Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
EDM electronics:
Комсомолския секретар пак се е напил. :)
Не пропуска поне една вечер. :)
Тъпотиите му край нямат. Умириса форума на соросляк. :)
Михаил Кузмов:
Да де! Соросляка поне разбра какво искам да кажа, дори и да не е съвсем точен!
Обърни внимание на децата и жената, недей дебна кой какво пише, че току виж си получил въпрос, тате аз гейче ли съм?
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 14, 2024, 09:57:42 pm ---Комсомолския секретар пак се е напил. :)
Не пропуска поне една вечер. :)
Тъпотиите му край нямат. Умириса форума на соросляк. :)
--- Край на цитат ---
Специално за най-учените в тоя форум: https://www.google.com/maps/place/Semipalatinsk+Nuclear+Test+Site/@50.5718418,77.6351177,85116m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x42f5ad2d5ad8cecd:0x53ed8eb9687ebb94!8m2!3d50.5906536!4d77.8473198!16s%2Fg%2F1q5cccv4h?entry=ttu
На какво разстояние е най-близкото населено място?
--- Цитат ---В периода от 1949 г. до забраната за атомни опити през 1989 г. са проведени 456 взрива, от тях 350 са подземни, 116 са атмосферни. Селището с лабораторния комплекс, все още административен и научен център на полигона, е преименувано на Курчатов по името на Игор Курчатов, който е сред първите ръководители на съветската ядрена програма.
--- Край на цитат ---
Това не ти е некъв х*й собачй с една бомба....
merlinbg:
--- Цитат на: juliang в Юни 14, 2024, 09:29:43 pm ---За разбиращите от половн дума:
Брой ядрени бойни глави в Русия - 7000
Площ на България - 111 000 кв. км.
Или една бойна глава на около 16 кв.км, т.е. на квадрат с размер 4 х 4 км.
За справка - бомбата над Нагасаки:Да, оная бомба е била по-малка, но японците тогава са живели в къщи от дърво и оризова хартия.
Целия ядрен арсенал на Русия може да изпепели нещо с размера на ... България. И толкоз.
Това че някой в мокрите си сънища вижда как от цяла Западна Европа остават само пепелища... си е негов проблем, трябва да намали дозите Соловьов които приема.
Нагасаки тогава и сега:
Кафявото здание на съвременната снимка е катедралата, чиито конструкция се вижда на старата.
Хирошима тогава и сега - тази снимка поне няма как да не сте я виждали:
Овъглена земя, непригодна за живеене в следващите поне 1 000 години, хора в защитно облекло и противогази... нали?
--- Край на цитат ---
Нещо май пак си прекалил с пиенето а? Хубаво ги драскаш тия простотии, ама проверил ли си колко мегатона е била бомбата над Хирошима и колко мегатона са сегашните тактически ядрени ракети? А относно радиоактиеното заразяване имаш ли на идея, че има много голямо значение дали взрива е въздушен, наземен или подземен? Или те боли дедовия... важното е да се изходиш и после не те интересува какво става след теб???
Пак ще ти го повторя "Много си прост Пепииии!!!"
А за ядрената зима след войната помисли ли? Между 2 и 5 години... мислиш ли, че ще има някаква реколта. Знаеш ли какво ще направят гладните негри... ще дойдат и живи ще ни изядът, ама тебе те боли дедовия... напил си се и всичко ти е афиф.
Ако Ядреното оръжие е толкова безопасн, защо не са го изстрелали всичкото до сега и да се свършва??? Ако се изстрелят всички ядрени бийни глави на планетата си заминава площ колкото България и Румъния взети заедно и другите живот си живеят... а??? Лесно ти е, че си прост и не ти требва да мислиш, а нас питаш ли ни, че требва и да ти четеме простотиите.
Не ми отговаряй, нема нужда да продължаваш с простотиите. На мен ми е ясно, че нищо не разбираш от ядрена физика, така че няма нужда да се излагаш повече за да г разберат и другите... смешник.
juliang:
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm ---Хубаво ги драскаш тия простотии, ама проверил ли си колко мегатона е била бомбата над Хирошима и колко мегатона са сегашните тактически ядрени ракети?
--- Край на цитат ---
Тактическите са няколко килотона. Може би "стратегически"? Или пак не можеш да си подредиш мислите в главата? Или не правиш разлика, важното е да се слагат някакви думички за да изглеждаш умен?
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm ---... А относно радиоактиеното заразяване имаш ли на идея, че има много голямо значение дали взрива е въздушен, наземен или подземен?
--- Край на цитат ---
А ти имаш ли си идея кой е по-замърсяващ? И какъв е бил над Хирошима? Д*ба... пак не улучи... правописна грешка ще да е... като с реалите...
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm ---... Или те боли дедовия... важното е да се изходиш и после не те интересува какво става след теб???
--- Край на цитат ---
Това го обяснявай на жужето, де дрънка ядрените си въоръжения. Явно него изобщо не го интересува - "Азъ ест ЦАРь!"
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm --- Ако Ядреното оръжие е толкова безопасн, защо не са го изстрелали всичкото до сега и да се свършва???
--- Край на цитат ---
Щото не печели война - на всички им е ясно. Жужето изстрелва 100 ракети по Вашингтон. И какво? Америка капитулира? Сериозно ли мислиш така? Или мислиш че двете бомби над Япония са единстената причина тя да капитулира?
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm ---... Ако се изстрелят всички ядрени бийни глави на планетата си заминава площ колкото България и Румъния взети заедно и другите живот си живеят... а??? Лесно ти е, че си прост и не ти требва да мислиш, а нас питаш ли ни, че требва и да ти четеме простотиите.
--- Край на цитат ---
Повярвай ми - изобщо не ми е лесно да обяснявам на прости хора азбучни истини.
Ти Чернобил преживя ли? Украинците преживяха ли го? А имаш ли идея какво количество гориво имаше в реактора?
--- Цитат ---На момент аварии в активной зоне (АЗ) реактора находилось 1659 тепловыделяющих сборок (ТВС). Масса урана в одной ТВС ~ 114,7 кг. Таким образом на момент аварии в активной зоне (АЗ) реактора находилось примерно:
114,7 х 1659 = 190287,3 кг. урана
--- Край на цитат ---
Огромната част от тези ДВЕСТА ТОНА уран са се изпарили и разлетели в атмосферата тогава. И каква зона стана необитаема? За колко време?
Тия картинки просто си ги избийте от главата - в тях няма нищо дори близко до действителността:
--- Цитат на: merlinbg в Юни 14, 2024, 10:25:53 pm --- Пак ще ти го повторя "Много си прост Пепииии!!!"
--- Край на цитат ---
Освен че си прос, си и необразован...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия