Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (903/919) > >>

EDM electronics:
Какъв принцип, какво си си купил ти?
Та ти един селски нужник не си придобил в този живот. Седнал си акъл на другите да даваш.
Разбери, никой не ика акъл от човек без дела, който се хвали какъв алкохолик бил.

В Курск тече пълно обкръжение на укрофашистките войски. Руснаците унищожават пътищата за отстъпление и ги зазипват с бомби.

Български военен коментатор от София:
https://vm.tiktok.com/ZGeKdX3y1/

epwpixieq-1:

--- Цитат на: h2motor в Септември 07, 2024, 04:32:34 pm ---epwpixieq-1, това с ториевите реактори е доста сложно и са нискотемпературни, а ниската температура трудно се превръща в механична енергия и работа, а от там в електричество.

--- Край на цитат ---
h2motor, интересно откъде заключавате че LFTRs (Liquid Fluoride Thorium Reactors) са нискотемпературни ??? (дайте някакви източници да прочетем)

Напротив, тяхната работна температура, в сравнение със широкоразпространените ядрени реактори е висока (около 550 - 600 C). Точно и затова, една от нишата за приложение е като топлинни източници на нискотемпературни индустриални процеси. Все пак ми стана интересно как правите тези заключения, точно понеже, много по-високата температура на този тип ядрени реактори е едно от основните им предимства. 

h2motor:
juliang , аз мисля че софуера и хардуера трябва да са проектирани от теб и направени от теб самия за да можеш да си сигурен..иначе вятър работа. Със смешни усилия не става, ползваш неща които са чужди и не знаеш как работят. На тези системи не може да се разчита.

h2motor:
  epwpixieq-1, нямам линк към статията превод на китайската новина..там съобщаваха за малък процент електричество и другото топлина, също топлината смятат да използват. Те в този смисъл ще правят такива реактори. Отоплението консумира много енергия и за него не ти трябва висока температура на топлоносителя. Дори съм си мислил защо не комерсиализираха този реактор на синтез - стъкления балон, имаше такава компания и се надяваха със стърлинг двигател да произведат електрическа енергия.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Септември 07, 2024, 09:31:51 pm ---
--- Край на цитат ---
Ай малко за твоят филм, в който живееш:

- Илон Мъск в своята социална мрежа Х рече, че в Шотландия, ако не се обърнеш правилно към даден джендър, те чака затвор - това е прекалено!

- Да не дезертират украинците, най-глобалистката телевизия CNN прави фейкови разстрели на украински военнопленници. Ти ли ще опровергаеш оня фейк, който пусна или как? Руснаците вече го анализираха.
Остана твоят анализ или анал(л)из...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия