Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Това е вече много сериозна заявка.

<< < (2/7) > >>

Радико:
Има една поговорка:
По добре врабче в ръката от колкото орел в небето.  Ти винаги ще си останеш да гледаш орела със празни ръце.
60% от нещо са повече от 99% от нищо.

Ksurnev:
"Просто директно им подаваш газта"
Каква газ, щом е водородна клетка газта е водород.
И какво е хибридното на тези клетки?
60%×85%=51%
Икаква стана тя?
Производството на водород е доста енергоемко, в края на краищата.

Радико:

--- Цитат на: Ksurnev в Април 17, 2022, 12:13:59 pm ---"Просто директно им подаваш газта"
Каква газ, щом е водородна клетка газта е водород.
И какво е хибридното на тези клетки?
60%×85%=51%
Икаква стана тя?
Производството на водород е доста енергоемко, в края на краищата.

--- Край на цитат ---
Не Ксурнев. Има водородни клетки използващи водорода от метан и се захранват с метан има дори такива работеши със етанол. Но до сега бяха или само за водород или само за съответния въглеводород не стават за други.  Тази клетка която е патент на един австралиец от преди 4-5 години. Работи със доста повече горива. Ясно е написано в статията. Освен това факта, че изходните продукти са с температура от 200 градуса говори, че нещо са подобрили защото при клетката на австралиеца ставаше дума за температури от 400-500 градуса.

krasias:
Тия горивни клетки според мен имат голямо бъдеще защото директно произвеждат ток от горивото и без движещи се части. Помня още преди около 27 години Мерцедес произведоха прототип автомобил с 90kW генератор с такива горивни клетки и 90kW електродвигател. Единствените им притеснения бяха че прототипа тежи със 150 килограма повече от подобен автомобил с двигател с вътрешно горене и че генератора с тия горивни клетки достига пълна мощност след 2,5 минути, но пък харчеше 1,1 литра водород на 100км.

Радико:

--- Цитат на: krasias в Април 17, 2022, 01:38:26 pm ---Тия горивни клетки според мен имат голямо бъдеще защото директно произвеждат ток от горивото и без движещи се части. Помня още преди около 27 години Мерцедес произведоха прототип автомобил с 90kW генератор с такива горивни клетки и 90kW електродвигател. Единствените им притеснения бяха че прототипа тежи със 150 килограма повече от подобен автомобил с двигател с вътрешно горене и че генератора с тия горивни клетки достига пълна мощност след 2,5 минути, но пък харчеше 1,1 литра водород на 100км.

--- Край на цитат ---
И аз така мисля. Вече няколко пъти съм писал тук, че според мен най добрият начин за складиране на водорода природата вече го е измислила и това е въглерода. А тия клетки директно извличат водорода от въглеводородите.  Сега остава да се направи процеса на тая клетка реверсивен и да свързва водород с въглерод и имаме перфектното съхранение на енергия за неопределено дълго време. И литиевойонните акумулатори отиват там където им е мястото.  За ръчни машини и за телефони.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия