Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
Ksurnev:
А това трябва ли да ни плаши????
За половин час към 4 ч. следобяд 5G спря, певключи на 3Г, даде ми че няма връзка, след половиния час се появи без ЛТЕ то, и след около 5 м. се възстанови. Това е за А1.
За Виваком към 3ч. сл. обяд ми динесоха телефон, на който беше сменена паролата за достъп до мрежата. Не можеха да дадат интернет на един лаптоп. До вчера не бяхя имали проблеми.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Октомври 04, 2023, 10:31:29 pm ---Има такива групи, но понеже не защитават идеята на която ти симпатизираш, никога няма да ги признаеш за експерти... За теб такива хора винаги ще са продажници, соросоиди, предатели на националните интереси и какви ли още не.
--- Край на цитат ---
Тук нещо не домислихте отговора си или просто не е насочен към правелиния ресипиент.
Но най-малкото дайте примери за таквива групи и техние виждания за да се запознаем с тях. Нямам нищо напротив относно грамотни хора които защитават логично определни идей за енергиина ефективност и най-важното, за разлика от монго коглеги тук, лично не съм под влияние на никакви национални интереси (и чесно казано това ми се вижда смешно но това е друг въпрос) но определено съм под огромно влияние на интересите относно енергиина ефективност, независимо кой я предлага, разработва или имплементира.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 05, 2023, 01:04:24 pm --- Нямам нищо напротив относно грамотни хора които защитават логично определни идей за енергиина ефективност и най-важното, за разлика от монго коглеги тук, лично не съм под влияние на никакви национални интереси (и чесно казано това ми се вижда смешно но това е друг въпрос) но определено съм под огромно влияние на интересите относно енергиина ефективност, независимо кой я предлага, разработва или имплементира.
--- Край на цитат ---
Да, само дето си под влияние на лакомията, дайте да гребеме там където има най много, нищо че е опасно и може да се самоунищожим. Или си мислиш че останалите са прости и не знаят къде колко енергия има.
miromad:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 05, 2023, 01:04:24 pm ---Тук нещо не домислихте отговора си или просто не е насочен към правелиния ресипиент.
Но най-малкото дайте примери за таквива групи и техние виждания за да се запознаем с тях. Нямам нищо напротив относно грамотни хора които защитават логично определни идей за енергиина ефективност и най-важното, за разлика от монго коглеги тук, лично не съм под влияние на никакви национални интереси (и чесно казано това ми се вижда смешно но това е друг въпрос) но определено съм под огромно влияние на интересите относно енергиина ефективност, независимо кой я предлага, разработва или имплементира.
--- Край на цитат ---
И за мен няма значение дали експертите са сини, зелени или червени! Важното е да си разбират от работата, да са независими /което е мнооооого важно/ и да дават логични доводи "за" и "против" дадена технология, ползи и вреди на всяка от използваните и предвидените да се използват технологии, дълговечността на работа, надеждността /да не останем посред зима без ток/, как производството и употребата на всеки един компонент по веригата на дадена технология влияе на околната среда и сравнението с конвенционалните /морално остарелите/ технологии. И накрая да се вземе едно добре обмислено решение, което ще е от полза за потребителите /цена, достъпност, лесна употреба, лесно поддържане на системите и така нататък/.
Относно националните интереси не си прав. Тук има два варианта - или е от полза на държавата и гражданите /гледаме си националния интерес/, или е в ущърб на държавата и гражданите /работи за интереса на някоя друга страна или човек, но не и на нашата/.
А аз въобще не знам защо се захванаха тук в Европа със "зелената сделка"? Ако е заради "глобалното затопляне", то това са пълни глупости и не знам кой още се хваща на тази въдица?!?! Ама явно заради "глобалното затопляне" искат да прокарат такива драконови мерки, които още по-здраво да ни дръпнат юздите, та да не може да шаваме много много.
juliang:
--- Цитат на: miromad в Октомври 06, 2023, 06:00:04 pm ---Относно националните интереси не си прав. Тук има два варианта - или е от полза на държавата и гражданите /гледаме си националния интерес/, или е в ущърб на държавата и гражданите /работи за интереса на някоя друга страна или човек, но не и на нашата/.
--- Край на цитат ---
Кога ще разбереш че държавата - това не е нещо отдалечено от гражданите? Едните граждани искат евтина газ, и искат да надупчат Добруджа за да добиват шистов газ, другите искат ниви и не щат шистов газ. Кои интереси да защиатва държавата?
Едните граждани искат чист въздух, другите искат да продъжават да ровят Тракийската низина и да горят пръст, пръскайки прахоляк из цялата околия. Какво да правят тия в Министрски съвет?
Да се върнем на референдумите. Как мислиш - колко от населението ще са "за" ако се посатви въпроса "Всеки работоспособен гражданин вади по 10 000 лева от джоба си за да имаме едни 20 милиарда и да почнем да изграждаме нов АЕЦ още утре?" Щото 10 000 лева по 2 милиона бачкатори са 20 милиарда - едва ще стигнат за някакъв АЕЦ... Но ако въпроса е "Искате ли нов АЕЦ още утре?" - всички ще са "За"...
--- Цитат на: miromad в Октомври 06, 2023, 06:00:04 pm ---А аз въобще не знам защо се захванаха тук в Европа със "зелената сделка"? Ако е заради "глобалното затопляне", то това са пълни глупости и не знам кой още се хваща на тази въдица?!?! Ама явно заради "глобалното затопляне" искат да прокарат такива драконови мерки, които още по-здраво да ни дръпнат юздите, та да не може да шаваме много много.
--- Край на цитат ---
Защото цяла Европа е в нашето положение. Клатят ги и от Изток и от Запад с енергийните източници. Затова и Европа реши да направи нещо, за да може да подобри положението си. Да, ще е скъпо, да, ще е болезнено... но ако продължаваме да висим на Потоците от Изток и на шистовия гас от Запад - все ще сме наведени.
Да, има и трети вариант - осмърдяваме си територията като Китай с въглища, чудим се откъде да внесем нефт за колите си вместо да караме електрички... и да се надяваме някой да не ни се разсърди и да не ни спре газта или тока или нефта... Докога ще сме зависими от това или онова?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия