Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---Да видим какво съм писал по точки, щото не разбираш, като четеш:
1. Педерастията на запад е уредена с джендърен закон - вярно е.
--- Край на цитат ---
В целия Запад? И само на Запад? Щото упорито не уточняваш какво имаш предвид под "запад".
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---2. В Русия не може да се осинови дете от педераст - вярно е.
--- Край на цитат ---
И много други неща не може в Русия.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---3. В Русия няма Родил 1 и Родетл 2 - вярно е.
--- Край на цитат ---
Бих искал да ми посочиш нормативен документ, където е записано че ИМА родител 1 и родител 2. Някакъв, на какъвто и да е език, от която и да е държава.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---4. В Русия е забранено на обратни да манифестират - вярно е.
--- Край на цитат ---
И на опозицията е забранено да манифестира. На практика на всички е забранено да манифестират без разрешение.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---5. В Русия е забранено със закон да се рекламира и пропагандира чрез медии хомосексуалната ориентация - вярно е.
--- Край на цитат ---
Виж т. 2 и т. 4. Но ако все пак решиш да ме ограмотиш - дай линк към закона.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 06:47:24 pm ---6. В Русия няма училища в които децата ги принуждават да се събличат голи и да си обарват чурките - вярно е.
--- Край на цитат ---
Още чакам линк към материала, където е описано това което уж се било случило. Без "Блиц" ако може...
И така, за вечерно четиво - е ти една статийка, такава каквато много обичаш. Някой ти обяснява някакви неща. Само че тук поне има препратки към източници: https://dzen.ru/a/YClFwQRU9hRqkpi5
--- Цитат ---Для знакомства, столичные геи использовали красные галстуки, носовые платки, использовали тайные жесты при просьбе одолжить табаку или сигарету.
Состоятельных геев, зрелого возраста, называли "тётками" они вечерами прогуливалаись по Невскому проспекту и искали юных кадетов, подмастерий, крестьянских мальчиков, после чего зазывали их в кондитерские или сразу к себе домой. Встречи геев одного статуса проходили в ресторане "Палкин"
--- Край на цитат ---
EDM electronics:
Оловни обувки,
много си витиеват, не може да се спори с теб, защото когато не си прав отвличаш въпроса. Типично за либерал.
Ти си типичния алкохолик. Аз споря с алкохолик. :)
Теперь пропаганду запретили и среди людей любого возраста, а не только несовершеннолетних. Также изменилась формулировка статьи 6.21 КоАП РФ. В новой редакции она запрещает «пропаганду нетрадиционных сексуальных отношений, предпочтений и смены пола». Закон относит к пропаганде не только распространение информации, но и публичные действия. Какие именно — не уточняется. Речь может идти в том числе о лекциях.
Закон запрещает распространять информацию и совершать публичные действия, которые направлены:
На формирование нетрадиционных сексуальных установок.
На формирование привлекательности нетрадиционных сексуальных отношений и предпочтений или смены пола.
На формирование искаженного представления о социальной равноценности традиционных и нетрадиционных сексуальных отношений или предпочтений.
На навязывание информации о нетрадиционных сексуальных отношениях и предпочтениях или смене пола, вызывающей интерес к ним.
В этих формулировках нет сильных изменений. Все это было запрещено и раньше — но только среди несовершеннолетних.
Однако добавилась пропаганда смены пола. В законе четко не описано, что под этим понимается. Возможно, речь идет о трансгендерном переходе — или даже о социальном. Дело в том, что у каждого трансгендерного человека свой сценарий перехода. Использовать словосочетание «смена пола» считается некорректным, потому что это слишком общая формулировка. Как суды будут трактовать этот пункт, покажет только практика.
Штрафы за нарушение статьи 6.21 КоАП РФ значительно увеличились. Теперь за ЛГБТ-пропаганду среди взрослых граждане могут получить штраф 50 000—100 000 Р. А если пропаганда была среди несовершеннолетних, то могут оштрафовать уже на 100 000—200 000 Р. Штрафы за пропаганду в интернете еще выше. Для бизнеса альтернатива штрафу в 800 000—5 000 000 Р в зависимости от состава — приостановка работы на срок до 90 суток.
В КоАП РФ также добавили две новые статьи:
Статья 6.21.1 устанавливает наказание за пропаганду педофилии. Под этим будут понимать распространение информации, «направленной на обоснование и оправдание педофилии или формирование привлекательности педофилии, либо навязывание информации о педофилии, вызывающей интерес к педофилии». Штраф за пропаганду педофилии в интернете для граждан — 800 000 Р. Это станет рекордом для физических лиц: такой суммы в КоАП РФ для них еще не было.
Статья 6.21.2 содержит штрафы и иные последствия за распространение среди несовершеннолетних информации, которая «демонстрирует нетрадиционные сексуальные отношения и предпочтения или способна вызвать у несовершеннолетних желание сменить пол». Наказывать будут в том числе за распространение описаний и изображений. Это значит, что штраф можно будет получить за изображение с гомосексуальными парами, которое может увидеть подросток. Это может быть пост в соцсетях или книга с такой иллюстрацией, которую можно купить в магазине. Но состав этой статьи плохо отграничен от статьи 6.21 — непонятно, где заканчивается демонстрация и начинается пропаганда.
Штрафы за пропаганду ЛГБТ, педофилии, демонстрацию ЛГБТ по статьям 6.21, 6.21.1 и 6.21.2 КоАП РФ
juliang:
ОК, благодарности че ми показа закона. Точка 5 я зачеркваме, признавам че не съм прав.
С'я ако може и по другите точки - може и доста по-сбито, и отново призовавам да не ми цитираш разсъждения, линк към самия закон ми е достатъчен, аз съм голямо момченце и мога само да си съставя мнение, не е необходимо чичко да ми го обяснява.
П.С. Можело и да се получава почти културен диалог с теб :)
EDM electronics:
Няма точка в която да не съм бил прав.
По принцип ти си по-добър от мен в търсенето в Интернет.
Първо знаеш английски, аз не, второ сам ще се справиш идеално в търсенето, да не си губя аз времето.
Със сигурност ще ти кажа, че по спомен 2013-2014 г. Франция първа прие със закон понятията Родител 1 и Родител 2. После я последва Италия, Белгия и не помня още кои държави. В италия дори в паспортите им пише вече Родител 1 и Родител 2.
Тези нещо съм ги чел в новините. Не съм някакъв полудял, да проверявам всяка новина, че и да им търся съответния закон, че и да го превеждам. Трябва да съм като Сулю-ико, да се чудя какво да правя цял ден, да нямам работа, че да съм такъв педант.
Ако обаче мтого се заинатиш и не се справиш сам, ще се хванем на бас и срещу вазнъграждение ще ти намеря законите на всички държави, които са приели тия полудели понятия.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2023, 08:04:35 pm ---Няма точка в която да не съм бил прав.
...
Със сигурност ще ти кажа, че по спомен 2013-2014 г. Франция първа прие със закон понятията Родител 1 и Родител 2. После я последва Италия, Белгия и не помня още кои държави. В италия дори в паспортите им пише вече Родител 1 и Родител 2.
--- Край на цитат ---
Точно па Италия е една от държавите в "запада", които не са разрешили еднополовите бракове. Да, разрешени са "civil unions" ("unione civile"), което съответства горе-долу на нашето "съвместно съжителство" или "на съпружески начала", и което дава някакви права на "съжителя", но официалните граждански бракове не са разрешени.
Та не си прав, в много точки...
Малко четиво за размисъл (сори, позлвай гугъл транслейта):
https://cne.news/article/2336-italian-government-confirms-father-and-mother-on-identity-cards
Да, може да пише "родител 1 и родител 2", но само по решения на съда, което се взима индивидуално за всеки случай.
Пак те призовавам да провеждаме такива спорове в чата, а не да пълним форума с глупости.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия