Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (415/919) > >>

EDM electronics:
Другарю Михаил Кузмов,
хич и не се учудвай, че се обръщам към теб с "другарю", защото ти доста години си ял комунистическите кифтета и за да разсееш съмненията към съпричастността си на червената трапеза, се оплакваш, че те били кисели и се възмущаваш на болшевизъм.  :)
Ти мен ли си дошъл да лъжеш?
Колко изобретения направи в Института по изобретенията тогава, колко направи и тук във форума?  :)
Сега разбираш ли, защо не получаваш заплата от форума?  ;)

Не си заравяй главата, като щраус, това няма да ти скрие оголения ...., а и нали знаеш, че аз не ги оставям така недовършени нещата.  :D

Твоя случай с кифтетата ми напомня на една интересна случка с мой познат в Бургас преди години: :D
Седнал той с жена си на крайбрежен скъп ресторант вечерта и си поръчал пържола с гарнитура.
Донесли му, хапнал, но вика към края нещо около кокала пържолата ми намириса, но въпреки това я изядох. Стана ми кофти, оригнах се малко на лешов червей :D и набрах смелост, реших да направя рекламация на сервитьора.
Повиках го, а той един мускулест, малко ме достраша от него, но му казах:
- Другарю сервитьор, искам да направя рекламация, пържолата миришеше край кокала.
- Сервитьора попитал, а къде е тя?
- Ями аз я изядох.
- Ами щом ти е миришела, защо я изяде, ами не се оплака преди това?
- Ами не знам, но искам да ми върнете парите.

Тогава сервитьора вика ме хвана за врата и ми натри чинията на главата, и ме накара да повръщам, като върна обратно пържолата в чинията, тогава щял да ми върне и парите.  :D

Михаил Кузмов:
Другарю електроникс! Ни най малко! Културно и възпитано обръщение! Напомня ми годините когато си хортувахме в политбюро! Весели, радостни, честити, кИфтетата не бяха кисели! Сега съм принуден да пия водка "Кремълска легенда" защото Путин ми изпраща. Аз повече харесвам "Белуга", но от уважение, трябва. Изпрати ми я с послание  "да ни е честита 2 години СВО" ! И сега само ще си я гледам 3 месеца! Той пък що не побърза!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 14, 2023, 09:00:19 pm ---1. Всички империи умират по еднакъв начин...
2. Невежеството (относно геометричната прогресия) ражда химери...

--- Край на цитат ---
Много правилно съждение VITAN, много малко хора осъзнават до какво води геометричното натурпване

--- Цитат на: juliang в Ноември 14, 2023, 07:59:28 pm ---Да, има-няма още 100-200 години и ще рухне, къде ще ходи....

--- Край на цитат ---
juliang, необоснования оптимизъм е хубаво нещо, и помага в някои ситуации, но реализъма е още по-добро. Всъщост като вземете втората точка на VITAN и приложите следващата историческа графика, нещата изглеждат съвсем различно, не мислите ли ?
https://howmuch.net/articles/rise-and-fall-dollar

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 15, 2023, 11:21:57 am --- juliang, необоснования оптимизъм е хубаво нещо, и помага в някои ситуации, но реализъма е още по-добро. Всъщост като вземете втората точка на VITAN и приложите следващата историческа графика, нещата изглеждат съвсем различно, не мислите ли ?
https://howmuch.net/articles/rise-and-fall-dollar

--- Край на цитат ---

Взето от същата тая статия:

--- Цитат ---$100 in 1913 would only be worth about $3.87 today.
--- Край на цитат ---

Искаш ли да ти кажа колко струват 100 български лева от 1913 година сега? Няма да се ровя назад в миналото, само ще ти кажа че по времето на Жан Виденов 100 лева станаха 10 стотинки. А преди това е имало още няколо парични реформи.

Сега оставям на теб да сметнеш какво е останало от 100 царски рубли от 1913 година. Защото и те през 1998 година махнаха 3 нули от рублата, а за по-назад не искам и да споменавам... Това означава че старата валута е имала 0.1% от покупателната способност на новата. Само при реформата от 1998 година...

В сравнение с това долара е запазил цели 3% от стойността си за повече от 100 години...

Какво пречи Федералния резерв да направи като нас или като Центробанк-а? Издава една депеша, дето казва "1000 стари долара са равни на един нов" и ще имаме един изключително скъп долар - с 20 наши лева ще можеш да си купиш 1 цент... Това какво ще промени?

Ksurnev:
Тук е мястото за вица.

Песимиста рекъл: От това няма накъде да е по-зле....
Оптимиста казал: Има имаааа...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия