Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (331/919) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Август 31, 2023, 01:35:53 pm ---
тепърва се почва, не се шашкай. Е те тая, зам. минисър на отбраната на Украйна Маляр:

рече, че имат вече женски военни униформи, включително и военни униформи за бремненни.

--- Край на цитат ---

Това Захарова ли го каза, или Брикотин? :)
Щото ако ще се замеряме с жълтини... аз имам също "достоверни източници" :)

https://www.youtube.com/v/X55pZQToxbA

--- Цитат на: EDM electronics в Август 31, 2023, 01:40:33 pm ---Украинците са избрали някое населено място за прикритие, без да ги интересува мирното население, руснаците били виновни, че се разрушил града.

--- Край на цитат ---
Ти явно не искаш да схванеш, че населеното място е УКРАИНСКО, и украинците са си У ДОМА, докато някакви варвари, довлекли се от степите бомбардират рдоните им градове. Нищо де... ще го разберат по трудния начин. Мисля че 500 дни вандалщини биха изчерпили търпението на всеки. Сега да си стягат бомбоубежищаат до Урал и да свикват с воя на сирените по нощите.

P.S. https://exler.ru/blog/chem-importozamestit-gollivudskoye-kino.htm

--- Цитат ---"Безусловно, может. Потому что качество китайского кинематографа очень сильно выросло за последние несколько лет. Иногда сложно даже подумать, неужели это полностью произведенный самостоятельно Китаем фильм. Настолько высоки технологии производства, настолько хороша игра актеров и сами съемки", - сказала Наумова, отвечая на вопрос журналистов, сможет ли китайское кино восполнить дефицит в России
--- Край на цитат ---

Китайски Москвичи, сега и китайски "17 мига от пролетта"... :)

И малко вицове от нета:

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Август 31, 2023, 02:09:31 pm --- Нищо де... ще го разберат по трудния начин. Мисля че 500 дни вандалщини биха изчерпили търпението на всеки. Сега да си стягат бомбоубежищаат до Урал и да свикват с воя на сирените по нощите.

--- Край на цитат ---

Аз бях ли ти споменал, че дори еднократното приемане на алкохол 100 гр. уврежда хиляди мозъчни клетки? Да не говорим за ежедневната употреба.

Като ти чета разсъжденията мисля, че е време да го разбереш.  :)
Дано не бъда лош пророк, но нещата при теб са дегенеративни. Много скоро ще го разбереш.
Ако трябва човек да те взема на сериозно, то тия разрушения не би трябвало да са причинени от руснаци, защото според теб трябваше още преди 1 год. да са им свършили боеприпасите и ракетите.

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 31, 2023, 02:30:31 pm ---Аз бях ли ти споменал, че дори еднократното приемане на алкохол 100 гр. уврежда хиляди мозъчни клетки? Да не говорим за ежедневната употреба.

--- Край на цитат ---
Мен доктора ми го е предписал... :)

--- Цитат на: EDM electronics в Август 31, 2023, 02:30:31 pm ---Ако трябва човек да те взема на сериозно, то тия разрушения не би трябвало да са причинени от руснаци, защото според теб трябваше още преди 1 год. да са им свършили боеприпасите и ракетите.

--- Край на цитат ---
А според едни други прогнози ватенките трябваше от преди една година да са на Ламанша... всеки греши както се казва :)

juliang:
Витко, сори че нямаш Фейсбук, ще трябва да ми повярваш на честната дума, че поста е от посолството на Московия в България (за какви неща съм абониран във Фейсбука само... :) ):
https://www.facebook.com/rusembul/posts/692512029583380

--- Цитат --- В Новосибирск е разгърнат нов суперкомпютърен комплекс на основата на руски технологии
...
Руският суперкомпютър ще направи възможно създаването на иновативни материали за енергетиката, самолетостроенето и космическата индустрия. Също така неговата изчислителна мощност ще се използва в проекти, свързани с изкуствен интелект и машинно обучение.
...
Мощността на комплекса се състои от седем сървъра с общ капацитет от 392 ядра. Минималната скорост на трансфер на данни е 75 Gbps. Очакваната пикова производителност на суперкомпютъра е 47 Tflops.

--- Край на цитат ---

И го сравняваме с това:
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4090.c3889

--- Цитат ---FP16 (half) - 82.58 TFLOPS (1:1)
FP32 (float) - 82.58 TFLOPS
FP64 (double) - 1,290 GFLOPS (1:64
--- Край на цитат ---

За който не е разбрал - посолството на Московия у нас с гордост съобщава, че в Новосибирск е изграден суперкомпютърен комплекс с изчислителна мощност равна на... половин видеокарта на  NVidia... :)
Не знам... колкото и да се сдържам, тази новина буди у мен само смесица между истеричен смях и недумение...

VITAN:
Жужи,

споко ве, тая година полупроводници, догодина цели проводници. Ще се научат. До преди 20 години китайците какви коли правеха, сега слагат всички в джоба си. Буквално. Мимоходом отметнах, че отдела на Фолксваген за производство в Русия ще става китайски...
До колкото помня руснаците имат и много по-мощни супер-компютри.

На друго трябва да се радваш и изпадаш в екстаз (пу, сбърках думата!):

"Националната банка на Австралия (NAB) предизвика възмущение, след като предупреди клиентите си, че може да закрие сметките им, ако направят злобни коментари в интернет. Подобно на Австралия, банките във Великобритания и Канада вече замразиха сметки на клиети заради възгледите им, свързани с политиката, ЛГБТ и ваксините.

Актуализираните правила и условия на австралийската банка, показани на уебсайта им и в сила от ноември, гласят, че NAB ще „разследва“ клиентите, които правят „oскверняващи, унизителни или дискриминационни коментари“ онлайн.

Новите условия гласят, че в такива случаи банката може да спре, анулира или откаже достъп на клиент до неговата сметка.

Публикуваните правила и условия включват номер за поддръжка, където клиентите могат да докладват за други притежатели на сметки, за които са „притеснени“.

Този ход следва скандала във Великобритания, където сметките на бившия политик Найджъл Фараж и англиканския министър Ричард Фодъргил бяха закрити от финансовите институции заради техните възгледи.

Coutts Bank се извини на Фараж, след като стана ясно, че комисията за управление на риска на банката е обсъдила политическите му възгледи, преди да посъветва сметките му да бъдат закрити.

Ричард Фодъргил също загуби банковите си сметки в Йоркширското строително общество, след като им писал с въпрос дали популяризирането на ЛГБТ Прайд-а е подходящо.

Банката му отговорила, че има „нулева толерантност към дискриминацията“ и закрила сметките, които държал повече от десетилетие.

През 2022 г. сметките на канадците, участващи в протестите на шофьорите на камиони срещу правителството на Джъстин Трюдо, бяха замразени като наказание за противопоставяне на мандатите за ваксини."

https://obektivno.bg/bankite-mogat-da-zakrivat-smetki-na-klienti-dori-samo-zaradi-komentarite-im-v-internet/

П.п. Що ли ти викам Жужи?! Кехая => "...длъжност, включваща управлението на някаква дейност въз основа на пълномощия от ... или друго високопоставено лице".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия