Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (355/919) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 08, 2023, 09:46:41 pm ---Не знам кой работи там въобще при тия горелки и тия високи температури...  ;)

--- Край на цитат ---
EDM electronics недейте така, високите температури са много енергия на определен обемен материал/газ, та който не ги оценява/харесва зимния сезон няма много да му се нрави. Аз също работя ( любителски ) с високи температури и много ги любя,  особенно през зимата :).

Сега даже планирам да работя и през лятото с тях но най-вече със DIY соларни концентратори (като те спокойно вдигат температруата до 900-1000C . Основни изчисления показват че една праболична чиниика r=150cm, с аналогов соларен тракър (такъв направих преди 10-тина години), е идеална за сезоните със силна слънчева радиация. 

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Октомври 08, 2023, 10:35:31 pm ---
1. Като един богат човек мисля че ще можеш да си позволиш ден-два в хотел Рила на Боровец.

2... чупи хляба преди да го ядеш, че не се знае какви изненади има вътре :)

3. Мислех да ти пиша да дойдеш да сложиш едно рамо, да видиш какво е да работиш реална работа, ма се отказах - само акъл ще даваш и ще търсиш кусури :)

--- Край на цитат ---

Другарю,

1. Разбирам сарказма ти, но колко богат може да бъде наследника на Карл Маркс и Ленин взети заедно, материално обезпечен с една 50 г. Жигула?  :)

2. Аз хляб не ям, ям само вратни пържоли.  :D
Хляб ядат вегани, будисти и т.н., те да му мислят....
Ама и те не заслужават да ядат нещо повече - михлюзи...

3. Не се виждам в цеха на хлебозавод, да правя каквото и да било, дори на директорския стол не се виждам, камо ли заврян в катрана. Аз ако съм искал такава работа е най-лесно да го постигна. Дори в най-лошите си кошмарни сънища не съм си представял да работя това, което работиш ти.  :)

Вярно, няма срамна работа и недостойна, но всеки сам избира пътя си в живота.

EDM electronics:
Очаквам сега да се подпали етническия конфликт кюрди-турци, да пламне цяла Турция, защото голям процент от населението на Турция са кюрди, както и конфликта Сърбия-Косово. Същото е положението с нерешения въпрос за връщането на о. Тайван към тялото си Китай. Само е въпрос на време СВО на Китай да започне.

Тогава целият конспиративен план за 3-тата или 4-тата световна война ще е завършен.
Натрупаното напрежение в конфликтите на отделните държави за период на относителен мир от 80 г. може да се изпусне само с война. Прав е този, който е по-силен. Юмруците решават споровете.

Като цяло всички тези конфликти са до голяма степен следствие от американската имперска политика и техния износ на "демокрация", като "демокрация" е термина за неоколониално управление и защита интереса само на колонизатора, без той да се интересува от чуждия интерес.

Е, идва един момент когато притиснатите вече в ъгъла се решават на крайни мерки и играят ва-банк на живот или смърт.

Подобно е положението на палестинците.
Израел им отнема систематично територията от 48 г. насам и сега са ги натикали в един резерват - Ивицата газа, заградени с висока 30 метрова стена, 24 от които под земята. Там са ги набутали да живеят, като цигани и да мрат. Но те те мрат, а се размножават главоломно, като защитна реакция за оцеляване на народа им. Очаквам безмилостна патаклама.

Въобще другарки и дрОгарЕ, хардлайне(А)ри и лайфКочове,  ;)
ще се повторят събитията от ВСВ, когато основния подпалвач САЩ ще подпали конфликтите в целия свят, да се избиват другите, докато те си стоят на заграбения от тях остров Северна Америка, обградени от защитната преграда на двата най-големи океана и ще наблюдават случващото се, докато текат процеси на гражданска война и мизерията, която ги очаква, защото вече никой няма да им се подчинява. Ще се надяват да се включат в края на патакламите, за да изкарат финансови и политически дивиденти, най-малкото опрощаване на задълженията си, т.к. ние опростихме нашите 10 млрд $ на Ирак под натиска на САЩ.

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 11, 2023, 11:18:25 am ---... и сега са ги натикали в един резерват - Ивицата газа...

--- Край на цитат ---
Не е вярно, както и всичко останало което си написал :) Палестинците имат огромна територия на западния бряг на река Йордан, но за разлика от израелците не са направили нищо да я култивират и пригодят за обитаване.

Ksurnev:
https://www.vesti.bg/bulgaria/kabinetyt-spira-izgrazhdaneto-na-aec-belene-6180830
Ток Йок!!!
Некой нещо против?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия