Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Май 04, 2024, 07:37:44 pm ---Украинский фронт - Украине КОНЕЦ.
--- Край на цитат ---
И така вече трета година... :)
--- Цитат на: VITAN в Май 04, 2024, 07:37:44 pm ---1. Куче касичка, прасенце касичка, Украина касичка? Милиарди цап-царап!
--- Край на цитат ---
За заместника на Шойгу ли говориш? Чух нещо такова... :)
--- Цитат на: VITAN в Май 04, 2024, 07:37:44 pm ---2. А, м'а то с главният крадец никой няма да преговаря?
Зеленски (и Порошенко, и другите нацисти)
се издирва по углавният/наказателният кодекс на Руската Федерация.
--- Край на цитат ---
А за Путин има заповед за задържане от международния съд в Хага.
--- Цитат на: VITAN в Май 04, 2024, 07:37:44 pm ---3. Значи ще ви бием пак до Берлин, упс, Сияйният град на хълма Капитолия!
--- Край на цитат ---
Без помощта на така омразните ти САЩ и Великобритания СССР нямаше да съществува след ВСВ. Но нали трябва да заработим копейките с лозунги...
--- Цитат на: VITAN в Май 04, 2024, 07:37:44 pm ---5. Ай, да не те скосявам толкова, точно на Празника да се ф'ъргаш на амбразурата, гледай малко шоу за разтуха:
--- Край на цитат ---
Ще си обменяме хумористични програми ли?
https://www.youtube.com/v/xlxjfg6YQoc
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Май 04, 2024, 09:03:17 pm ---Без помощта на така омразните ти САЩ и Великобритания СССР нямаше да съществува след ВСВ. Но нали трябва да заработим копейките с лозунги...
--- Край на цитат ---
Горелка:
С родители професори в университет и почетни членове на БКП, най-малкото навремето си бил комсомолски секретар на класа, ако не и на училището, преди да постъпиш на работа в ДС. /Смятайте той е работил в ДС с коменистически протекции :D/.
Представям си тогава, как си гонил като финикийци съучениците си, да изпълняват равнис-мирно, рапорт даден, рапорт приет и си се натягал на даскалите, като Киро Тъпото в Американското посолство.
Понеже си се чувствал аутсайдер тогава пред софийските гъзета, много ти се еискало, да приличаш на тях - хулиганин. :D
Дошъл е 10 ноемрви 1989 г. и си решил да смениш идеологическата резба.
Бая си спорил с баща си на тия теми и той е вдигнал юре-аман от тебе. Не е искал такъв син.
Но баща ти е бил прав. Де да имах и аз баща професор, но моя умря, когато бях твърде млад. Всичко сам съм постигнал в живота, без 5 лв. помощ от никой.
Бас хващам, че и жилището в което живееш в София е на баща ти. Ти си събрал пари само за една консервена кабриолетна, отворена, раздрънкана кутия - Пежо, за джобни пари 2-3 хил. лв. :D
И да знаеш:
Когато си в мандрата и те боли носа от миризма, и си мислиш, че си на върха на лайното от капитализъм, демокрация и свобода :D, сети се за мен EDM electronics и трябва да знаеш, че в същия този момент аз или си пия кафето на главната улица, или с някоя мацка правя гимнастика в домашна обстановка. Та толко за градския начин на живот. :D
juliang:
Не знам кога ще ти остане време за кафе и за циганки в леглото - ти ежечасно се интересуваш от всички аспекти на моя живот. Не знам... кат седнеш на кафе "Инка" с апапите, и на тях ли им разправяш за софийското гъзе с кабриото?
h2motor:
epwpixieq-1, 50-те години в СССР са похарчили 20 милиарда за създаване на мрежа за изчислителни машини, съжалявам че не запазих линка към фирмчето и не е в тубата. Има снимки на машините, огромни са, огромни стени от шкафовете в които са, в дзен е фима. Говори се за цивилна мрежа. Знам че тези неща са правени в университетите и нямат нищо общо с военните и опитите им да ги използват само и понеже се раждат нецентрализирано те си присвояват заслуги и авторство..било военна технология.
Попаднах на няколко поста под клип в който се говори за специалното посещение на Рюте в Китай. Имали проблем с чиповете, Китай не доставя пречистени материали защото няма и за производството им са ползвали нещо което купуват и не могат да го произвеждат, ходили са в глобалния магазин. Дали не е ударена и унищожена някоя лаболатория в Русия откъдето си доставят нещо никой не казва. Също голяма част от мощните лазери които почнаха да се появяват, режат метали по 10 см. са под въпрос и за тях нямало нещо. Има китайци в интернет и явно следят, защото имаше коментар - не зависи от нас, ние нямаме интерес да спрем нашето производство за което ни трябват чиповете, също не знаем кога ще може да се възтанови при нас производството на много чисти материали. В тези съвременни чипове транзисторите са с размер няколко десетки атома преходите им и трябват свръхчисти материали. Дали това няма да е началото на деградация на електрониката ? Забележи че тя се случи да се развие с бясна скорост заедно с глобализацията, преди това нещата бяха доста големи и груби. Китаеца пише - ние имаме запаси, но те ще се изчерпят и преди сме имали проблем но сега са няколко. Никой не знае техните проблеми кога ще се решат - 5 месеца или 50 години..Явно влизат в магазина и там откъдето са си купували нещо което им върши работа на рафта го няма.
juliang:
H2motor, само да ти напомня, че ген. скретар на ЦК на КПСС до 1953 е Сталин, а от 1953 до 1964 - Хрушчов. Да разправяш на някой, че по това време нещо се е случвало нецентрализирано, без знанието на партията е просто смешно. Или пък че военните и КГБ не са надничали във всяко листче което е било написано в която и да е било лаборатория или универсритет в СССР по това време. Начело на КГБ по това време е бил печално известния Лаврентий Берия... прави си сметката за какво време говориш.
За проблемите на китайците - доставят прекалено много неща на Московия, отгоре на това почна да се заглежда много към Тайван, така че нищо чудно САЩ да им организират някои трудности, белким се сетят че това което правят не се харесва на някои хора. Китай си е Китай, но и той има нужда от много неща отвън.
Отделно от немалко години (на практика от Ковид епидемията) китайската икономика почна да прегрява и да се разбалансира. Огромни проекти с вложени много милиарди не могат да се завършат и да заработят, и колкото и да е парадоксално - на китайците май почват да им свършват парите. Чуждестранните инвеститори все повече почват да се чудят как да избягат оттам, а вътрешния централизиран и регулиран пазар е прекалено инертен за да реагира на трусовете които се случват по целия свят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия