
Ходил ли е някой?

alvion:
Ходиха, даже имаше статии.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия