Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водородна клетка, има ли все още ентусиасти ?

<< < (13/20) > >>

VITAN:
Тук е пълно с пишман специалисти, но както се казва:
количествените натрупвания минават в качествени изменения.
Това за ентусиастите и "протокола".

Като мерим чудото браунов газ в ДВГ на "петрол", трябва да отчетем и още нещо.
Наливаме и доливаме само дестилирана вода!
А нея, за да я получим влагаме ли енергия?
Или на село събираме дъждовна вода сегиз-тогиз на края на дъжда?!

venzi:
И аз да изсипя две капки вода в пясъка.
Направих много генератори, изчисленията са по Юл Браун.
Модифицирах ги с оглед доливане на водата и т.н.-БобБойс.
Взех бензинов генератор 4к.с.
Преработих го:
-Добавих датчици на Хол на клапаните, защото клапаните не се затварят и
отварят когато трябва.
Добавих клапан за газта. За да пуска горивната смес след като се е затворил напълно изходящият клапан. Иначе има експлозии. Взривява се постъпващата горивна смес.
-Поставих сух предпазен вентил срещу запалване на газа.
-поставих междинен резервоар за събиране на газ.
-Горивната смес бе !:2:4 , Браун газ,студенаводна мъгла, въздух.
Двигателя работи много време в мазето. Повече от година, но ми служеше само за експерименти.
Генератора въртеше с 1000 об/м. Не произведе електричество.Трябваше да му дигна оборотите на
1500, но не го направих.
Консимирах 8-10л. Браун газ и 2.5 кВата за да ги произведа.
Сметката не ми излезе и за това преустанових експеримента.
Това са данните от реален експеримент.
Ако желаете ползвайте ги.

fever_wits:

--- Цитат на: VITAN в Март 04, 2022, 12:16:44 pm ---Като мерим чудото браунов газ в ДВГ на "петрол", трябва да отчетем и още нещо.
Наливаме и доливаме само дестилирана вода!
--- Край на цитат ---
Като ще спорим за глупости, нека да е така:
Да приемем, че имаме клетка с максимално количество оксиводород или браун газ. Пиша и двете за да не стане спора дали е оксиводород или БГ
 - Оптимизация на колата 50% бензин 50% газ
При стандартен разход на колата 10/100, с 1л изминаваме 10KM, при оптимизацията изминаваме 20км.
Цена на 1Л бензин е средно в момента 2.80
 - Цена за 1Л дестилирана вода е около 2Л - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014837
Oт 1Л Вода получаме 1866Л газ. Е няма как да изгорим 1866Л газ за 20КМ
Дори да гори 10 на 100 газ, това са 186км

--- Цитат на: venzi в Март 04, 2022, 01:07:24 pm ---Взех бензинов генератор 4к.с.

--- Край на цитат ---

Нали е бензинов генератор, какви водни пари ?

fever_wits:

--- Цитат на: fever_wits в Март 04, 2022, 02:24:37 pm ---Като ще спорим за глупости, нека да е така:
Да приемем, че имаме клетка с максимално количество оксиводород или браун газ. Пиша и двете за да не стане спора дали е оксиводород или БГ
 - Оптимизация на колата 50% бензин 50% газ
При стандартен разход на колата 10/100, с 1л изминаваме 10KM, при оптимизацията изминаваме 20км.
Цена на 1Л бензин е средно в момента 2.80
 - Цена за 1Л дестилирана вода е около 2Л - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014837
Oт 1Л Вода получаме 1866Л газ. Е няма как да изгорим 1866Л газ за 20КМ
Дори да гори 10 на 100 газ, това са 186км

Нали е бензинов генератор, какви водни пари ?

--- Край на цитат ---

Най интересното в момента, е че никой, не коментира идеята да се сложи вакуум помпа след водородната клетка с цел съзадване на подналягане.
В същност очакхвах да ме изядете с парцалите за това, ама не, което ме навежда на мисълта, че или никой не се е сетил или е парче от ключа към палатката :).

Колкото до:

--- Цитат на: EDM electronics в Март 04, 2022, 08:26:20 am ---Толкова ли са тъпи автопроизводителите, та да не са ги внедрили досега?

--- Край на цитат ---
Ади пак една проста сметка.
Ако производител направи кола на вода, те ще бъде от една страна Еко, от друга евтина като гориво.
Момента който се появи, ще се появят и реплики на водородната клетка. От там кой купил оригинал, кой купил реплика.
Отделно колите ще бъдат търсени, от там друготе автомобилни заводи ще загубят - има една приказка - гарван, гарване око не вади.

От друга страна, ако има такава кола, тези които продават бензин, какво ще стане, масови фалити, срив на икономики и тн.

Нещата не само до идеята.
Това както в момента със санкциите към Русия, политиците налагат санкции, ама търговците страдат.

Погрешка съм дал, "Цитат" вместо "Промени", за което се извинявам.

VITAN:

--- Цитат на: fever_wits в Март 04, 2022, 02:24:37 pm ---Като ще спорим за глупости, нека да е така...
....При стандартен разход на колата 10/100, с 1л изминаваме 10KM, при оптимизацията изминаваме 20км.
--- Край на цитат ---
Чакай бе мен (man), ти 20 метра измина ли, че правиш заключение за 20 километра?!

--- Цитат на: fever_wits в Март 04, 2022, 02:24:37 pm ---Нали е бензинов генератор, какви водни пари ?

--- Край на цитат ---
Сещам се какво би могло да го накара да ги вкара там тия пари, но нека той да си каже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия