Автор Тема: Това трябва да ни плаши "епизод 2"  (Прочетена 283400 пъти)

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3060 -: Май 02, 2024, 11:43:54 am »
juliang, САЩ са позволили на руски компании да си отворят сметки в американски банки за да могат да търгуват с тях.
А защо САЩ не отворят сметки в руски банки? Замисляш ли се?
И прави разлика между частни компании и държавни компании. Разбирам, малко ти е трудно да превключваш, но JPMorgan няма НИЩО ОБЩО с правителството на САЩ или с Байдън. Дори мога да кажа че няма кой-знае колко общо със САЩ. Това е международна финансова корпорация. Не е изключено в нея да има и немалко руски капитали. Частни руски капитали.

Основно американците ги дават на себе си, продат на Украйна безумно скъпо оръжие.
САЩ не продават почти нищо на Украйна. Те го ДАВАТ. И това е прекрасен повод да изкрънкаш пари от държавния бюджет на САЩ за да ги налееш в икономиката на САЩ. По този начин ти осигуряваш работни места на американци, намаляваш безработицата.
Същото се отнася и за Русия - войната е прекрасен повод да се харчат държавни средства и да се помпа някакъв икономически ръст.
Сто пъти сигурно съм го казвал - съвременните войни не са за територии, те са за пазари. И в момента ти си отваряш един огромен пазар,в който можеш да превъртиш десетки милиарди и от тях да прибереш процент. Никой не иска да изпуска тази възможност.
Малката разлика че че Московия получава и ковчези като бонус. Получава и негативи в международен политически план. Получава и негативи от санкциите. Ма никой не я е карал да прави тия глупости - ще се съгласиш :)

... Къде е СЛАВНАТА американска техника ?
В САЩ. Ако не си забелязал, САЩ не участва пряко в тази война, колкото и да ви набиват ЕДМ-а и Витко в главите противното. САЩ само доставя това, което реши че може да си позволи.
Войната е едно изключително скъпо занимание. В момента САЩ си имат свои си проблеми за решаване и макар че Украйна е важна, това не значи че САЩ ще си сринат собствената икономика и финанси за да й помагат.
САЩ не могат да си позволят да изкарат икономиката си на военни релси, за разлика от Русия. Просто там нещата не работят по този начин.

... Във въоръжението съотношението го дават едно към десет в полза на руснаците и това и Зеленски почна да го признава.
Съотношението на населението на двете държави е 1:5, така че е нормално и съотношението на въоръжението да е в подобни граници. И вече трета година се чудя защо при такова съотношение Украйна вече не е в миналото? Абсолютна излагация - трета година да не можеш да превземеш една Украйна... но имаш нагостта да се зъбиш на цялото НАТО? :)
Къде отиде "Киев за 3 дни, макс 2 седмици?" :)
Да крънкаш ирнаски дронове и снаряди от Северна Корея... представяш ли си докъде е стигнала Московия?

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 571
  • Невежеството ражда химери...
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3061 -: Май 02, 2024, 11:55:25 am »
САЩ не продават почти нищо на Украйна. Те го ДАВАТ.
Вчера го пуснаха, днес започна да лъже! Не всичко е подарък. Има и на заем! С лихва!
Има и "ДАВАНЕ" по 2-рия начин. Разпродажба на Незалежната на парче много под цената на нещото... Има-няма 2/3 от Украйна вече е "дадена".

Някои болести се лекуват само с търнокопово масло. И за да няма неразбрали, ето какво е търнокоп:


Страната производител на Уу.у..а..а.у! BMW и Mercedes бе унижена в Китай.
Посрещат т.н. Канцлер с някакъв заместник кмет на някакво градче:

https://rutube.ru/video/591c7755d50106fd96b8fc53a8b9dcbf/
Власти КНР поиздевались над Шольцем

Защо закъснял въпросният чиновник да посрещне великия еУропеец, много малко медии знаят.
Емм, губил на карти :D 8) Официална версия  :)

Жужи, Жужи, трупай стратегически запаси вазелин - идат времена, много ще ви трябват на вас наглосаксонците...

Apple удалила WhatsApp по требованию Китая
https://rutube.ru/video/c24e37feb01e2ea84c5694cea657d261/

ПАСЕ призвала расчленить Россию
https://rutube.ru/video/fdff99812e1e7fec343289f335e7c94d/

Из бюджета США ежегодно крадут сотни миллиардов
https://rutube.ru/video/1306010c5589b9fa598e57ac5fccab8a/

Евросоюз рекордно увеличил импорт российских удобрений
https://rutube.ru/video/e5b8d125b3ab8e48bf81e42be3260098/

Россияне создали прорывную клеточную тест-систему
https://rutube.ru/video/bd412540213942001ea32fc6c3e5b288/

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3062 -: Май 02, 2024, 12:01:50 pm »
Не знам горките американци как ще го карат... сигурно и те ще спират атомните си електроцентрали. Щото уран нямат, нямат и технологии за обогатяването му, а изведнъж взеха и решиха да не внасят уран от Московия:

https://www.reuters.com/world/us/us-senate-approves-bill-ban-russian-uranium-imports-2024-05-01/

Глупави американци, много глупави... :)

Вчера го пуснаха, днес започна да лъже! Не всичко е подарък. Има и на заем! С лихва!
Докат войната свърши, долара така ще е девалвирал, че няма да струва нищо - нали така :) Така че няма повод за притеснения

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3063 -: Май 02, 2024, 01:32:39 pm »
Нещо което никъде няма да намерите като информация какво се случва там. Руснаците са с тотално превъзходство, търсил съм информацията между редовете и никой няма да ви каже. От доста време войската на ВСУ оцелява на добра воля или както каза Тръм - Хората не бива да се убиват един друг ! Много точно казано. Войската вече е разбрала че не трябва и си стоят там, руснаците също не ги атакуват и те ако се появят хора които с дронове или нещо друго, надъхани те ги спират, ВСУ свалят тези китайските измислени дронове с картечницата ги свалят успешно много, няколко човека як огън и дрончето гръмва. На руснаците дроновете са други, те са руски, летят на високо и са убийственно бързи, но там явно се получава да кажат на хората които се занимават с тях да не нападат другите войници отсреща. Руснаците знаят че тези хора във ВСУ са там защото им плащат и им вървят заплати, а в Украйна работа НЯМА.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3064 -: Май 02, 2024, 01:40:13 pm »
VITAN, нищо не са разпродали, никой не е луд да купи уж на безценица, утре ситуацията ще се промени и на всички зделки за периода ще им бият шута много лесно, а ако някой предендира че си е купил нещо много евтино като ги отменят по дати за период от..дата, до дата.. и са ги излекували търнокопно. Никой няма да посмее да отиде да претендира и да е дал малко или много някакви пари просто ще пие една студена вода, а за претенции понеже претендиращите няма да са никак много може и да го разчовъркат - как е купил, от кого, парите откъде ги е получил.. По як търнокоп от това здраве му кажи, лекуват се такива неща лесно. Не мисля че са продали, защото толкова прости хора които сега да купят трябва да не са съвсем учили в училище. Там няма вече тази глупост - да искат да се бият, онези лумпита дето им викат нацита а са го гръмнали някъде, я от свръхдоза, предозирал си отидоха. Те пращат нормални хора, а те не искат да се бият за Донбас в който няма нио тяхно, те не са от там, другите отсреща - те са от Донбас.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3065 -: Май 02, 2024, 01:50:49 pm »
juliang, ако долара не се обезцени това е трагедия за хората в тази страна, там вече и с най голям доход от работа казват не може да се преживее. Преживявало се само с пари от заем, дори разни бизнесмени с бизнеси за милиони нищо не заработват. Гледах един с фамилен бизнес за милиони обяснява как губи пари и добавя пари от заеми и е наследил магазини в даун таун, земя много плюс фабрика за електронни части от прадядо му който не е кой да, а е изобретил основна електронна част - алуминиевия електролитен кондензатор и фабриката му работи и в момента докато си говорим, има поне 50 човека работници.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3066 -: Май 02, 2024, 01:59:12 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=bXv5A5MIqGE , такива неща за да почнат да се случват на други места там данъците трябва да ударят 0-лата, друго лекарство няма. Никой няма да инвестира в САЩ, в ЕС или Русия ако му искаш дори 1 цент данък. За Украйна просто забравете, там никой няма да купи.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3067 -: Май 02, 2024, 03:55:57 pm »
 juliang, има страни които са развити и са с прираст на коренното население - https://www.macrotrends.net/global-metrics/countries/SWE/sweden/population-growth-rate.
 Аномално е инвестициите да се насочват в една посока, под една посока разбирам само към китайските комунисти.
- Сащ отдавна почнаха да нападат китайците с невидимки, биологични, климатични..Дори осичките които са толкова разпространени, буквално при всички са мейд ин чайна, но проект от сащ..а те са много гадни, вярвай ми не лъжа.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3068 -: Май 02, 2024, 06:16:20 pm »
Нещо което никъде няма да намерите като информация какво се случва там. Руснаците са с тотално превъзходство, търсил съм информацията между редовете и никой няма да ви каже. От доста време войската на ВСУ оцелява на добра воля или както каза Тръм - Хората не бива да се убиват един друг !
Това го кажи на ватниците. Украинците защитават собствената си държава, собствените си градове. Ако имаш някаква друга идея какво да правят - готов съм да я чуя.

... ВСУ свалят тези китайските измислени дронове с картечницата ги свалят успешно много, няколко човека як огън и дрончето гръмва. На руснаците дроновете са други, те са руски, летят на високо и са убийственно бързи

Не са руски, китайски са. Точно като украинските. А големите им дронове са ирански.
Ето ти видео от руски блогер, който прави опити да се бори с дрон:
https://youtu.be/VrWo79_-ZoQ

И е хубаво да разнообразяваш източниците си на информация:
https://www.youtube.com/@TerraOpsUA/videos

juliang, има страни които са развити и са с прираст на коренното население - https://www.macrotrends.net/global-metrics/countries/SWE/sweden/population-growth-rate.
В Швеция от десетилетия са се настанили всякакви "печки" и именно те са причината за ръста на населението. Ето така изглежда шведския национален отбор по футбол преди 10 години:

Преброй колко са синеоките русокоси шведи в него... :)

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3069 -: Май 02, 2024, 07:00:36 pm »
juliang, нищо китайско няма в дроновете им, само дребни части. Те са жестоко маневрени, не се вижда като лети. Могат да пикират със свръхзвукова а иначе са с перка и много гадно ги изтрелват - две колчета и ластик, те го вдигат точно за секунди на много голяма височина, изчезва.

Неактивен h2motor

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 469
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3070 -: Май 02, 2024, 08:36:28 pm »
  Добре някак да се спре тази конфронтация вече там, защото тези неща които правят нямат нищо общо с китайските играчки, те показват едномоторни , но не са самолет защото няма никакви задкрилки а тялото е просто и не се вижда въобще как се управлява, това не са квадрикоптери които са бавни и видими, с камерата с която снимат клипа не може да се хване нищо а го пуска да мине на 20м. над главите им. Не прилича на китайските. Сигурен съм че могат да ги вдигнат и набутат в двигател на реакивен самолен при това леко, то е летяща дъска, толкова е просто и много бързо. Четях някои от ВСУ като пишеха - ние нямаме никакви дронове, дронове имат те и истината казват.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3071 -: Май 02, 2024, 09:00:39 pm »
juliang, нищо китайско няма в дроновете им, само дребни части. Те са жестоко маневрени, не се вижда като лети. Могат да пикират със свръхзвукова а иначе са с перка и много гадно ги изтрелват - две колчета и ластик, те го вдигат точно за секунди на много голяма височина, изчезва.

Някакъв видеоматерил за да видя за какво говориш? Не за колчетата и ластика - това го знам. За останалото.

Четях някои от ВСУ като пишеха - ние нямаме никакви дронове, дронове имат те и истината казват.
Дадох ти линк към канал на украински пилоти на дронове. Не е като да нямат никакви, нали? :)

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 597
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3072 -: Май 02, 2024, 09:14:38 pm »
h2motor,
не спори с Горелката. По-инат е от самуиловското магаре  :). И е все едно да спориш с радио.

Той е говорил най-големите глупости в тоя форум. Интересно ми е, дали е казал на сина си, какви просдтотии е говорил баща му тук, че нямало нужда човек да се учи във ВУЗ, можело човек да получи образование от Интернет. И всичко това при условие, че родителите му освен членове на БКП са били университетски преподаватели. Смятай и как е "радвал" баща си с разсъжденията си за образованието и русофобията.

Нормалните хора пращат децата си да учат, тоя вика нямало нужда, имало Интернет.  :)
Нямало и нужда да се спортува, той не бил спортувал никога през живота си, само трябвало да се пие и пуши, докато се инвалидизираш, после се минавало на бира - тя била по-лека от чая.  :)

Какво да спориш с такъв човек?  :)
Какво може да научиш от него, освен някоя простотия?

Ей на, днес ми изопачи думите, вика, че съм признавал, че през соца било 10-пъти по-зле. Аз друго казвам и то ясно, той перефразира през неговото горелкаджийско подсъзнание и изтръцка поредната глупост. Няма какво да му се отговаря на такъв.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 251
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3073 -: Май 02, 2024, 09:35:31 pm »
Некаква лична неприязън усещам? :)
Аре, Великден е, няма да си развалям празника с некви мишоци... цвъркай си там...

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 597
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Това трябва да ни плаши "епизод 2"
« Отговор #3074 -: Май 02, 2024, 09:40:38 pm »
Га пък стана религиозен, нали беше атеист?