Автор Тема: Това трябва да ни плаши "епизод 2"  (Прочетена 283425 пъти)

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 571
  • Невежеството ражда химери...
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3075 -: Май 02, 2024, 09:42:39 pm »
...Аре, Великден е, няма да си развалям празника с некви мишоци...
За разпъващите Христос фарисеи и садукеи е празник. Точно тая вечер. И утре.

EDM, той Жужи е от правоверената англо-сакс вяра, не се съмнявай в него! Вярващ е.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3076 -: Май 02, 2024, 11:15:16 pm »
Имам чуството че е малък много на години. По принцип в интернет има всичко, включително и учебници, но от интернет е невъзможно да учиш. Тези които правят дронове в Русия са някакви хлапета, гледах техен клип който стар. Те многократно превъзхождат дроновете от Китай ако се направят дронове с военно приложение, китайските са много в начален стадий. Тези хлапета са много по напред и свързах разказите на войници от ВСУ които казват - те имат дронове, тези отсреща, ние нищо нямаме. Понеже американците сглупиха да изпрабват военни дронове там, съответно руснаците са запретнали ръкави и няма начин да не използват тези неща. На практика с тях военната авиация става много уязвима и май губи смисъл, ако това нещо продължи и цивилната ще приключи или ще мине на двигагели с пропелери и то големи и здрави. Ако Бляк рок наистина купуват в Украйна на безценица, те срещу тези пари ще пият една студена вода, няма да имат за бира. Във ВСУ има много натурални хора, очевидно не лъжат и не им е познато. Гредах такива казват - руснаците много дърпат напред с въоръжението, ние сме живи на фронта само защото не са поискали да ни унищожат. Този дето се прави на журналист го пита - Как ? И човека му отговаря - Например ние с теб сега като си говорим те ни виждат ! После му показаха как изстреляха един снаряд в полето и след по малко от 1минута машината я удари дрон пред очите им. Толкова са зле НАТО. Та те дори война не водят, те източват пари от бюджета на американците, глупаците плащат данъци и те ги усвояват за суперскъпа техника която е и морално остаряла преди да успеят да я произведат, защото при тях е не само скъпо но и много бавно.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3077 -: Май 03, 2024, 12:21:22 am »
Проблема е че когато разработваш нещо за военните, то ВИНАГИ е беумно скъпо и става бавно. А цивилен дрон можеш да си купиш в момента и утре ще е при теб. Ако ти трябват 1 000 бройки - ще са готови след седмица.
Не виждам абсолютно никакъв смисъл на украинците да им бъдат доставени примерно американските дронове Black Hornet:

Голям е ей толкова:

Успех да го улучиш с картечницата дори и от 10 метра... Ще дойде на метър от теб, ще ти направи снимка в профил и анфас като за паспорт и ще си тръгне, а ти дори няма да разбереш че е бил там... :)
проблема е че всяка една бройка от него струва $195 000. За тези пари ще купиш 1 000 снаряда. Или 1 000 цивилни дрона.
И на практика цивилен дрон ще свърши същата работа като с военния. Много малко са случаите, когато цивилния дрон ще отстъпва на военния в този начин на водене на война.

Америка има много съвременни оръжия, просто няма готови ИЗЛИШНИ бройки които да предостави. А производството е и скъпо, и съпроводено с много бюрокрация, точно като обществените поръчки у нас.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3078 -: Май 03, 2024, 08:29:55 am »
Руснаците бяха се кротнали да не разработват оръжия, но американците явно не могат..За тях е по важно да се занимават с тези глупости, а че живота им е станал безсмислен очевидно е дребна работа. Странно на другите нации как просто не им се занимава с оръжие, а на тези двете все то им е в главите.

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 597
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3079 -: Май 03, 2024, 11:25:05 am »
Имам чуството че е малък много на години. По принцип в интернет има всичко, включително и учебници, но от интернет е невъзможно да учиш.

Вярно е чувството ти, но не по отношение на годините, защото те не са му малко, а по отношение на акъла. Недопустимо е на неговите години да имаш такива елементарни разсъждения, като на хлапак. Но аз го отдавам на това, че се опитва да се прави на пич, да е интересен, да подчертае за тоя който не е разбрал, че е суфиенец - щот другите пасли патки в колхоза.  :)

А американците правят някакви много технологични и много скъпи военни играчки в буквален смисъл, без оглед на тяхната реална бойна възможност. В раеални условия скъпата американска техника става почти безполезна. И нека не се заблуждаваме, който е играл карти знае, никога на първото раздаване не се тръгва с козовете, а с "чушките". То и затова няма Армата в боя, да не говорим за другите оръжия.

Руснаците са толкова напред във военните технологии, че няма повече накъде. Пасков спомена за нано руско оръжие и описа фантастични възможности, не като тия малки американски самолетчета, а с големината на вирус. Спомена, че ако това попадне в неподходящите ръце на глобалисти или терористи - свършено е със света.

Та още нищо не знае мишкаря-либерал за руските шамари.
А аз чакам с нетърпение да се намеси НАТО във войната. Искам да гледам шутове и да боли. Трябва да бъдат смазани, за да разберат, че не те решават съдбата на света и никой не вярва в бутафорната им демокрация и човешки права.

Давам си сметка какъв човек е Свети Путин - изключително уравновесен, трезвомислещ, търпелив, не се влияе от никакви емоции. Поставяйки се на негово място, досега щеше да е избухнала 5-тата светонва война след ядрената зима.  :D

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3080 -: Май 03, 2024, 12:05:52 pm »
EDM electronics, всички имат такива оръжия, не знаеш от къде някой може да те подпука с такива. Руснаците само си въобразяват че са ги измислии и са само на тяхно разположение. Китайците са други луди, произвеждат всичко което някой им зададе, те се интересуват единственно дали се продавало и там много производители не знаят за какво се нещата които произвеждат, всичко ще ти произведат и ще се размножи докато стане за 5 лева броя. Това е болестно състояние. Ако сте забелязали в Китай като налядят някакво производство и основния поръчител вземе че спре да поръчва, те не спират да работят а продължават да го правят това което е било поръчано, пазара е изчерпан и всички са си купили но тогава почват да смъкват цената за да не спрат да произвеждат и така целия Свят се залива с какво и да било, по евтиното го правят с по евтини материали и качество, но никой не може да ги спре. Психотронни оръжия има..всякакви оръжия има, има луди хора които ги измислят, много луди хора има. Сега тези софтуери които ползваме са повече да ни шпионират отколкото да ни вършат работата за която уж са. Човечеството приключва, разви се малко и зацепи в тези неща. Не искам да ви пускам линка за тези дронове в Русия направени преди години, ти като знаеш че има такива няма как да не се притесняваш. Мислете си хубави неща.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3081 -: Май 03, 2024, 02:02:01 pm »
Руснаците бяха се кротнали да не разработват оръжия, но американците явно не могат..За тях е по важно да се занимават с тези глупости, а че живота им е станал безсмислен очевидно е дребна работа. Странно на другите нации как просто не им се занимава с оръжие, а на тези двете все то им е в главите.
Парадоксалното е че именно войните и военните движат прогреса на човечеството. Идея си нямаш колко от нещата които сега ползваш ежедневно, са именно благодарение на надпреварата във въоржаването. Дори това, че пишем в тоя форум ползвайки интернет е дело на военните. Това че вече никой не носи хартиена карта а има GPS в телефона си - и това е заслуга именно на военните. Микровълновата фурна в която си топлиш шкембе чорбата - и тя е военна разработка. Найлона, неръждавейката... и те идват оттам.
Не е изключено именно това, че около 70 години живеехме в относително мирно съжителство доведе до атрофиране на човечеството, до забавяне на техническия прогрес, до толкова задънени улици в които опряхме, до забвение и дори отричане на науката и изследванията.

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 571
  • Невежеството ражда химери...
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3082 -: Май 03, 2024, 02:14:44 pm »
...около 70 години живеехме в относително мирно съжителство доведе до атрофиране на човечеството
Оня ден го пуснаха и днес продължава да лъже.
Говори за вас си.

Пример: украински военнопленник
(скоро ще воюва доброволец срещу Хунтата в Киев)
дава интервю.
Руснаците, когато ги вземали в плен след битката, им се извинили:

- Извиненте момчета, убихме един от вашите...
(от което украинеца изпада в диво изумление)

https://rutube.ru/video/b20b1d67f2ca7c1fed6c04fbddcca3ef/
Справки тук. Както и за живите изгорени в Одеса на 2 май 2014 г. от нацистите.

...до забавяне на техническия прогрес, до толкова задънени улици в които опряхме, до забвение и дори отричане на науката и изследванията.
Твоите наглосаксонци се интересуват само от технологиите, които ще им трябват за бъдещият им електронен концлагер (AI, компютри, роботи и пр.).
Другото е димна завеса и "усвояване" на кинти!

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3083 -: Май 03, 2024, 03:06:44 pm »
juliang, ако имаш предвид интернет той е руска разработка в която са наляли 20 милиарда рубли и са я зарязали, те са правили мрежа в която са свързани изчислителни мащини и си обменят данни и не е военна разработка, а следвоенна. За 70 години дръпнахме толкова много напред само защото имаше мир. На нас тези технически неща ни ги дават, прехвърлят и като почнем да се бием с тях потока секва. В момента най голямата иновация би била ако се въведат данъчни карти за населението, чрез тях може икономиките да се вкарат в режим на равен ход и постоянно ще растат, това ще намали драстично вероятноста от конфликти и те ще изчезнат - няма да имаш никакви военни почти, ще има само служби за вътрешен ред натоварени да имат и военни функции и то само докато се стабилизира развитието. До сега стабилно развитие не е имало, понеже двукраките все се сбиват и като ги налегне мизерията явно стават кротки.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3084 -: Май 03, 2024, 09:42:16 pm »
juliang, ако имаш предвид интернет той е руска разработка в която са наляли 20 милиарда рубли и са я зарязали, те са правили мрежа в която са свързани изчислителни мащини и си обменят данни и не е военна разработка, а следвоенна.

Нали се сещаш че това е основния проблем на ватенките. Параноята. Тая мрежа е можела да стане интернета, но... свръзвали са се машини за някакви ракети доколкото си спомням, и понеже е военно, в никакъв случай не може да излезе в цивилна употреба. Тъжно като всичко което правят там. Имат военни самолети и ракети, но нямат цивилни самолети и автомобили за населението.

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 597
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3085 -: Май 03, 2024, 10:18:38 pm »
Нали се сещаш че това е основния проблем на ватенките. Параноята. Тая мрежа е можела да стане интернета, но... свръзвали са се машини за някакви ракети доколкото си спомням, и понеже е военно, в никакъв случай не може да излезе в цивилна употреба. Тъжно като всичко което правят там. Имат военни самолети и ракети, но нямат цивилни самолети и автомобили за населението.

Защо не се погрижиш и не мислиш за собствения си проблем - здравето, алкохолната зависимост, суетата и т.н., ами си се закъхарил за проблема на ватенките?

Тъжно било всичко което правили там.... А ти какво весело правиш? Да ходиш из мандрите и тецовете на мен ми се вижда много тъжно, да ти минава ежедневието в грозен и вмирисан пейзаж. Защо не ходиш по красиви места, като в холивудските филми, като в снимките на сп. Плейбой?  :)

Имали военни самолети, цивилни нямали... Соски лъжеш, таваришЧ?  :) Соски?  :)
А ние в България какви военни самолети имаме, преди да питам за цивилните?
А германците какви имат, французите, италианците, гърците...
А руснаците имат и граждански самолети и специални такива.
Забрави ли, че пожарите в България и Гърция се гасиха с руски самолети, щото са единствени такива - уникални.

Ами какво имат рашаните, какво нямат е въпрос на възможности, които зависят от много фактори, единият от които е численоста на населението. При уславие, че имаш голяма територия за охрана, ще мислиш за удобства, като гражданска авиация ли, или ще мислиш най-напред за защита на територията? Само кухар не може да си отговори на такъв въпрос.

Ти като си строиш жилище, първо мебилировката и обзавеждането ли правиш, да ти е удобно, или първо поставяш блиндирана врата, да не те посети бай менгян, да ти открадне дивана?
« Последна редакция: Май 03, 2024, 11:00:25 pm от EDM electronics »

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3086 -: Май 03, 2024, 11:00:50 pm »
... А ние в България какви военни самолети имаме, преди да питам за цивилните?

Сам си отговаряш на въпроса:
... е въпрос на възможности, които зависят от много фактори, единият от които е численоста на населението.

Време е да изуеш войводските потури и да приемеш че сме малка държава.

А за руските самолети: https://www.flightradar24.com/ можеш да се убедиш колко от самолетите летящи по руските авиолинии са руски. За твое успокоение - процентно руските ще стават все повече, тъй като запдните малко по малко остават на земята порад липса на резервни части... :)

И да минем по същество :)
Защо не се погрижиш и не мислиш за собствения си проблем - здравето, алкохолната зависимост, суетата и т.н., ами си се закъхарил за проблема на ватенките?
Ти се грижи са собствениет си проблеми, не за моите.

А ти какво весело правиш? Да ходиш из мандрите и тецовете на мен ми се вижда много тъжно, да ти минава ежедневието в грозен и вмирисан пейзаж.

Няма тъжна работа. Всичко което носи полза на обществото и приход на мен е весело. Но човек който само си бърка в отверстията няма как да го разбере.

Забрави ли, че пожарите в България и Гърция се гасиха с руски самолети, щото са единствени такива - уникални.
Никой друг, само ватенките правят такива самолети.

... При уславие, че имаш голяма територия за охрана, ще мислиш за удобства, като гражданска авиация ли, или ще мислиш най-напред за защита на територията?
Странно как ли другите големи държави успяват да съвместят двете неща... вероятно защото гражданите там решават кое е важно и кое - не, за разлика от Московия :) А в Московия всички плащат за параноята и неправилните решения на няколко човека.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3087 -: Май 04, 2024, 02:38:36 am »
juliang, гледах филмче от това време, изчислителни машини за финансови данни доколкото разбрах. Не споменават за връзката, но предполагам е била по кабели. Също защо са прекратили проекта нищо не се казва, но си мисля че не са били надежни.

Неактивен merlinbg

  • Специалист
  • Активен
  • ***
  • Публикации: 229
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3088 -: Май 04, 2024, 10:05:07 am »
    Жужи, ти пак ли си тук бе гей? Бяха те баннали доколкото си спомням и се надявах никога повече да не ти чета простотиите. Кажи сега на кой прави орални услуги, за да ти премахне бана??? Много ми е интересно... давай сега обяснявай какъв ти е случая!?!

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3089 -: Май 04, 2024, 10:52:50 am »
juliang, гледах филмче от това време, изчислителни машини за финансови данни доколкото разбрах. Не споменават за връзката, но предполагам е била по кабели. Също защо са прекратили проекта нищо не се казва, но си мисля че не са били надежни.
Тази информация е лесно достъпна:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0#%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F
Интересното в случая е че някои от мрежите не са прекратени, а се използват и до днес. Предполагам че и след 50 години ползват същите технологии. Като Жигулите... :)

    Жужи, ти пак ли си тук бе гей? Бяха те баннали доколкото си спомням и се надявах никога повече да не ти чета простотиите. Кажи сега на кой прави орални услуги, за да ти премахне бана??? Много ми е интересно... давай сега обяснявай какъв ти е случая!?!

Добър ден и на теб, магьоснико от вица... :)