Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
VITAN:
Уу, бравъс!
Вселенска справедливост ще е, да се видиш в нямане на пари и само такова да ручаш...
Айде пак на амбразурата:
Свобода е да не ти се налага да правиш това, което не искаш: Най-страшното в цялата история с буболечките в храните
https://thebulgariantimes.com/%d0%a1%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%88-%d1%82/
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Януари 30, 2023, 04:47:42 pm ---Уу, бравъс!
Вселенска справедливост ще е, да се видиш в нямане на пари и само такова да ручаш...
--- Край на цитат ---
A нищо да не ручаш по-справедливо ли е? :)
А за TheBulgarianTimes нееднократно съм изказвал мнението си. Изключително обективни професионалисти, специалисти във всички области :)
ppipilica:
Ти Юлиане, чете ли статията, с кое не си съгласен в нея, аз поне не видях нещо което да не е истина и да не го знаем.
juliang:
--- Цитат на: ppipilica в Януари 30, 2023, 08:35:45 pm ---Ти Юлиане, чете ли статията, с кое не си съгласен в нея, аз поне не видях нещо което да не е истина и да не го знаем.
--- Край на цитат ---
Искаш да изреждам ли? ОК:
--- Цитат --- Много малко са тези, които осъзнават истинския проблем с тези европейски регламенти, а той е, че нещо ни се НАЛАГА НАСИЛСТВЕНО по политическа линия. БЕЗ нашето съгласие. А това е ни повече, ни по-малко фашистки почин.
--- Край на цитат ---
По тази логика АБСОЛЮТНО ВСЕКИ закон е фашистки. Вкл. и закона за движение по пътищата, закона за защита на детето и закона за биологическото разнообразие.
--- Цитат ---Досега кой ви е спирал да ядете буболечки? Някой да е идвал у вас, за да провери дали си готвите мухите на яхния или ги биете с вестник? Не е. И можехте спокойно да си ядете всичко, което пожелаете – мухите, хлебарките, червеите, даже и съдържимото на тоалетната, ако ви се нрави. Никой нищо не ви е забранявал.
А защо не сте го правили? Ами защото не сте искали.
Да, но сега положението става „няма не искам, няма недей“.
--- Край на цитат ---
Излиза, че всеки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще трябва да яде бубулечки. Няма не искам - ще ядеш!
--- Цитат ---Едни щели да четат етикетите, другите пък нямало да пазаруват от магазини. Да, това е вариант, но не е решение на проблема като цяло, нито спасение.
--- Край на цитат ---
Ако не четеш етикета, вместо уиски можеш да си купиш течност за чистачки и резултата ще е трагичен.
--- Цитат ---Защото почти никой не си задава въпроса: „А с какво ще хранят децата в детските градини и училищата?“
--- Край на цитат ---
ДНЕС кой си задава този въпрос? ЗАЩО не си го задава? Нали разчита на СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА и днес, както ще разчита и догодина?
--- Цитат ---Колко хора познавате, които могат да си позволят да гледат децата си вкъщи и да не ги пращат в ясли, градини и училища? А колко родители готвят на децата си и им дават храна за училище? Колко майки могат да замесят хляб или да разточат баница? Тези, които аз познавам, се броят на пръстите на едната ми ръка.
--- Край на цитат ---
И за това е виновна държавата ли?
Аре няма да продължавам, че наистина ми е смешно да обяснявам очевидни неща на възрастни хора...
Наистина ли не усещате кога ви "работят"? Толкова ли нямате инстинкт за оценка на това което ви се предоставя - и като храна, и като информация? Не ви ли мирише на гнило когато ви предостават информацията по този начин? Откога сте се превърнали в кучето на Павлов, което почва да лае когато му покажат не светеща лампа, а набор от определени думи?
Витко се опитва, но все още не може да се сдържи и директно ви дава изводите, докато в статията много умело, но твърдо ви вкарват в един коловоз, от който можете да излезете само с едно заключение. Европейски закони = фашизъм. Фашизъм = концлагери, милиони умрели. Бубулечки -> закон, следователно бубулечки -> концлагер, милиони умрели.
Закон за бубулчеките. Закона е задължителен за спазване. Има закон за бубулечките -> всички ще бъдем задължени да ядем бубулечки, иначе ще ни глобят или ще ни вкарат в затвора.
И задължително се наместват децата, нашето бъдеще... И рака - болестта от кот овсе още няам лечение.
Примерно тези връзки ви се прожектират в мозъка и ако не се усетите, вече сте в коловоза. След прочитане на статията вече имате "собствено" мнение, което на практика е мнението, което писачите на статияат са искали да изградите.
VITAN:
--- Цитат на: ppipilica в Януари 30, 2023, 08:35:45 pm ---Ти Юлиане, чете ли статията, с кое не си съгласен в нея, аз поне не видях нещо което да не е истина и да не го знаем.
--- Край на цитат ---
Чукча не читатель, чукча писатель (сиреч пропагандист).
--- Цитат на: juliang в Януари 30, 2023, 09:02:39 pm ---Излиза, че всеки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще трябва да яде буболечки. Няма не искам - ще ядеш!
--- Край на цитат ---
Мда ве! Янките му намериха цаката.
Никой не искал да яде буболечки се оплаквали.
Сега пише: протеин.
Апропо, защо Кока-Кола не пише, че там има готварска сол?!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия