Начало > Новини от света на технологиите

Всички Цени Растат

(1/7) > >>

alvion:
Тока поскъпва; Бензина, Газ-а и въобще горивата поскъпват; Храните поскъпват; всички цени растат.. А какво СЕ предложи форумът за свободна енергия : Нищо/Нада/Ниенте, просто няма СЕ, което мазето да предложи, А дали?
https://www.youtube.com/v/LsB9xkLiCHM&t=30s
Защо поскъпва всичко? Участва: Инж. Росен Цветков – икономически анализатор

juliang:
А да се изходя и в тая тема:
Всички цени растат, защото се раздават пари на всички без срещу тях да има произведен продукт. Ресторанти получават пари без да са сгитвили 1 ядене, хотели получават пари без да са организирали 1 нощувка, актьори получават пари без да са изиграли 1 представление, предприятия получават пари без да са произвели 1 пирон.
И закономерно се достига до момента в който хората имат пари, но няма какво да потребяват. И има едни други хора, дет не щат да работят, щото и без това ще получат едни пари.

Ksurnev:
И аз, да направя като Юлиан. Държавата плаща на всеки бежанец 1200лв. Бежанците, които получават тези пари са 70000 човека. Така, като сметнем нещата, се получават някви си 82 МИЛИОНА лева. Пита се в задачата дали сме ги платили, или кога ще ги ПЛАЩАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Още малко: вместо Украйна да се Европеизира, Европата се Украинизира . ;D >:( ;D

juliang:

--- Цитат на: Ksurnev в Март 12, 2022, 02:42:18 pm ---... Държавата плаща на всеки бежанец 1200лв...

--- Край на цитат ---
Не, държавате не плаща на бежанците нито един лев. Засега, надявам се да се промени.
В момента дъжавата плаща на хотели по 40 лева на ден за да осигурят пансион на бежанците. Под "пансион" имам предвид чаршаф, легло, топла вода и храна.
Имайте предвид, че в огромната си част това са жени и деца. За разлика от бежнаците които ни заливаха преди няколко години. И за които никой не попита "Колко аджеба ни струваше да ги издържаме"?

dmitarp:
Отивам днес в магазина и гледам любимото ми мляко от 2.20 станало на 3.60, си казвам яжте си го, отидох на щанда за месо и за 5 лева си взех едно кило, по доволен съм от колкото ако бях си купил мляко. Същото и с бензина ако сми стане прекалено скъпо, качвам се на колелото, пък който продава бензин, може да си го пие.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия