Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
TESLA Model 3
dmitarp:
Автомобилите са за удоволствия а не за околосветско пътешествие. За повече от 500 км си има самолети и влакове. Концепцията за съвременният авомобил е само за кеф и кратки пътувания. За тези които нямат пари за този кеф ще си стоят в къщи.
EDM electronics:
Ще припомня, какво каза създателят на Apal Стив Джобс - американски инженер изобретател, преди да умре от тежко заболяване:
"Постигнал съм всичко в живота си, работа, пари, слава и т.н. онова за което мечтае всеки, но сега съм много болен. Мога да наема всеки да върши някаква работа срещу заплащане, но не мога да намеря някого да му платя, а той да носи моята болест. И защо ми беше всичко това, какъв беше смисъла? - няма никакъв смисъл предвид състоянието в което се намирам. Пропуснал съм много неща в живота си за сметка на постиженията си. Няма никаква разлика каква кола ще карам, дали ще е за 300 000 $ или за 3 000 $, времето и разстоянието на които ще пристигна са едни и същи и за двете коли, но по-скъпата ще ми струва много пропуски в живота, ще платя висока цена за една суета."
....и т.н.
Какво ни казва един човек, който е постигнал твърде много за един човешки живот? - същото което съм ви казвал и аз - животът е пребиваване в ада и всеки момент от този живот, който прекарате в чесане на пъпа е кяр!
Суетници като Juliang, на които са им промили мозъка западните материалисти с постигането на стандарт, като пристигнеш от село с цървули и терлици в града, да разлистват списания Плейбой и някакво странно разбиране за "градски начин на живот" и постоянния стремеж да постигаш някакви тъпи материални цели, като да си купиш старо БМВ и си мислиш, че си на върха на лай..ото, не осъзнават, как си пропиляват земното време в тъпи цели и заблуди.
Аз затова си карам Жигулата и никога, повтарям никога не съм си мечтал да карам Тесла и като спре до мен на паркинга на магистралата някой с Мерцедес или БМВ, го гледам надменно и с насмешка, колко е пропуснал тоя главанак, да се бъхти, да влага десетки хиляди в болната си суета, да го забележи някой на пътя, колко е успял и да е в крак с модните тенденции и телевизионните реклами. На такива тиквеници Стив Джобс вече им отговори! :D
;D
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Май 26, 2022, 08:41:55 am ---Автомобилите са за удоволствия а не за околосветско пътешествие. За повече от 500 км си има самолети и влакове. Концепцията за съвременният авомобил е само за кеф и кратки пътувания. За тези които нямат пари за този кеф ще си стоят в къщи.
--- Край на цитат ---
Димитре ти ме разби. Сериозно ли го мислиш това???
Впрочем ясно е, че сериозно го мислиш.
Във кой свят живееш? В някоя паралелна вселена ли?
Защото в тази нашата автомобилите са от първа необходимост.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 26, 2022, 09:05:56 am ---Ще припомня, какво каза създателят на Apal Стив Джобс - американски инженер изобретател,
--- Край на цитат ---
малка корекциика тук, Стив Джобс ( които е израстнал в семейство с не биологични родители ) е бил човек с поглед и футурист, той не се е занимавъл с инжинерството, инжинера е бил Стив Возняк, поне в началото.
Но вижте това не го бях чувал за него:
--- Цитат ---Мога да наема всеки да върши някаква работа срещу заплащане, но не мога да намеря някого да му платя, а той да носи моята болест.
--- Край на цитат ---
За съжаление, имало е хора които са могли да му помогнат, но човека е избрал скъпо струващата (особенно в САЩ ) стандартна медицина и затова такива са последсвията. Не всеки може да е добре осведомент във всичко, но най-малко хората могат да се осведомят за алтернативи на стандартната (едностранчива) медицина и особенно когато имат "тежка болест".
Радико:
epwpixieq-1
Излишно е да си слагаш на сърце про лемите на Стив Джобс. Повярвай ми има по въпроса факти които са такива, че въобще умът ти ще откаже да ги възприеме та за това е излишно да ги коментираме. Само фа спомена доста по незначителния факт който се промъкна и в нашата преса, а именно, че преди смъртта си Джобс остави писмени наставления как и в какви посоки да се развива бизнеса на Ейпъл във, забележи, следващите 21 години след смъртта му!!!!
Защо ли точно 21 годишен срок.
Е не е за тази тема това.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия