Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (771/919) > >>

Ksurnev:
В момента Възраждане няма Фейсбук.

h2motor:
  juliang, те украинците първо се бият за германците срещу руснаците, обаче като виждат че руснаците са по силни минават на тяхна страна и извън границите на Русия вече те бият германците до Берлин. Налага се да им дадат доста страни които отиват в лагера на СССР, за да ги спрат на Берлин. Те казват че ще вземат България при тях, това го казват на българите които са на фронта с тях и обещават че ще имаме всичко - електрификация, метали, горива и казват ние имаме много, ще сте добре с нас, това украинците го казват. Така че украинците печелят, а германците - Германия е разделена, докато те си вземат още територии. Такава е историческата истина. Дори сме си говорили за другите държави на Балканите които остават към Запада с който ми го разказвал и той казваше - те ще са бедни, няма да имат ток..заводи като нас. Около 90-та година съм го видял и лично, наистина нямаха заводи в които да използват метали, да произвеждат някакви такива индустриални неща, а ние дето сме едно голямо село имахме дори тежко машиностроене - шоу, те и ток нямаха, внасяха от нас.

h2motor:
Още тогава се е знаело какво ще се случи след войната. Тези на фронта са били фактора за държавите си после, те дефакто и управляват в последствие. Ако Сталин не беше се съгласил на мир и бяха взели цяла Германия така наречения соц. лагер щеше да е много напред и изпреварил запада безвъзвратно.

juliang:

--- Цитат на: h2motor в Юли 20, 2024, 06:56:19 pm ---... Дори сме си говорили за другите държави на Балканите които остават към Запада с който ми го разказвал и той казваше - те ще са бедни, няма да имат ток..заводи като нас. Около 90-та година съм го видял и лично, наистина нямаха заводи в които да използват метали, да произвеждат някакви такива индустриални неща, а ние дето сме едно голямо село имахме дори тежко машиностроене - шоу, те и ток нямаха, внасяха от нас.

--- Край на цитат ---
Тези които са останали "към запада" на Балканите са били Гърция и Турция. И в двете държави проблема е бил в превратите, военните диктатури, а в Турция и досега е опита да станат азиатска, а не европейска държава.
Да, не са имали тежка промишленост. За нашата няма да отварям дума, защото тя никога не е била пазарна.
А за тока... ще ми кажеш че си толкова млад, че не си живял в годините на "дискотеката" в която беше превърната България заради режима на тока? Разбираш ли колко сме били пропаднали - да държиш собственото си население на тъмно за да изнасяш ток навън... това все още не мога да го разбера.

--- Цитат на: h2motor в Юли 20, 2024, 07:04:11 pm ---... Ако Сталин не беше се съгласил на мир и бяха взели цяла Германия така наречения соц. лагер щеше да е много напред и изпреварил запада безвъзвратно.

--- Край на цитат ---
И какво щяха да вземат от Германия че да станат толкоз напред? Не ти е ясно че Западна Германия е станала фактор само и единствено заради плана "Маршал" - 130 милиарда долара сегашни пари се наливат за възстановяването именно на икономиката на пострадалата Западна Европа. А Източна Германия получава само потупване по рамото от Сталин... Само за 20 години разликата между двете Германии става убийствена:

Ksurnev:
juliang, сега ми покажи еквивалент на това, направен с твоя мерцедес.
Между другото - дъщеря ми е на 30 км от мястото, завода е спрян.
Правили са някъв Техноконцерт в едно от големите халета, гледала го е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия