Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (8/919) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Януари 31, 2023, 12:09:07 am ---Както ти казах, на беззахарната кола има написано съдържанието на сол. Защото там тя присъства. В другата кола сол НЯМА.

--- Край на цитат ---
juliang, много сте наивен, няма когато вие си я направите в къщи по домашна рецепта, и тогава знаете какво слагате. Когато купувате преработен продукт нещата са съвсем различни.

Но за да не сме голосовни един лесен експеримент който всеки може да направи у дома си. Вземете чаша с (топла) вода и започнете да слагате захар в нея, и да я оптивате, до момента в който усещата като много сладка. Сега започнете да слагате сол и вижте кога сладостта ще се намали така че да можете да пиете отново водата без много да усещате захарността. 

Сега логичен въпрос е защо, един огромен производител ще си увеличава разходител (слага сол) за да неутрализира сладостта, при положение че може просто да сложи по малко захар ( или по скоро царевично-фруктозен сироп ). Не е лесно да се види като се направи зависимостта че оганизма има нужда от още течност за да неутрализира тази соленост. Тоест консумацията на течния продукт нараства, благодарение на разходите за сол които са абсолютно пренебрежими на общите разходи.

И вижте лекцията която VITAN пусна на Д-р Лъстиг ( която съм я пускал няколко пъти във форума ) кой знае може нещо да понаучите което с което не сте запознат.

EDM electronics:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 31, 2023, 01:06:50 pm ---juliang, много сте наивен,

--- Край на цитат ---

Това е най-малкия комплимент, най-пестеливия, най-дружелюбния, който съм чувал за него.  :)
Основно е твърдоглав, като шоп. Но ми се струва, че не е шоп,
само е одрал манталитета им.  :D

Ако на него му дадеш един руски шоколад и едно американско лайно, сигурен съм , ще започне да развива теории, какъв калпав е руския шоколад, колко безвкусен е и колко по-вкусно е американското лайно, което е за предпочитане за ядене пред комунистическия шоколад от Путин. :)

juliang:
Пикси, как мислиш, колко струва да се поръча изследване за наличие на натриев хлорид в дадена проба? Искаш ли аз да го платя, а ако резултата е отрицателен ти да ми възстановиш разходите?

EDM electronics:
Като пострадало лице от американската диктатура и цензура  ;) /мой граждански дълг е  :D/, съм длъжен да съобщя, че днес започнах да приемам свободно RUTUB и се появиха само някои от баннатите информационни руски канали в Ю-Туб. Явно ги е страх да ги ограничат за постоянно, защото ще противоречи на лъжовните им принципи за демокрация.

Понеже не възстановяват телевизионните канали по кабелната, искам да съобщя на съмишлениците си - антиколониалните хайдути  ;), в RYTUB вляво има бутон за всички ON-line руски телевизионни канали, за тези които искат да чуят и другата гледна точка, да видят другата страна на една монета, а не както е по нашите телевизии, да се представя само едната гледна точка, само едното лице на монетата - нещо до болка познато от далечното минало.

Имам чувството, че съм се телепортирал в миналото, как търся Радио "Свободна Европа" на къси вълни на свещи при режим на тока  ;D, слушайки "суперлативи" за мръсните комунисти  ;D, въртейки галетния превключвател на ВЭФ-а и настройвайки с една отвертка прецизно тример-кондензатора за по-добър сигнал.  :D

juliang:
Edm, на предната страница има скрийншот, от който става кристално ясно кой ограничава трафика. Смешен си с тия твои "догадки".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия