Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 01, 2023, 04:51:19 pm ---Пак ти казвам - тъпа система си.
--- Край на цитат ---
Взе ми думите от устата...
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 01, 2023, 04:51:19 pm ---Никъде в моя пост не се е съдържало изказване, което да бъде оборено с "тренда" на руската валута.
Просто приказваш несвързани неща, да имитираш някакви познания.
Посочи ми, къде в моя пост приляга да ми противопоставиш "тренда" на обмена на рублата?
--- Край на цитат ---
Да, защото ми обясняваш че гледаш само абсолютните стойности. И ми даваш примери с японска йена.
А целия спор тръгна от:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 01, 2023, 11:35:31 am ---Един единствен човек - Великия Путин провали техните планове и не само, но и с шахматни ходове на геополитическата дъска, ще фалира целия прогнил Запад.
--- Край на цитат ---
Ша го фалира, ама някой друг път. Ти не знаеш какво означава фалит на една държава на свой гръб, аз съм преживял такъв два пъти (или три, вече им загубих бройката).
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 01, 2023, 04:51:19 pm ---И "тренда" както ти си мислиш, също не е показател за състоянието на покупателната способност на населението и стандарта на живот. Тренда определя посоката на търговията, а тя дали е възходяща или низходяща влече други последици. Ако тренда е отрицателен се повишава търговията - износа на стоки, така че не е загуба, напротив салдото износ/внос е положително - от там идва печалбата на една държава. И доказателство за това е ръстът на руската икономика в условията на безпрецедентни санкции и СВО. Този тренд устройва руската икономика, дори китайците често умишлено понижават тренда, като обезценят валутата си.
--- Край на цитат ---
Ако си произвеждаш всичко сам - да, до известно време това помага. Но в тоя случай никой навън няма да иска твоята валута, защото знае че след 1 седмица или 1 месец тя ще струва по-малко. И затова няма да иска да ти продава нищо срещу твоята валута. Ще иска да му плащаш в нещо, дет няма да се обезценява толкова бързо.
Никой няма да иска да взима заем в твоята валута, защото лихвения процент по него ще е по-висок от този на по-стабилни валути. Което пък подяжда банките. А без банки нещата отиват по дяволите много-много бързо.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Ноември 01, 2023, 04:37:59 pm ---https://rutube.ru/video/cbd9d18a81d0c4c00fe6c8f9353fe294/
Герхард Шрьодер: САЩ не позволили на Украйна да сключи мир (с Русия)
--- Край на цитат ---
И с какво са ги заплашили? Че ще ги нападнат, ако седнат на масата за преговори? Че ще им спрат доставките на оръжие, ако войната приключи? Че ще конфискуват милиардите на Зеленски в западни банки?
И да говорим конкретно - такива преговори са били водени през март миналата година - преди повече от година и половина.
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Ноември 01, 2023, 08:53:19 pm ---И с какво са ги заплашили? Че ще ги нападнат, ако седнат на масата за преговори? Че ще им спрат доставките на оръжие, ако войната приключи? Че ще конфискуват милиардите на Зеленски в западни банки?
--- Край на цитат ---
EDM electronics:
Киро Брейка е на годините на Горелката.
Човека е много адекватен и няма нищо общо с тоя типигьос - вика гейовщината било олицитворение на свободата и демокрацията. Ами дано дойде у вас тая свобода и демокрация ве, аз не я искам. Дядо ми хайдутина, дето е мрял за такива типигьоси - либерали и колониални раболепници, да не е сега нашия с фес и потури, с шаека да бере домати в Анадола, да подпира гегата, а от селянин да стане софиянец - комунистите го направили столичанин, да се прави на баровец. От калта на село с цървула право на жълтите павета и до зала Арена Армеец, дето на един концерт не е ходил. Аз ходя там, блъскам по 300 км в едната посока с Жигулата, че като угасне по пътя я паля с манивелата ;), да получа културна и духовна храна, той там на 2 крачки от залата, а един път не е ходил.
Все едно аз съм го казал, Киро ми взе думите от устата:
https://www.youtube.com/v/fTuMlY3jzH4
h2motor:
В момента милитаризацията е вече почти в миналото, имаме оръжия над главите си, те са нападателни и защита срещу тях няма и да има. Избора е между самоунищожение или да продължим колкото и да ние трудно. Скоро няма да стане да се разбираме идеално. Големите държави трябва да осъзнаят че те граничат една с друга, те са съседи и избират между добри съседи които си помагат и съседи които са в антагонизъм. Но САЩ времето в което процедираха като селски хулигани изтече, Русия също трябва да е наясно че трябва да се търпят взаимно с всичките си недостатъци. Виждат че не може да има лидери, защо тогава се напъват ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия