Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (448/919) > >>

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 10:10:45 am ---1. Не, не съм споменавал и имал предвид американския геноцид над индианското население с изтребване на 14 мил. червенокожи

--- Край на цитат ---

--- Цитат ---В книгата на руския политик, бивш затворник от ГУЛАГ, И. Л. Солоневич „Русия в концлагер“ (1934, София) се отбелязва: „Аз не мисля, че общото число на всички затворници е било по-малко от пет милиона души. Вероятно – повече. Но, разбира се, за никаква точност на преброяването не може да става дума“.

Американският историк и съветолог Р. Конкуест в своята книга „Големият терор“ (1973) привежда още по-впечатляващи бройки: в края на 1939 броят на затворниците в затвори и лагери е нараснал до 9 млн. души (сравнено с 5 млн. през 1933 – 1935 г.).

Солженицин също оперира с бройки от порядъка на няколко десетки милиона репресирани.

Известният публицист A. В. Антонов-Овсеенко (син на разстреляния съветски военачалник В. А. Антонов-Овсеенко) счита, че от януари 1935 до юни 1941 са репресирани почти 20 млн. души.
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 10:10:45 am ---2. То като говориш за бягане през граница, напоследък има много западноевропейци и американци, които бягат на Изток - Русия, като към настоящия момент има придошли от доволния запад 12 000 семейства.
Руската федерация им е отредила терен, раздава им земя и заселват районите с тези западни бежанци.

--- Край на цитат ---
https://www.ameredia.com/resources/demographics/russian.html

--- Цитат ---Russian American population is estimated at approximately 2.9 million people.
--- Край на цитат ---
Това е само в САЩ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Russians_in_Israel

--- Цитат ---Russians in Israel or Russian Israelis are post-Soviet Russian citizens who immigrate to Israel and their descendants. As of 2022, Russian-speakers number around 1,300,000 people, or 15% of the Israeli population.
--- Край на цитат ---

А ти ми обясняваш за хора колко живеят у Севлиево или Поморие... :)

В Москвия на мигрантите им дават земя да копят като къртици, а в САЩ руските мигранти си живеят така както си искат:
https://youtu.be/YAFBKha3Q4g

А през това време Мечо Пух съвсем по братски дере по 3 кожи от ватенките, които искат да имат поне що-годе прилична кола: https://youtu.be/2eb0AJJGnMY
Щот истинска кола в Московия вече е почти невъзможно да се намери... всичко е китайско, дори и на него да пише "Москвич" :)
Кола за 8 милиона рубли (или 80 000 евро, или 160 000 лева) която се чупи за 30 км...

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Ноември 30, 2023, 11:03:00 am ---
В Москвия на мигрантите им дават земя да копят като къртици, а в САЩ руските мигранти си живеят така както си искат:
https://youtu.be/YAFBKha3Q4g

--- Край на цитат ---

Това няма нищо общо с геноцида на украинците над собствения си народ в ДНР и ЛНР. Ти отново измести фокуса поради безсилие и простотия.

Ама тъй-тъй ми рекламираш живота в САЩ, защо не си продадеш апартамента в София, като е толкова хубаво там, защо не отидеш на хубавото, да живееш на квартира или на палатка - милиони там живеят на палатки в мегаполисите  :D, и да станеш един истински демократ?

Вместо това живееш тук, като комунист, застопорил си се в собствено жилище и гласуваш за комунисти и 6-таци, то няма за кой друг, освен за мене да гласуваш, но аз още не съм влязъл в политиката.  :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:18:29 am ---Това няма нищо общо с геноцида на украинците над собствения си народ в ДНР и ЛНР.

--- Край на цитат ---
За Гладомор-а и ГУЛАГ-а нищо не казваш...

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:18:29 am ---Ама тъй-тъй ми рекламираш живота в САЩ, защо не си продадеш апартамента в София, като е толкова хубаво там, защо не отидеш на хубавото, да живееш на квартира или на палатка - милиони там живеят на палатки в мегаполисите  :D, и да станеш един истински демократ?

--- Край на цитат ---
Аз тук съм си добре. Избирам си 6-таци (колеги) на ръководни постове, те управляват така, че на мен да ми е добре.
А ти що кат нищо не те кефи тук не стегнеш чемодана и не отидеш при ония 12 000 западни семейства в рая на земята? Стоиш, само ревеш колко е гадно и "как я съсипаха тая държава", но нито ходиш да гласуваш за да промениш нещо, нито се изнасяш в по-добро място... Некъв мазохизъм ли е това, или какво? :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Ноември 30, 2023, 11:40:43 am ---1. За Гладомор-а и ГУЛАГ-а нищо не казваш...

2. Аз тук съм си добре. Избирам си 6-таци (колеги) на ръководни постове, те управляват така, че на мен да ми е добре.
А ти що кат нищо не те кефи тук не стегнеш чемодана и не отидеш при ония 12 000 западни семейства в рая на земята? Стоиш, само ревеш колко е гадно и "как я съсипаха тая държава", но нито ходиш да гласуваш за да промениш нещо, нито се изнасяш в по-добро място... Некъв мазохизъм ли е това, или какво? :)

--- Край на цитат ---

1. Ти ли не каза нищо за атомните бомби над Хирушима и Нагасаки?
Ти ли не каза нищо за газовите камери на Хитлер и за изтребването на комунисти в България - затова е имало партизани.
За геноцида на американците в Иракските войни - пак нищо не спомена.

2. Аз не съм се оплаквал от живота си в България, напротив, най-редовно заявявам, че докато ти си наврят в саждите и миризмите на ТЕЦ-а и мандрата  :D, докато правиш здрасти на хлебарките в циганския хлебозавод Демея, аз си пия някъде кафето, я съм на спорт, я решавам задачи с някоя мома  ;), да имигрирам в САЩ да го карам на ножки ли? Да се изгърбя ли, да си дам времето и здравето за някаква стара западна кола ли?

По принцип ми се иска да ида на изток - Русия, но е много скъпо. Най-скъпите екскурзии са в Русия, защото там има много висок стандарт.
А за гласуването - правя го само при внимателна преценка.
Но не съм гласувал досега, като тебе за БКП-Олд Стар + 6-то главно.

Разбирам те, ползвал си комунистическите връзка за придобиване на гражданство, явно си и работил в 6-то Главно, още като келеш  ;), най-доброто ти прикритие е, да лаеш, какви комунисти са другите, а ти бая си блажил изглежда и си лоялен - вашите хора се поддържате. :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:55:34 am ---2. Аз не съм се оплаквал от живота си в България...

--- Край на цитат ---
Затуй спри да рИвеш кат ощипана мома как държавата е кофти, как всичко се разсипвало и как сме били колония.

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:55:34 am ---... аз си пия някъде кафето, я съм на спорт, я решавам задачи с някоя мома  ;)

--- Край на цитат ---
А ако беше свършил и нещо полезно за обществото - държавата щеше да е още по-хубава. Ама ти си научен само да лежиш по гръб, да си бъркаш в дупките и да ревеш как сме били роби.

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:55:34 am ---По принцип ми се иска да ида на изток - Русия, но е много скъпо. Най-скъпите екскурзии са в Русия, защото там има много висок стандарт.

--- Край на цитат ---
Не ти говоря за екскурзия. Отиваш, дават ти земя безплатно и почваш да я обработваш - като 12-те хиляди амрикански семейства, дет вече са в рая на земята.

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 30, 2023, 11:55:34 am ---Разбирам те, ползвал си комунистическите връзка за придобиване на гражданство, явно си и работил в 6-то Главно, още като келеш  ;), най-доброто ти прикритие е, да лаеш, какви комунисти са другите, а ти бая си блажил изглежда и си лоялен - вашите хора се поддържате. :D

--- Край на цитат ---
И щот съм ползвал комунистически връзки и съм блажил, затуй сега съм с оловни обувки в смрадта на мандрите... А ти като един потомствен войвода, партизанин и радетел на БКП можеш да си позволиш да плуеш в някое кафе и да зяпаш дебелите задници на циганките в Сливен... щот сегашната власт те репресира, поробва и продава на запада:)

Айде вземи да даваш някакви консистентни резултати, че вече хората се объркаха...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия