Автор Тема: Това трябва да ни плаши "епизод 2"  (Прочетена 303451 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 223
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3165 -: Май 08, 2024, 09:06:19 pm »
ЕДМчо, аз несъм като теб да си разказвам фамилията! Ти си този по съчиненията, за себе си и за другите! Хайде напиш на следващите те, поне имената на дядо ти и баба ти, страдалци за свободата на България!

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 260
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3166 -: Май 08, 2024, 09:18:27 pm »
... За какво и е на която и да е друга държава ако изключим само Китай да пуснат интернет по спътници ?
Никой няма да задължава някоя държава да го ползва. Или частно лице. Просто ще знеш че има още една възможност за връзка.
Един наш клиент има някакви производство в едно забито село. В селото има някакъв сигнал за мобилните телефони, но там къде му е цеха дори телефон няма. Съответно няма и интернет. А човека иска и телефон, и телевизия, и да си гледа онлайн процесите в цеха - и като видео от камерите, и като показания от системата за автоматизация. Ама няма нет...
И човека след обикаляне по всички мобилни и стационарни оператори просто е реши лда даде един път 600 долара и после по 50 долара на месец и да си има и телевзияи, и интернет, и всичко. Чрез чиния на Старлинк. И изобщо няма да му дреме кога ще дойде цивилзацията в това село. А с една кутийка можеш да прехвърлиш и разговорите от мобилните телефони порез нета и човека да си има и обхват в цеха.
И това само един е пример от БГ. Вероятно има стотици такива села и обекти, където има проблем с връзката само у нас.
Сега си представи нефтена платформа в Северно море, презокенаски круизен кораб насред Атлантика или някакви откачалници от Нешънъл Джиографик насред пустинята. Дори полярниците на базата ни в Антарктида - и те искат Вайбър и Скайп, искат да четат новините и да гледат видеа в Ютуб.

Е точно за това са тия спътници. Не е зарад нечия държава или нечия политика.
Дори и морските дронове на Украйна носят по една такава чинийка за да могат да предават видео в реално време и да се се управляват от сушата - ако ще и от другия край на света.

ЕДМчо, аз несъм като теб да си разказвам фамилията! Ти си този по съчиненията, за себе си и за другите! Хайде напиш на следващите те, поне имената на дядо ти и баба ти, страдалци за свободата на България!
То да беше неговата рода само... моята, твоята... чувства напън отвътре да занимава всички с някакви битовизми... :)

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 577
  • Невежеството ражда химери...
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3167 -: Май 08, 2024, 10:05:58 pm »
М'а скромни вее!
Янките, ако имаха такова, щяха да продънят ушите на целият свят със своят PR и всяка куха лейка щеше да резонира с месеци...

За какво иде реч? За новото руско оръжие ТОС-3 Дракон.
Залп на целият пакет се равнява на удар с тактическо ядрено оръжие!

Запуснат в производство!



...ТОС-3 также будет оснащена новой пусковой установкой. Если судить по товарному знаку, она получит 15 направляющих. Напомним, что у ТОС-1 было 30 направляющих, у ТОС-1А - 24 направляющих, а у ТОС-2 "Тосочка" их уже 18. Сокращение количества направляющих снижает массу машины, что, в свою очередь, позволяет сделать ее более маневренной и защищенной.

А вот к сокращению площади поражения уменьшение количества направляющих не приводит. Дело в том, что в более современных системах применяются боеприпасы повышенного могущества. К примеру, если "Солнцепек" своими 24-мя ракетами выжигал площадь в 4 гектара, то 18 ракет "Тосочки" уничтожают все уже на площади в 6 гектаров.

Вместе с тем растет и дальность применения термобарических боеприпасов. Так, если "Буратино" бил не более чем на 4,5 км, то дальность ТОС-2 "Тосочка" составляет уже до 10 км.

Ожидается, что ТОС-3 сможет применять новейшие реактивные термобарические снаряды ТБС-М3, способные поражать цели на дальности до 15 км.

Также не исключено, что ТОС-3, как и ТОС-2 "Тосочка", получит пакет с направляющими, который при перезарядке меняется целиком.

Напомним, что принцип действия применяемых тяжелыми огнеметными системами термобарических боеприпасов достаточно прост. В боевой части реактивного снаряда находятся горючая смесь и запал. Горючая смесь распыляется в виде облака аэрозоля, когда она попадает в цель, причем смесь проникает буквально во все щели. После подрыва огненное облако и сильный взрыв создают избыточное давление на большой территории. Термобарические боеприпасы также называются вакуумными, потому что весь кислород в области поражения выгорает в течение нескольких секунд после взрыва.

Как правило, применение таких систем вызывает панику в рядах противника, ведь спастись от удара термобарическим снарядом практически невозможно.

https://rg.ru/2024/04/08/termobaricheskij-drakon-chto-izvestno-o-novejshej-ognemetnoj-sisteme-tos-3.html?ysclid=lvy6f1ev91990597366


Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 260
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3168 -: Май 08, 2024, 10:32:58 pm »
М'а скромни вее!
Янките, ако имаха такова, щяха да продънят ушите на целият свят със своят PR и всяка куха лейка щеше да резонира с месеци...

Вероятно имат, но никога няма да го рекламират. Както примерно се оказа че имат достатъчно касетъчни боеприпаси, макар че никога не са споменавали за това.

Обяснявам за разбиращите от половин дума защо няма да го рекламират:
Това оръжие убива безразборно. Такъв тип оръжия не се приемат добре от електората в нормалните държави. САЩ научиха този урок от ядрените бомби на Япония. Не че нямат ядрени оръжия, просто вече не ги дрънкат за щяло и нещяло. Не щат хипитата пак да излезнат по улиците.
Те през цялото време навират в очите на електрата че техните оръжия са изключително точни, и ще убият само лошия, дори и ако е в една стая с добрите. Свръхточни снаряди, които ще улучат точно прозореца където е снайпериста, но чинните в бюфета в съседата стая ще са здрави. Сещаш се, нали... уестърните където един изстрел е достатъчен лошия да падне, а красавицата или детенцето остават живи и дори без драскотина...

Докато ватенките все още не са осъзнали че такова оружие ги прави да изглеждат като неандерталци в очита на останалия свят. Да, за техните съплеменници все още това е допустимо, дори се аплодира. Щастливи са, че техния вожд им обяснява че може да превърне земята в овъглена пустиня - просто не им достига мозъчен потенциал да осъзнаят, че и те самите живеят на нея и няма къде да се дянат. Или просто защото от детската градина са им втълпили в главите че техния живот не струва нищо.
Това го наблюдавахме и в началото на войната - мислеха си че някакви имагинерни зелени човечета ще умират там някъде далеч, че бомбите няма да падат по техните градове.

Та така с тия оръжия - това си е патент на ватенките. Превземат градове от който не остава нищо над кота нула, всичко е в руини. А ти си седнал да възхваляваш някакво оръжие, де изпепелявало 1 или 10 хектара... ГолЕм праз... американците правеха това с прост напалм преди повече от половин век... вермахта също позваше огневъргачки през ВСВ. Нищо ново. Просто исглежда първобитно, варварски...

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 474
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3169 -: Май 09, 2024, 12:35:39 am »
 juliang, те нямат такива амбиции със сигурност. Сега твоя познат може да ползва такава връзка, но интернет е по скоро модно явление и като премине никой няма да се сеща за него. Най обикновенни хора си правят връзки за голямо растояние с насочени антени. Интернет е за хора с много време, а такива няма да има дълго. Никой няма да ти каже че това е възможно, хората да се откажат от интернет и от мобилните телефони също. Сигурно имаш и познати които не ползват, но имат и бизнес при това голям, те сега са успешните хора без заеми и обратното могат да дават заеми, но нямат време за интернет и за раздаване на заеми.

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 577
  • Невежеството ражда химери...
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3170 -: Май 09, 2024, 08:18:45 am »
Доо всички Жужи-та и жужета,


Това забрави, торенето на виетнамските джунгли с отрова, да окапят на дърветата листата.
Какви са жертвите, бедна ти е фантазията.


Напалм. Жестока смърт няма да прилагам - как горят хора.

При ТОС-3 смъртта е почти мигновена. Ако си много далеч - оставаш цял, само оглушаваш...

С днём победы!

Ай, и тая орда нацисти ще победим. Скоро.
Нищо, че получават помощ от над 50 държави !!! Оръжие, хора, пари, техника, боеприпаси !!!

За протокола, през WW2 всеки 5-ти войник, нападнал СССР... НЕ е бил немец.
Ето по същество кой, кого и как:

<a href="https://www.youtube.com/v/Gl9bbaUALVM" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/Gl9bbaUALVM</a>
Злорадный вой на западных болотах:
Россия празднует День Победы в одиночестве!.. А кто союзники?


Неактивен Ksurnev

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 405
  • Пол: Мъж
  • Ужасно саркастичен
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3171 -: Май 09, 2024, 08:38:22 am »
Поздравления!!!
Втората картинка е за денят на "А в ропата"!!!
« Последна редакция: Май 09, 2024, 08:57:35 am от Ksurnev »

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 260
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3172 -: Май 09, 2024, 09:03:48 am »
juliang, те нямат такива амбиции със сигурност. Сега твоя познат може да ползва такава връзка, но интернет е по скоро модно явление и като премине никой няма да се сеща за него. Най обикновенни хора си правят връзки за голямо растояние с насочени антени. Интернет е за хора с много време, а такива няма да има дълго. Никой няма да ти каже че това е възможно, хората да се откажат от интернет и от мобилните телефони също. Сигурно имаш и познати които не ползват, но имат и бизнес при това голям, те сега са успешните хора без заеми и обратното могат да дават заеми, но нямат време за интернет и за раздаване на заеми.
Имам и познати, които смятат че комунизма ще се върне, но... :)
Ти все още май не осъзнаваш че света се превръща в едно голямо село, в което всички се познават. Има все по-малко тайни, границите изчезват, хора, стоки и парични потоци пътуват свободно.
Как ме виждаш да седна да търся оборудване за връзка със сина ми във Филипините "с насочена антена" :)
И хората ще имат все повече свободно време. Компютрите, Интернет и изкуствения интелект им дават тази възможност. Вече не е необходимо да хванеш парния влак за да отидеш да продадеш 10 мускала розово масло на изложението във Виена, както го е правил един наш литературен герой. Идват Еконт, Спиди, DHL или TNT, взима ти пратката и за 10 дена тя е на другия край на света, а парите от сделката идват в банковата ти сметка за секунди или минути след сключването й. Дори 70+ годишния розовар бай Васил от с. Търничени (пак наш клиент) процедира по този начин.

Това забрави, торенето на виетнамските джунгли с отрова, да окапят на дърветата листата.
Какви са жертвите, бедна ти е фантазията.
Не съм го забравил, но САЩ правят всичко възможно всички да го забравят. Което исках и да ти обясня в предния си пост. Докато ватенките упорито настъпват тая мотика. "Уморения кон" постоянно размахва ядрената тояга навсякъде където се появи. Просто не разбора че никой не се страхува, а просто всички са отвратени от това.

За протокола, през WW2 всеки 5-ти войник, нападнал СССР... НЕ е бил немец.
Същото се отнася и за тези, влезнали в Берлин. Дори бих казал че процента е по-голям. Така че ади да не развяваме байрака, че СССР е бил единствения, де се е борил против фашизма, и нека да се сетим че в началото на войната направо си е подкрепял фашисткия режим. И пак да паризнаем, че без помота на същия тоя Запад СССР нямаше да може да се противопостави на Германия и най-вероятно щеше да прекрати същствуването си още тогава.

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 600
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3173 -: Май 09, 2024, 09:05:36 am »
Слава на Бог Путин и Вселенският президент, президентът на Млечният път и цялата слънчева система, Президентът на планетата Земя, въздесъщият, безсмъртният, възкръсналият от многото двойници, който се намира и в Кремал, и във фризера едновлеменно  :D, и ф'устите на долните фашаги!  :)

Честит День победы таваришЧи! :D



Честито 9-того мая!  :)

Днес е специален празник за мен - ще пия уиски  ;) за победата над фашизма.
Мои приятели - бъдещи партизани  :D ме поканиха на обяд, да гледаме парада и да се почерпим за попедата над вашагите.

Аз по принцип чеша пъпа, докато други работят за единия "капиталистически" залък  :), стареят скоротечно, белеят  :), хваща ти прогерията и саркопенията  :), намалява им тестостерона от простотията им - превръщат се бавно, но сигурно в жени.  :D Да са живи и здрави! ;D

Михаил Кузмов,
защо се срамуваш, да си признаеш публично, че джинса ти има нещо много общо с онези, които инвалидизираха моята баба-шумкар?  :)
Това, да си мълчиш, като задаваш въпроси или разсъждаваш на глас, кое било измислено и кое не, не те оневинява. Ти явно имаш угризения! Ти явно си един оплаквач - "пострадал от комунизма" със заплата от 470 лв. /при минимална 100 лв./ в Института по изобретенията, явно за тия кифтета дет си ял тогава, без да си направил нито 1 изобретение, ти се вижда малко - хилядарки си искал за дето си чесал пъпа на младини.  :)

Да знаеш, ти си много по грешен от Горелката.
При него греха се смекчава от факта, че той все пак е бил комсомолски секретар, работил е в Държавна сигурност и родителите му - вдигнали юре-аман  :D от него, са били комунисти.
Софийската гъзария го е преобразила. Зъл дух го е обладал. Русофобията мира не му дава.

Бата ти Джул е = (Иво Инджев + Соломон Паси + Божидр Димитров) на форума.  :)
Русофобомера при него зашкалва! Той е много болен ментално!  Трябва му ТЕЛК! :)

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 260
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3174 -: Май 09, 2024, 09:08:04 am »
Бата ти Джул е = (Иво Инджев + Соломон паси + Божидр Димитров) на форума.  :)
Младежа ЕДМ = Костя Копейкин + Волгин + Карбовски на форума :)

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 223
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3175 -: Май 09, 2024, 09:12:47 am »
Поздрави на всички русофили, мразещи американците! Ако имате търпение, изчетете малко факти, за тази победа! Ако нямате направо плюйте, и подминете, няма хужда да се хабите да пишете, там е написано каквото трябва, точно от руснаци!       https://www.svobodnaevropa.bg/a/30611849.html

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 600
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3176 -: Май 09, 2024, 09:28:49 am »
Днес е празник, а аз съм щедър и много ми се иска да почерпя някой или да му подаря подарък.  :D

Понеже винаги ми е било жал за Бате Ви Джул, как работи при тая миризма в мандрата  :D, за да му облекча страданията ще му подаря една щипка за нос, да не го боли носа и да не му изтръпва.  :D
Само да ми каже адрес, да му я изпратя със СПИДИ.  :D
Нека счита, че все едно Путин от фризера му я праща.  ;D


Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 260
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3177 -: Май 09, 2024, 10:41:39 am »
Понеже винаги ми е било жал за Бате Ви Джул, как работи при тая миризма в мандрата  :D, за да му облекча страданията ще му подаря една щипка за нос, да не го боли носа и да не му изтръпва.  :D

В тая миризма в мандрата стои млякото, сиренето и кашкавала, който ядеш. Или мислиш че го проветряват преди да го опаковат ли? :)
Дай ми ти адрес, да ти пратя литър розова вода, да видиш какво значи натурален аромат. Имам 20 литрова туба нейде у мазето...
Та не си мисли че се навирам само в миризливи дупки. Жена ми настоява 2 дена да не се къпя като се прибера от някоя фабрика за печене на кафе...

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 223
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3178 -: Май 09, 2024, 10:57:24 am »
https://www.sid-shop.com/brand/legenda_kremlya                  В този тържествен ден за путифилите, наздраве!

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 223
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3179 -: Май 09, 2024, 11:00:46 am »
И от личната ми колекция наздраве! За ЕДМ специално!