Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднопроводно електричество

(1/4) > >>

alvion:
В друга тема Витан сподели, че според неговите убеждения еднопроводното предаване на енергията по Тесла е невъзможно, опитах се там да го подтикна поне към размисъл, като употребих наивни детски картинки, но това не ми се получи. Материалите които АI_Google ми предложи тогава за анализ сочеха със солидни доказателства, че съществува еднопроводното предаване на енергията. И се основава на прост фундаментален принцип - статичното електричество Е=U*L, където L е разстоянието Е - напрегнатоста на полето, а U е напрежението. И противно на общоприетите днес схващания, че статичното електричество е безполезно защото няма практически приложения, се оказва, че може да бъде използвано успешно за еднопроводното предаване на енергията при това с много високо КПД.

VITAN:

--- Цитат на: alvion в Април 20, 2022, 10:34:47 pm ---В друга тема Витан сподели, че според неговите убеждения еднопроводното предаване на енергията по Тесла е невъзможно,...
--- Край на цитат ---
Я малко конкретика?!


--- Цитат на: alvion в Април 20, 2022, 10:34:47 pm ---...опитах се там да го подтикна поне към размисъл, като употребих наивни детски картинки, но това не ми се получи.
--- Край на цитат ---
То и мисленето не ти е професия.

epwpixieq-1:
При положение че по малко мислите, без да разбирате, и повече четете това което Тесла е написъл,  и след това осмислите това което човека е обяснил, не само ще се буедите че еднопроводна предаване на електровибрации е възможно, но и при положение че добре разбирате това което Тесла е написъл, ще можете даже и сами да направите експеримент който очевадно доказва това. Точно по начина по който съм показал във видеото което съм дал при мой коментар във форума: https://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91251.html#msg91251 , и понеже съм сигурен че намате и на престава за какво говорите, второто видео "test-big-spark.mp4" е точно това което показва еднопроводно педаване на електровибрации.

Ето този коментар (или по-скоро смата тема) също донякъде може да ви помогне https://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91088.html#msg91088 ( особенн снимката към него ) но без разбиране на това което е писъл Тесла, съм сигурен че е абсолютно безнадежно да осъзнаете процеса.

alvion:
Не ми се отдава мисленето, вече и помненето обърках и формулата E=U/L е била. Конкретика каква? - то го няма написано подробно разписано (няма откъде да ви copy&paste-я). Всичко почва отново сто години след Тесла, както той е предвидил, че ще мине цял век, докато отново някой след него го повтори еднопроводното предаване на енергията.

Михаил Кузмов:
Ако разрешите, да задам въпрос! Започвам да строя голяма къща. Проекта показва доста разход на проводник. Във вид на пари. Та въпросът ми е следният? Може ли схема да драснете, такава че да спестя поне единият проводник? Защото към един контакт захранен с ДТЗ например, отиват три проводника. Ако пък мога да спестя и двата, ще се получи сериозна икономия на средства. Благодаря предварително!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия