Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (99/919) > >>

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Май 08, 2023, 08:19:48 pm ---Ако някой още го гонят "орки" и "окупантi" - Кандидат за президент на САЩ (Робърт Кенеди Младши - племенник на убития Кенеди) казва: "Нека бъдем честни, това е US война срещу Русия"!!!

--- Край на цитат ---
Да, точно като войната на US срещу Германия. С малката разлика че на територията на Украйна няма американски войници (все още). И не е само US война - цялото вменяемо човечество осъжда варварското нападение на Русия над Украйна. Дори и другаря Си нещо почна да се замисля по въпроса...

--- Цитат на: EDM electronics в Май 08, 2023, 08:26:39 pm ---Та като вика някой EDM electronics ти си комунист, я си признай, да не те разконспирирам аз, че си потомствен фашист?
Фашиста ми вика, ти си комунист?  :)

--- Край на цитат ---
Да, за съжаление не мога да избягам от това - дядо ми е бил от активните борци... срам ме е, ма нищо не мога да променя :)

--- Цитат на: VITAN в Май 08, 2023, 08:05:22 pm ---Апропо, твоите зли езици сами си признаха, че не са прихващали Кинжал.
М'а кой ти гледа, когато публиката има памет на мухи-еднодневки...

--- Край на цитат ---
Аз дадох линк откъде съм почерпил информацията. Ти би ли споделил твоя източник?

--- Цитат на: EDM electronics в Май 08, 2023, 08:21:11 pm ---"Една четвърт от бездомниците в САЩ са ветерани от войната. Също така, една четвърт от тях са били малтретирани като деца. Повече от половината са били в затвор в някой момент от живота си. 38% нямат завършено средно образование[13], 34% имат диплома за завършена гимназия или друго средно училище, а 28% имат по-висока степен на образование. 50% живеят с по-малко от $300 на месец. 71% са в големите градове, останалите в малките градчета или покрайнините."

--- Край на цитат ---
Ще ми е интерсно ако излезе статистика в която са включени затворниците които Пригожин изкара от килиите и ги прати на фронта, какви ли ще са числата в руската "армия"? :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Май 08, 2023, 08:48:11 pm ---Да, за съжаление не мога да избягам от това - дядо ми е бил от активните борци... срам ме е, ма нищо не мога да променя :)

--- Край на цитат ---
Дядо ти е бил свестен човек и се е борил с фашизма.
Що за внук си ти, дето го било срам от това, че дядо му се борил с чумата на 20 век, която е заразила в пълна степен САЩ и сега тази чува взима своите жертва в целия свят.

Да знаеш, убеден съм, че дядо ти от отвъдното се срамува точно от теб, как са ти преформатирали цивилизационно идеологически диска, да цениш всевъзможни простотии, педерастии и т.н., сигурно си вика моя внук за нищо не става - язък.
То и затова не можеш да избягаш от оловните си обувки - вечно ще си стях.  ;D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Май 08, 2023, 08:57:51 pm ---Дядо ти е бил свестен човек и се е борил с фашизма.
Що за внук си ти, дето го било срам от това, че дядо му се борил с чумата на 20 век, която е заразила в пълна степен САЩ и сега тази чува взима своите жертва в целия свят.

--- Край на цитат ---
Дали па аз нямам малко по-ясна представа за заслугите на дядо ми за краха на фашизма? :)
И пак ти намеквам нещо - много по-навътре в кухнята бях през 80-те години... имам прекрасен поглед от първо лице как действаше системата по това време. Някой ден ако се случи така, че седнем на маса - аз на по бира, ти на сок от цвекло - ще ти разправям как се посрещна 10-ти ноември някои ведомства.. голям цирк беше, кофите горяха няколо дена, някои индивидууми се чудеха къде са им служебните оръжия и дали да ги вземат у дома или да се гръмнат още на бюрото с тях... :) Имаше спешни събрания където да ни обяснят точно какво виждаме и че не е точно това което виждаме... решението за свалянето на бай Тошо беше взето около 15 часа, а работното време беше до 17... два часа изпълнени с нещо неописуемо :) Дори и 35 години по-късно мога да кажа, че това беше едно от най-щурите ми преживявания в живота...
После дойде края на работния ден, отидох на среща с един френд от казармата, бъдещ (а вече мастит) адвокат с който си пиехме по едно джинче с тоник след работа на "бурканите" на НДК, младежа още не беше чул новината, а там имаше телевизори... викам му "Свалиха бай Тошо преди няколко часа", а оня не вярва, цял час мисли че го будалкам... и кат го казаха по телевизора... оня само дет не се свлече на земята :)

П.С. На тайно място се пази служебния Валтер на дядото... намерихме го случайно, стария просто не го беше върнал като се е пенсионирал. Не Макаров, а германски, дори бих казал "фашистки" Валтер от 30-те години... за съжаление патроните вече са скапани, а нови не ща и да се опитвам да търся... не ми се влиза във филми с полиция... интересно ми е дали все още някой може да проследи това оръжие? :)

Ksurnev:
С днем победы Парад 9 мая 1945.

juliang:

--- Цитат на: Ksurnev в Май 08, 2023, 10:35:21 pm ---С днем победы Парад 9 мая 1945.

--- Край на цитат ---

Пасва идеално на заглавието на темата - "Това трябва да ни плаши"... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия