Автор Тема: Това трябва да ни плаши "епизод 2"  (Прочетена 70862 пъти)

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 234
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1740 -: Септември 13, 2023, 09:14:36 am »
Ъхъъ...

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 701
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1741 -: Септември 13, 2023, 01:59:12 pm »
И като стана дума за долари (увеличете си картинката с Ctrl и + за да прочетете текста):Начи ако хляба утре стане не 2 лева, а левче, и същевременно заплатата ти стане от 1000 лева на 500 - това ще те направи по-богат? :)
Или да го кажа още по-буквално - ако утре БНБ определи курс на лева вместо 50 цента 1 долар, а ти имаш само левове - ще забогатееш?

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 109
 • Каждый суслик агроном.
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1742 -: Септември 13, 2023, 02:14:40 pm »
Начи ако хляба утре стане не 2 лева, а левче, и същевременно заплатата ти стане от 1000 лева на 500 - това ще те направи по-богат?
Забележи, от правоверен източник:Ако си умен, само сравнението с т.н. "сталинские дома" и "хрушчовки"
(Хрушчов се връща пак към зависимостта от долара)
би ти стигнало, но при бъгната връзка с кораба майка...
Иначе бързият watch-dog ще kill-не процеса.

За десерт: Феномен Сталинской экономики

https://dzen.ru/a/Y5zbxC-Oii6k5Y4M

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 052
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1743 -: Септември 16, 2023, 03:21:39 pm »

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 109
 • Каждый суслик агроном.
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1744 -: Септември 16, 2023, 03:34:45 pm »
Какво може да ни светне в главите?
На когото може - му светва и не яде принципно консерванти.

За другите: Песня про зайцев...
( А нам все равно! А нам все равно! Пусть боимся мы волка и сову. Дело есть у нас в самый жуткий час, Мы волшебную, косим трын-траву! )

Цитат: "Единственият изход, според мнозина учени, е тоталната кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година."

Според евреите по Стария Завет, съответно и според християните, кремацията е "втора смърт". За езичниците разбира се, кремацията е ОК.

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 701
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1745 -: Септември 16, 2023, 08:12:08 pm »
...Какво може да ни светне в главите?
Освен това, че написаното е абсолютно безумно от медицинска гледна точка, нищо друго не ми светва....
Наистина... вече разбирам защо "ало" измамите са толкова доходоносни в БГ...

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 052
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1746 -: Септември 17, 2023, 10:21:11 am »
Според сайта "Бургас новините" учените умуват! А ние си хапвахме! Да не би, някой да пропуска това? Очевидно няма да има нужда от мавзолей! Идва ми на ум китайската теракотена армия. 😂

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 109
 • Каждый суслик агроном.
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1747 -: Днес в 11:50:09 am »
Не е по правилата (може да се трие), но една енергийна грамотност няма да ви навреди. Цитат:

...ПП съсипват поетапно всички сектори на държавната икономика, сега издърпаха и щепсела на мариците, а оттам и на цялата енергетика, защото в този сектор има добре изчислени баланси. С ПВУ-то се слага край на българските мини и тецове, сектор, който произвежда над 40% от електроенергията в България. ПВУ е план за финансиране на проекти, които да решават последствията от ковида. Остава загадка, защо беше нужно да се въвеждат вътре решения, задължаващи държавата ни да ликвидира въглищната енергетика?! Защото едни хитреци и схемаджии обезпечават грабителската си практика, като я легитимират през европейско одобрение и така я оправдават. Схемаджиите намериха верния нюанс, зелената протекция, така че под тази опаковка да разгърнат свои бизнес схеми или да се закачат с комисиони към чужди, по-силни от тях бизнес субекти.

Помните ли като ликвидираха част от ядрената ни енергетика, когато затворихме 3 и 4 блок. За да може да настаним чужди компании, и да им отворим изкуствено създаден пазар! Е, не се научихме! Случайно ли е, че точно бившият изпълнителен директор на „Контур Глобал“ Красимир Ненов зае поста зам.-министър на енергетиката в това правителство?! Кажете ми, случайно ли е?! 702 млн. евро от ПВУ отиват при фирми, които са дъщерни на КонтурГлобал, американската централа „Марица Изток 3“. Напомням, че свързващото звено във всички тези фирми Васил Щонов беше човекът, който Кирил Петков постави в Надзорния съвет на ББР още по време на първото му служебно пишман министерстване. Топла връзка, а?! До този момент централата КонтурГлобал има договор с НЕК за продажба на електроенергия и така си осигурява гарантирана печалба. Договорът на централата обаче изтича през 2024 г., след броени месеци. Имаше идея да продадат на НЕК цялото дружество, което да ползваме като студен резерв. Но явно вече има нова сделка, наречена трансформация на енергийната мощност от въглища във ВЕИ с помощта на европейски средства. Ако се чудите защо така внезапно, ами сега отпускат парите! Тя, цялата централа не струва толкова – 700 млн. евро. Затваряме Маришкия басейн, за да отворим ВЕИ –паркове. Просто има такава опция сега и толкова!

Няма значение, че десетки хиляди остават на улицата, че Стара Загора ще се превърне в лунен пейзаж, както много подобни градове, загубили индустриите си. Не ни пука, че производството на електроенергия ще се свие 4 пъти. Че има и съпътстващи бизнеси, които също се изхранват от работата на мините и централата. Ако посмятаме, около 150 хиляди души в региона са свързани с дейността на дружествата в Маришкия басейн, техният доход зависи от мариците. От гледна точка на икономиката мините и дружествата в БЕХ са част от националната сигурност на държавата. Но алчните политически функционери не мислят за това. Те мислят само за изяждането! Какво още да налапат! Това са пирати, които минават за малко, ограбват и подпалват потъващия вражески кораб. Дойдоха с идеята да се борят с корупцията, а показват най-отвратителната възможна свързаност на властта с корпорациите. Тези „политици“ пораждат истинска остра ПОГНУСА с корупция, която дори не желае да се прикрива. Тя е на показ, на почит, легендирана като харвардска икономическа умност.

Стига сте правили народа на глупав! Не сте вие най-умните! Вие сте просто възможно НАЙ-НАГЛИТЕ.

Енергията се превръща в активна икономика. Това са единствените централи в Европа, които произвеждат електроенергия буквално от пръст. Защото лигнитните въглища, които са в Маришкия басейн, се намират в почвата. Появи се и една идея, да се изгражда магистрално електропреносно трасе от Александруполис до Маришкия басейн, защото в района на Александруполис се изгражда частна газова централа. Отделно от това ЕСО вече са информирали БЕХ, че можем да внасяме електроенергия от Турция и няма нужда да строи каквито и да са нови БАЗОВИ мощности. Щото ВЕИ не са базови мощности. Усещате ли какво се случва?! Както и с газа, ще се изпотрепат съседите ни – Гърция и Турция, да се надпреварват кой да усвои безразсъдно освобождаващия се пазар на България. Няма да уточнявам коя съседка ще ни усвои изцяло. Ние се сдаваме доброволно! Една психически болна хунта разсипва държавата. И няма кой отвътре да я спре. ГЕРБ могат, но изчакват. Не съм сигурна обаче, че може да е възможно по-нататък изобщо някакво възстановяване. Потъването е на дъното.

Изобщо, както с меморандума, свързан с „Джемкорп“, всякакви хрумвания за лични печалби от предложения на предприемачи са добре дошли в СХЕМАДЖИЙСКИТЕ АЛЧНИ ДУШИ на индивидите, които в момента управляват България. Кой откъдето ги хване им пуска идея за извличане на пари и те със замах започват да действат, дори ако трябва на мига да съборят държавата.

Унищожиха газовия сектор, сега унищожават енергийния! Причини и аргументи винаги ще се намерят. Кои от кои по-харвардски.

Истината е една: НЕГРАМОТНИ АЛЧНИ АФЕРИСТИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, БРОКЕРИ НА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ! Страшно е държавата да попадне в ръцете на хора, които я управляват като вражеска фирма, която следва да измамят, опоскат, ликвидират! Закриваме собствените енергийни източници в ситуация на война в района на Черно море!

Няма по-некадърно правителство! Закриваме собствените енергийни източници, докато ПОДМЕНЯМЕ вида на горивото в единствената ядрена мощност, която се източва през обръчи от частни фирми. „Булгаргаз“ е разбит, НЕК е съсипана, АЕЦ-а не е ясно как ще работи, ПАВЕЦ „Чаира“ е счупена, сега приключваме и мощностите в Маришкия басейн!

Защо, бе, дефектни! Само за обикновена алчност ли става дума или сте и функционално неграмотни, и дехуманизирани едновременно?!!!

Калина Андролова ( https://mediamall.info/news/finalat-im-idva-pp-sa-tezhko-defektni-i-kraino-politicheski-i-upravlenski-nekadarni-4753news.html )

П.п. Статията казва всичко. Не се вкарвайте в обяснителен режим...

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 701
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #1748 -: Днес в 12:29:45 pm »
П.п. Статията казва всичко. Не се вкарвайте в обяснителен режим...

Изтропкваш се и искаш да остане непочистено ли? Няма да стане...

1. Ако искаш енергийна независимост, отиди на площада и почвай да протестираш да разрешат дупченето за газ в Добруджа. Знае се че там газ има. Зелените и земеделците с пяна на уста обясняват как ще се отрови почвата, но странно не забелязват това, дет се вижда и от Космоса около Раднево:
https://www.google.com/maps/@42.2040381,25.9705467,32578m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
Това не е ли житницата на България, тая земя дали не можеше да дава жито?
А ей тоя лунен пейзаж някога ще се възстанови ли: https://www.google.com/maps/@42.0890367,26.0432461,6430m/data=!3m1!1e3?entry=ttu

2. Ще навлеза малко в сферата на конспирациите. Тая кифла сама казва, че горим пръст. Горенето на толкова некачествени въглища носи огромен проблем - ниска калоричност, ниска температура и много-много неизгорели частици. За да се оправи поне малко тая мизерия, към пръстта която се гори трябва да се добавя известно колчиество качествени въглища. И идва въпроса "А откъде да ги вземем?" Ами да ... икономически най-изгодно е да се докарват с кораби от ... да, от Донбас. И са близо, и са евтини, и са почти на море. И чии е Донбас сега? Мисля че ви е пределно ясно че ватниците си имат достатъчно въглища в другите региони, и няма да си сриват собствените мини с вкарване на още въглища. Те искат да продават донбаски въглища навън. На някой, който е наблизо, и който е платежоспособен с нормална валута, а не с рупии или турски лири.
Може и да ми се привижда дългата ръка на Кремъл зад всичко, но си мисля че тази теория не е по-лоша от която и да било друга.
А това, че последните дни като че ли миньорите вече не говорят за мините, а изключително за оставка на правителството също е една лампичка, която ми светва в главата.