Автор Тема: Инвертор с два трафа  (Прочетена 6622 пъти)

Неактивен alvion

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 370
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #30 -: Юни 29, 2022, 03:31:58 pm »
Не видях да има разбиране на изложението ми. Не разбрах дали вие разбрахте теорията с модулното удвоение до безкрай? Въпроси няма или всичко ви е ясно в което дълбоко се съмнявам или нищо още не сте разбрали досега и незнаете какво да питате.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 570
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #31 -: Юни 29, 2022, 04:35:48 pm »
То не че на нас не ни е ясно, но не е ясно на теб, а и нищо не си обяснявал. Посочи къде са ти обясненията, как става репликация на магнитно поле?


Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #32 -: Юни 29, 2022, 06:20:30 pm »

здравейте Христо, да не би да имате предвид принципа използван от академик Димитър Чобанов в неговото изобретение, което е разглеждано тук във форума?

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #33 -: Юни 29, 2022, 07:11:15 pm »
преди много време една зима имах дълъг телефонен разговор с него, където получих покана да се присъединя към делото му и така нататък, но както той спомена във телефонния разговор нещата бяха предварително обречени на провал поради независещи от него причини..., та доколкото си спомням най общо там имаше два основни ключови момента във идеята. Първият се състоеше в електрическата част с редуването при зареждане на акумулаторите от два отделни блока състоящи се от от два обратни ключови преобразователя, зареждащи с един такт два електролитни кондензатора на изходите си..., а вторият във механичната част, включваща наличието на високооборотни електродвигатели, където се понижават оборотите им за сметка на увеличението на въртящият момент...

Неактивен alvion

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 370
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #34 -: Юни 30, 2022, 11:25:33 am »
Той почина.
« Последна редакция: Юни 30, 2022, 11:53:06 am от alvion »

Неактивен alvion

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 370
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #35 -: Юли 29, 2022, 09:51:21 pm »
Цитат на: Иван_Димов

СЕ-то е в магнитното поле. Мелниченко показва проста схема как се прави. Според мен може обяснението да е малко по-различно, дори да се направи схемата и без желязо, но това ще го разбера ако успея да я направя на практика.
<a href="https://www.youtube.com/v/kJMau5tb_kM" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/kJMau5tb_kM</a>
https://www.youtube.com/watch?v=kJMau5tb_kM
ИНДУСТРИАЛЬНАЯ АВТОГЕНЕРАЦИЯ НА ПЕРЕМЕННОМ ТОКЕ МАГНИТНЫЙ ГЕНЕРАТОР. ПРИНЦИП.

Вечното фенерче е на същия принцип на Мелниченко. Това по същество е параметрично усилване, т. е. имаме промяна на индуктивността на бобината.
онеже се скъсява бобината. Първо кондензаторът зарежда късата бобина (магнитното поле се усилва) и после бобината се удължава с другата половина и така полето се свива в двете половинки на бобината и напрежението на кондензатора се увеличава.
Чакам да ми доставят материали за да си направя кондензатори.
Нагласил съм и една схема за обикновен токов резонанс - ще я правя за плазмена резачка на метали.
Мисля, че желязото не е задължително, но с него честотите са по-ниски и по-лесно хората си правят схемите.
При Теслата честотите са високи, токът е малък и трудно се правят електронни схеми. С лампи нещата са по-лесни.
Аз още като студент без да искам направих един резонанс с лампа от стар телевизор и бобината засъска и замириса на озон.
Според мен няма нужда чак от толкова високи честоти. Дори и 15 килохерца стигат за да стане устройството достатъчно малко.
Моята схема е на Ту-Ту принципа и транзисторите не се товарят с напрежение. 400 волта са ми напълно достатъчни и схемата с лекота ще вдигне над 10 киловолта.
Забелязал съм, че простите хора не обичат простите схеми. А моята Ту-Ту схема е много проста. Толкова е проста, че клони към съвършенството. Имам и по-добра, но е в процес на изпитване и ще се продава. А който иска да си усложнява живота със сложни схеми си е за негова сметка. Сложните неща по-трудно се правят, по-трудно се поправят и по-лесно се чупят. Дори двигателят на НЛО трябва да е с просто устройство, защото ако ти се счупи в космоса няма да може да го поправиш.
Гледах една схема на LC-генератор на радио "Мелодия". Тя е проста. Прост автогенератор. Всичко си става автоматично, пускаш и готово.
Защо мислите хората не могат да повторят разни вечни фенерчета? Точно заради сложните обратни връзки, настройки и не знам си още какво.
Хващате принципа, мислите проста автоматична схема и готово. Мелниченко го е обяснил като на бавноразвиващите се.
dmitarp: защото тези фенерчета не работят вечно
Работят си още как. Принципът на Мелниченко е точно същият. И при вечното фенерче имаме първо намагнитване на едната бобина и след това се вклюва и другата последователно към нея.
Дори блокинг-генераторът, малко прилича на вечното фенерче.


А GMG за СЕтен път ме посъветва тайно, да почна първо с "трифазно" Бедини (като на Йоро) с 0,31мм бобината на три бобини демек трифазно и схема Ларионов токоизправител трифазен после. Като за начало, а после ще видим. Аз един и половина транзистора ме бъсика ЕДМ не мога да запоя (по-точно да ви ги покажа, че искам с над 30 мегапикселова камера да имам за да ги снимам и дори 50 мегапикселова гледах вече СЕ предлагат на пазара /малий кви яки работи ще са видат ако снима/). Ма то едно лайно на клечка ако ще и 50 мегапикселова камера няма да стане бонбона в красива целуфанена опаковка както и да го снимам с каквото и да е не е като на Монти фотографията на Андромеда, че да има какво да се види и да ви го покажа:
« Последна редакция: Юли 29, 2022, 10:16:33 pm от alvion »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 774
Re: Инвертор с два трафа
« Отговор #36 -: Юли 31, 2022, 12:55:27 pm »
Здравейте,
Да се върнем към предмета ТОЕ и авторите Фархи и Папазов. Там има едно изречение, че в нелинеен режим неважи ЗЗЕ и въвеждаме D мощност.
Ако се желае СЕ то режима трябва да е релаксационен (прекъснат) нелинеен. Това става с един вид реактивен елемент да кажем само бобинаили само кондензатор, но не и двете едновременно. При два вида реактивни елементи имаме синус и липса на СЕ, D=0.

Ако навием тръбна (на цилиндър) бобина в декартови кординати е нелинейна x^2+y^2=R^2, обаче в полярни кординати радиус-вектора е константа. Във връзка с това бобината трябва да е конусна или спирална (палачинкова). При спирала или конус обикновенно са навива навивка до навивка и радиус-вектора се изменя линейно. За да имаме в полярни кординани нелинейност, токът трябва да е експоненциален или трионообразен във времето. Така имаме нелинейност в пространството и времето, т.е. изменяме хода (скоростта) на времето. Получава се дивергенция (отклонение) по апликатата и възникване на виртоален (мним, имагинерен) заряд.
Това е при работа с магнитно поле.

Разбира се има и електро-хидродинамика, работи се с трионообразно напрежение, и с конусни или нелинейни диелектрици за нелинен кондензатор. Разбира се работи се с високо напрежение и не е подходящо за любителска дейност. Работи се само с кондензатори и електрично поле, за експоненциално или трионообразно напрежение .

Може и с айро-хидродинамика, Виктор Шаубергер. Тук водата (маслото) се меша с водни пари (маслени газове) за нелинейност в пространството от центробежната сила.
Да обобщим:
МАГНИТО-ХИДРОДИНАМИКА
ЕЛЕКТРО-ХИДРОДИНАМИКА
АЙРО-ХИДРОДИНАМИКА.
От икономическа гледна точка най-евтино е магнито-хидродинамика, но не с магнитите на Джон Сърл, а с палачинките на Тесла. Следващото е айро-хидродинамиката, домашна централа на Виктор Шаубергер.
Най-трудно е електро-хидродинамиката. По-скоро е среден варянт между електро-хидродинамика и магнито-хидродинамика, работи се с честоти примерно 0,3-3гХц. Тук приложението е повече за транспортно средство (НЛО, летящо килимче, платформа) отколкото за генератор на СЕ.

СЕ-то да е в магнитното поле се съмнявам!
« Последна редакция: Юли 31, 2022, 01:17:56 pm от mi68 »