Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Генератор от трифазен двигател с КПД повече от 100%

(1/1)

miromad:
Андрей Тиртха коментира няколко видеа, събрани в едно, където един рускнак показва, че трифазен двигател може да работи с КПД по-голямо от 100%
https://www.youtube.com/watch?v=dMIn3tnT3Xs
А това са видеата в оригинал
https://www.youtube.com/watch?v=7uCGrWGluIM
https://www.youtube.com/watch?v=rP0Sex2qZlE
Моля съфорумците, които са на ти с електрониката и електротехниката, да дадат компетентното си мнение дали "има такова животно"!

Радико:
Отовора на въпросът ти се съдържа в един прост въпрос:
Кто е с КПД над 100% защо аджеба не вземе да Дръпне щепсела като преди това включи за постоянно тази лампа дето я дипира тук там да свети. Ами вместо това ни предлага някакви сложни измервателни еквилибристики. ЗАЩО?
Питам и отговор не искам.

krasias:
Естествено всичко се свежда до некадърно замерване и непознаване на процесите в един трифазен асинхронен мотор. Човека взема за резонанс бученето на електромотора, а реално това е следствие от несинхронизирани магнитни полета. Не е лесно да преправиш трифазен електромотор на монофазен особено както в този конкретен случаи на четириполюсен трифазен електромотор. За да имаш правилните взаимодеиствия и ъгли при полетата монофазния електромотор изисква поне 2/3 от каналите на статора да са запълнени от работната намотка и тогава работи правилно. При преминаването от трифазен на монофазен мотор това се постига със последователно свързване на две от намотките които стават работна намотка, а третата фаза става пускова намотка, при двуполюсния можеш да минеш само на триъгълник и да поставиш кондензатор, но при четриполюсния се появява характерно повтарящо се бучене. При монофазния мотор също има една особеност че ако превишиш тока на пусковата намотка той започва да бучи, да се товари и изгаря. С една дума колкото по тихо работи такъв електромотор толкова по високо КПД има той. Най тихи са на някои хладилни компресори но там работната намотка е разположена във всички канали на статора.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия